A Fradi tekésével, a 15 éves csóri Hegedüs Tímeával tavaly ilyenkor a sikeres világkupa után beszélgettünk, most arra voltunk kíváncsiak, hogy mi történt vele az elmúlt egy évben.

Timi 2017-ben megnyerte az egyéni világkupát, mellette még három bronzérmmel, illetve a nemzetek közötti legjobbnak járó oklevéllel érkezett haza.

Azóta eltelt egy év. Mi is történt vele? Milyen is volt ez ez egy év?

Decemberben rendezték az országos utánpótlás leány egyéni versenyeket Szentgotthárdon. Nagy reményekkel utaztam a kedvenc pályámra, de sajnos az első napon nagyon alulteljesítettem, csupán a 10.helyen végeztem. A második napon, a sprint versenyszámban új reményekkel mentem pályára. Az első körben 1:1 után szétdobásban jutottam tovább, a második körben 2:0-ra tudtam nyerni. Az elődöntőben pedig egy nagyon izgalmas meccset játszottam a hazai pályán versenyző László Katával, de végül 1:1 után szétdobásban búcsúztatott, így a dobogó 3. fokára állhattam fel, amire nagyon büszke vagyok, hiszen ezt a versenyszámot sose tartottam erősségemnek. Az összetett értékelésben végül 7. lettem. Az iskolabajnokság döntőjébe sajnos nem kerültem be, mert a területi versenyen, Oroszlányban csak 4. lettem.

Idén egy hatalmas álom vált valóra, hiszen a Ferencváros ifi csapatával megnyertük a Szuperliga utánpótlás bajnokságát. Ez volt a harmadik szezonom a Fradiban, eddig két alkalommal ezüstöt nyertünk, most nagy örömmel tölt el, hogy idén bajnokok tudtunk lenni.

A szezonommal egyéni tekintetben egyáltalán nem vagyok megelégedve, nem tudtam teljesíteni a kitűzött céljaimat. Többet vártam magamtól a világkupa sikerek után. Sokan figyelmeztettek, hogy ekkora siker után nem lesz egyszerű az elvárásaimat teljesíteni, és igazuk is lett. Úgy gondolom, hogy ez a szezon tanulságul szolgált, hogy egyszer fent, egyszer lent. Nyáron van egy kis időm feltöltődni és július végén újult erővel nekivágni az új céljaimnak, hiszen nem titok, hogy újra ott szeretnék lenni a serdülő válogatottban.