Egy szép lánnyal, a 24 éves Nagy Emesével beszélgettünk egy szép sportágról, a kézilabdáról.

Mikor és miért költöztél Erdélyből Magyarországra?

Nagyon büszke vagyok származásomra. 17 évesen egyedül költöztem Magyarországra, pontosabban Békéscsabára. Elsősorban a kézilabda miatt.

Nem volt benned félsz?

Természetesen volt. A legijesztőbb számomra az volt, hogy egyedül voltam egy számomra ismeretlen országban.Mikor találkoztál a kézilabdával?

Már egészen kicsi korom óta egy energiabomba vagyok, ezt valahol le kellett vezetnem. A középiskolában "fedeztem" fel a kézilabdát. Egy kisebb faluban laktam, így nemigazán jöhetett szóba másik sportág. Előtte nem is sportoltam, ráadásul családomban kissé kakukktojás vagyok, mivel rajtam kívül senki sem sportol. Nagyon gyorsan megszerettem. Talán az tetszett meg benne, hogy egy csapat, együtt, közös erővel küzd egy célért.Mit adott neked eddig a kézilabda?

Elsősorban rengeteg barátot, önállóságot, kitartást, sportos alkatot

Legkedvesebb emléked?

Nagyon sok kedves élmény köt a kézilabdához, talán egyet emelnék ki: amikor a Békéscsaba csapatához igazoltam. Arra számítottam, hogy nehezebb lesz a beilleszkedés, de nagyon jól fogadtak, és ez nagyon tetszett.

Értek kudarcok, csalódások, átvágások……?

Természetesen, mint minden sportolót, de erről nem szeretnék többet mondani.Van kabalád a meccsek előtt?

Van egy szerencsét hozó karkötőm, amit minden mérkőzésre magammal viszek.

Több csapatban is megfordultál, de hol volt a legjobb?

Nagyon szerettem mindegyik csapatot, ahol eddig voltam, ezért talán nem is tudnék választani közülük.

Magyarországon az NB I-es Békéscsaba utánpótlásában játszottál, majd felnőttben hol az NB I/B-s Orosházán, Szegeden, tavaly óta Hódmezővásárhelyen, ez így rendben van, vagy célod volt (és most) az NB I?

Nekem is, mint a legtöbb sportolónak az álmom az NB I, bár ma már az NB I/B- ben is nagyon erős csapatok vannak, erős a bajnokság.


Fotó: Nagy Róbert


Amikor nem sportolsz, akkor….?

Szabadidőmben sokat vagyok a kiskutyámmal, aki egy kis mopsz