A 20 éves hódmezővásárhelyi Haddad Sabrinával, Szilver TSE magyar bajnok versenytáncosával ültünk le.

Sabrina legutóbbi eredményei:

WDSF Youth Open Kistelek 1. hely
U21 tíztánc magyar bajnoki 2. hely
U21 standard magyar bajnoki 2. hely
U21 latin magyar bajnoki 1. helyBeszélgetésünk első része.

Haddad Sabrinának hívnak, így elsőre egzotikus neved van, erről mit tudhatunk?

Édesapám algériai így a nevemet is tőle kaptam

Mikor találkoztál a tánccal?

Először édesanyám gyermek fitneszre íratott be, majd az általános iskolában volt lehetőségem nép-, illetve 3. osztálytól társastáncra járni, és klasszikus balettra is, ami számomra akkoriban a kedvenc volt. Felső tagozatban döntenem kellett, hogy mi az, amit igazán szeretnék csinálni, a társastáncot választottam. Tánc közben próbálkoztam az úszással is, de már az első alkalom után éreztem, hogy ez nem az én sportom lesz. Suli keretein belül benne voltam a focicsapatban. Mivel édesapám jól focizik a tanárom úgy gondolta, hogy akkor én is biztos jó vagyok benne. Plusz még jártam futóversenyekre is, de az se volt kedvenc, mert inkább a sprinteket kedveltem jobban, mint a hosszú távú futást.

Pályafutásod legfontosabb történései, állomásai, versenyei……?

A legnagyobb áttörés akkor történt amikor átigazoltam a Szilver Táncsport Egyesületbe, és felkérést kaptam egy nagyon tehetséges és már akkor magas kategóriában táncoló fiútól. Talán nála volt az egyik legnagyobb fejlődésem. Reggeltől estig a teremben voltam, hogy minél hamarabb utol érjem őt.

15 évesen felhívott a táncegyesületem vezetője, hogy van lehetőségem kijutni Amerikába, két álomhelyre, Chicagoba és New Yorkba egy-egy fellépésre. Mondtam is anyunak, hogy csípjen meg, nem csak álmodom-e?

Fontos állomásnak tartom még azt az egy évet, amit Olaszországban töltöttem az olasz táncpartneremnél, hisz akkor éreztem azt, hogy megnyílt az egész világ előttem. Az olasz embereknek köszönhetően nagyon sokat nyíltam az emberek felé, és ez a táncomban is meglátszott, akkor kezdtem el igazán élvezni a táncot.

Fantasztikus érzés és a tapasztalat volt az ifjúsági és a felnőtt világbajnokság. Az utóbbi Chengduban (Kínában) volt. Amikor az első világbajnokságra sikerült kijutnom, akkor megfogadtam: mindent meg fogok tenni annak érdekébe, hogy a legjobbat ki tudjam hozni magamból.

Mindig is szerettem volna magyar bajnok lenni, ami tavaly sikerült az U21-es latin magyar bajnokságon. Fantasztikus érzés volt a dobogó legfelső fokán állni. A 12 év munkája beért.

Temesvári Bálint Máté és Sabrina az U21-es magyar bajnokságon.
Az eddig elértekkel elégedett vagy?

Elégedett vagyok az eddigi pályafutásommal, hisz olyan dolgok történtek velem, amikről gyermekként talán álmodni se mertem volna, ezért nagyon nagyon hálás vagyok. Természetesen az ember soha nem érzi azt, hogy teljesen elégedett, mert mindig van mibe fejlődni és előrébb tartani, de nagyon fontos, hogy minden ember a saját lehetőségeit nézze és abból hozza ki a maximumot.

Milyen további céljaid vannak?

Mindig is voltak terveim, céljaim. Először apró álmokkal kezdtem, ahogy azok szépen beteljesültek, egyre jobban merek, egyre komolyabbakat álmodni. Még 5-6 évig versenyezni. A nemzetközi világranglistán minél előrébb kerülni, nemzetközi versenyeken középdöntőt/döntőt táncolni. Itthon a felnőtt mezőnyben is sikerüljön magyar bajnoknak lennem. Szeretnék elindítani egy egyéni vállalkozást. Remélem hamarosan el is fog indulni. Imádok tanítani és gyerekekkel lenni. Így az sincs kizárva, hogy később akár saját tánciskolát nyitok.

Tanulmányok?

A Magyar Táncművészeti Egyetem első éves hallgatója vagyok, mellette a Testnevelési Egyetem táncsport edzői képzésére járok. Tanulás mellett az egyesületemben dolgozom.

Hamarosan folytatjuk.