Teke egy olyan sport, ahol magyarok játszanak a hazai élcsapatokban is, a játékosok a teke mellett dolgoznak, és még Európában is sikeresek.

A héten rendezték meg a teke klubcsapatok nemzetközi versenysorozatait. A magyar színeket 4 női és 4 férfi csapat képviselte.
Világkupán a két magyar bajnok a Rákoshegy (női) és a Szeged.

Európa kupán a két ezüstérmes, mindkét nemnél a Zalaegerszeg.

NBC tornán a nőknél a Balatoni Vasas, a Ferencváros. A férfiaknál a Répcelak és a Szolnok.

2015-ben is 8 magyar csapat indult, akik közül hárman
Rákoshegy (női, Világliga)
Zalaegerszeg (női, Európa Kupa)
Répcelak (férfi, NBC Kupa)
vették sikeresen a selejtezőt, mindhárom csapat sikeres elődöntő után ezüstéremmel gazdagodott. Répcelaki ezüst a vasi kisváros legnagyobb sikerét jelentette. 2014-ben bronzéremmel tértek haza.

Az idén 5 csapatnak sikerült a selejtezőn az első négyben végezni.Kupagyőztes Répcelak csapata.Bár a Répcelak az ötödik helyen fejezte be a selejtezőt, de a német Staffelstein kizárásával (egyel több idegenlégióst szerepeltettek a megengedettnél) kizárásával mégis a négybe kerültek. Az elődöntőben szenzációs teljesítménnyel (3917 fa!!!!) múlták felül a német Schwabsberg csapatát. A döntőben még rátettek egy lapáttal, a szlovén Maribor ellen 3977 (!!!) bábut döntöttek el. Kakuk Levente 720 fa, Brancsek János 626, Móricz Zoltán 677, Molnár Pál 617, Zapletán zsombor 693, Ritter Tamás 644. És végül magabiztosan nyerték meg a történetük első NBC aranyát.
Elődöntő: Répcelak- Schwabsberg 7-1.
Döntő: Répcelak- Maribo 7-1.Rákoshegy, a Világkupa ezüstérmes csapataRákoshegy lányai a selejtezőt a második helyen zárták, az elődöntőben nagyot küzdöttek, két fával bizonyultak jobbnak a BBSV Wiennel szemben. Így a tavalyi évhez hasonlóan az idén is döntőztek, és ismét ezüstéremmel utaztak haza.
Döntő: Rákoshely-Bamberg (német) 2-6.

Szegedi fiúknak tavaly nem sikerült a négybe kerülni, az idén igen. Az elődöntőben a német sztárcsapattal, a Zerbsttel találkoztak. Egymás elleni mérlegük a németek felé billen, de a tavaszi BL megmutatta, hogy nincs lehetetlen. Pénteken önmagához képest gyengébben gurított a magyar bajnokcsapat, így a Világkupa címvédője jutott a döntőbe. A helyosztók után meg is nyerték a tornát, míg a Csongrád megyeieknek a negyedik hellyel kellett beérniük.
Elődöntő: Szeged-Zerbst 2-6.
3. helyért: Szeged- KK Belgrád 2-6.Zalaegerszeg, az Európa Kupa ezüstérmes csapataZalaegerszeg férfi csapata 2014-ben nyerte az Európa Kupát, tavaly már egy megfiatalított csapat utazott a tornára, sem a címvédés, sem a selejtező nem sikerült. Az idén az első helyen fejezték be a selejtezőt. Az elődöntőbe már nem sikerült átmenteni az előző napok formáját közel kétszáz fával gurítottak kevesebbet (3455 fa), mint a selejtezőben. Bronzmeccsen Farkas (624 fa) és Nemes (617 fa) vezérletével sikerült a derbit abszolválni, éremmel hazatérni.
Elődöntő: Zalaegerszeg- KK Zágráb 3-5.
3. helyért: Zalaegerszeg- Kramnik (szlovén) 5-3

Nőknél Balatoni Vasasnak volt esélye még az éremre. A sikeres elődöntő nagyon kevesen múlt, Slavia Prága ellen ikszeltek, akik 18 fával és két szettel bizonyultak jobbnak a magyar lányokkal szemben. Bronzért való küzdelemben pedig a szlovének (Kranj) 55 fával (3-5).

Három csapatnak nem sikerült a selejtezőn túlverekedni magukat.
Zalaegerszeg női csapata az Európa Kupát az ötödik helyen fejezte be. A Fradi lányai az NBC tornát a 9., míg a szolnoki férfiak a 11. helyen.