Litauszki Enikő hip-hop táncos (világbajnoki bronzérmes) volt, később táncolt a békéscsabai és a szarvasi színházban, ma egy hajón.

A 26 éves táncossal beszélgettünk arról, hogy lesz a hip-hop táncosból színházi, majd pedig latin táncos.

A tánccal nagyon hamar találkoztam. Még csak óvodás voltam, amikor édesanyám beíratott balett órára. Később a tánc abbamaradt, de a sport, a mozgás mindig jelen volt az életemben - tornáztam, fitneszeztem, kosárlabdáztam…. Tudtam, hogy valamit keresek, de csak 16 éves koromban találtam rá a hip-hopra. A Szarvasi Babilon TSE-ben Kovács Krisztina keze alatt egy év után versenyző lettem. Formációban, csoportban, duóban és szólóban is kipróbáltam magamat.
Legjobb eredményeink:
-2009: IDO Európa-bajnokság, formáció VIII. helyezés,
-2010: IFMD világbajnokság, csoport III. helyezés,
-2011: IFMD országos bajnokság, csoport I. helyezés,
-2014: IDO országos bajnokság, duó I. helyezés.Az hogy a színpadi táncos szakot elvégeztem a sors szerencséjének köszönhetem, mivel gimnáziumi tanulmányaim után nem sikerült felvételt nyernem a vendáglátó főiskolára, így jelentkeztem a Békéscsabai Jókai Színház színpadi táncos szakára, gondoltam, hogy majd a következő évben megkezdem főiskolai tanulmányaimat turizmus-vendéglátás szakon. De az élet úgy hozta, hogy a művészi pályán maradtam. Teljesen elvarázsolt a színház világa, úgy éreztem megérkeztem valahova, és valami azt súgta, hogy ez az, ami rám vár. Az iskolában balett, jazz, modern-, társas- és néptánc volt a tananyag, a hip-hopnak köszönhetően gyorsan tanultam, és a verseny tapasztalataim miatt rögtön részt vehettem színpadi gyakorlatokon is a Jókai Színház előadásaiban. Később a színházban több lehetőséget is kaptam szereplésre, statisztaként és táncosként is. Beleláthattam, megfigyelhettem, hogy rakódik és hogy áll össze egy színdarab. Arra is kaptunk lehetőséget, hogy mi magunk rakjunk színpadra egész estét betöltő musical válogatásokat különböző témakörökben, ami LOM-Land Of Music néven volt látható a Békéscsabai Jókai Színház és a Szarvasi Vízi Színház színpadán. A békéscsabai előadások mellett a Szarvasi Cervinus Teátrum 2 produkciójában volt szerencsém részt venni: a Tessedik című darabban, illetve a Holle anyó mesejátékban, amit nagyon kedveltem.2016-ban kezdtem el hajózni a Latin Dance Group és az Actual Art Agency által. Jelenleg egy óceánjáró hajón dolgozok latin táncoskent. Nagy álmom vált valóra ezzel a munkával, mert mindig is szerettem volna világot látni, utazni és persze azzal foglalkozni, ami boldoggá tesz. Nagyon hálás és szerencsés vagyok, hogy mindig volt lehetőségem bizonyítani, és olyan emberek vettek körül, akiknek a segítségével lehetettem a hip-hop táncosból színházi, majd pedig latin táncos. A hajózás lehetővé tette, hogy az álmaimat éljem. Most Európának a mediterrán részén hajózunk - Olaszország, Spanyolország, Franciaország. De a hajózás által minden egyes szerződéssel újabb és újabb helyeket fedezhetünk fel a világ minden táján. A Karib-térségtől, Észak és Dél-Amerikán át, Észak Afrikát is érintve egészen Ázsiáig.Egyelőre szeretnék még hajózni, majd kipróbálni milyen külföldön élni (Európán kívül), illetve biztosan tudom, hogy szeretnék még tanulni á pszichológia szakon. Nagyon nyitott személyiség vagyok, ezért úgy gondolom, hogy még sok kihívás és új lehetőségek várnak rám.