Egy délután a csornai Pődör Petrával, a Szany kézisével.

Pődör Petra az előző Győr megyei kézilabda bajnokságban szerepelt először a felnőttek között. Gyorsan megmutatta a tehetségét, a gólérzékenységét, 15 évesen a bajnokság második legeredményesebb játékosa lett. A 14-17 éves lányokból álló csapat pedig a 12. helyen zárt.

Tavalyi beszélgetésünket itt tudod elolvasni.


Petra kb 9 éve kézilabdázik. Annak ellenére, hogy a szülei nem sportoltak ő imádja a sportot. Kézi mellett jár(t) focizni, atletizálni, röplabdázni. A benne lakozó versenyszellemet mit sem bizonyít jobban, hogy még tűzoltó versenyeken is lehet vele találkozni. Petra az idén sem állt le a gólgyártással, 189 góllal a góllövőlista harmadik helyén zárt. A bajnokság felénél eligazolt a közeli, úgyszintén megyeiben szereplő Szany csapatába. Végül Csorna utolsó lett, Szany pedig 12. (12 ponttal) a 14 csapatos mezőnyben.Aki ennyire tehetséges, aki ennyire érzi a kaput, aki ilyen fiatalon a felnőttek között is kiemelkedőt tud nyújtani, az miért nem olyan helyen játszik, ahol ezt a tehetséget még jobban ki lehet bontakoztatni, fejleszteni…..?

Többször és az idén is hívtak NB II-es csapatok, de nekem most elsősorban a tanulás a fontosabb, ezt anyukám is sokkal jobban támogatja, mint a sportot. De nagyon sokszor volt már róla szó, hogy megpróbálom, De valahogy sosem úgy alakult! Sajnos azok a csapatok nem közelben vannak és egyrészt ez is az oka ennek.

A bajnokság felénél elhagytad Csornát, és Szanyba igazoltál. Mi áll a váltás mögött? Könnyen beilleszkedtél? Megérte eligazolni?

Azért mentem el Csornáról, mert nagyon sok kudarc ért, és már szinte minden meccs után sírva mentem haza. És azért igazoltam ide, mert itt több ismerősöm is Szanyban játszik, köztük egy nagyon jó barátnőm, aki nagyon húzott ide, nem akartam egy teljesen idegen csapatba menni. Az első edzés nagyon szokatlan volt, De a lányok egyből pozitívan álltak hozzám és biztattak, hogy minden ugyanúgy fog menni. Nagyon befogadó csapat, a második héttől kezdtem el érezni, hogy én is már hozzájuk tartozom. Nagyon szeretek itt játszani. Én azt vettem észre, hogy tudtam fejlődni is. Itt van sikerélményem, sok pozitív dolgot kapok a lányoktól.Pályán mit tartasz az erősségednek?

Erősségemnek talán a gyorsaságomat mondanám, az idősebb játékosok ellen támadásban lábbal gyorsabb vagyok.

Sokszor éri az a vád a gólerős játékosokat, hogy nem tudnak, nem szeretnek, nem akarnak védekezni? Ez a vád rád is igaz?

Rám ez nem jellemző. Én nagyon szeretek védekezni is. Igaz van, hogy lemaradok lábbal, de ennek ellenére szeretek.

Mikor jön veled szembe egy fizikálisan sokkal erősebb lány, akkor……?

Akkor néha az van bennem, hogy esélytelen őt megállítani és ez sokszor be is igazolódik.
Meccsek előtt babonás vagy?

Nem vagyok babonás. Meccsek előtt áltálában kicsit izgulok, ennyi. Bár az is igaz, hogy minden meccs előtt befonják a hajam, enélkül nem játszok, nem lépek pályára.

Kedvenc kézised?

Több kedvenc kézisem is van, közöttük Mörk, Amorim és Görbicz. Férfiak között például Nagy Laci és Lékai Máté tartozik a kedvenceim közé.

Petra a csornai Hunyadi gimnázium II. évfolyamos tanulója, Mikor tavaly megkérdeztük, tőle, hogy a sport mellett a suli, hogy megy, akkor a következőt válaszolta. „A kézilabda mellett a tanulásra is sok időt fordítok, mert úgy gondolom, hogy ennyi idős korban nekem ez a két fontos dolog van, ahol a legjobbat kell kihoznom magamból! ”