A 21 éves Szabados Evelin jelenleg a Budapesti Gzdasági Egyetemen tanul és a kiskunhalasi tévénél műsorvezető, jövőt színésznőként képzeli el.

Halasmédiánál vagy műsorvezető, ide mikor és hogy kerültél?

Olyan 13-14 évesen kezdett el érdekelni a média, de kiskunhalasiként az ember lányának nem sok lehetősége volt arra, hogy belevágjon olyasmibe, ami ehhez köthető. Egy ideig egy színjátszó kör tagja voltam, több darabban játszhattam, ott kezdtem először bontogatni a szárnyaimat. Az utolsó darabom után a Halas TV meginterjúvolt, az interjú után 2 héttel felkerestek, hogy szeretnének behívni egy castingra, mert az interjú alapján szépen és meggyőzően tudok beszélni. A válogatáson nagyon ideges voltam, de sikerült, felvettek a Pont című műsorhoz. Ez az ifjúsági műsor minden héten pénteken megy, este 6-tól. Több műsorvezető pár van, minden héten egy másik páros vezeti az adást. Az első 1-2 hónapban szerkesztőként dolgoztam náluk, hogy beleszokjak a közegbe és közelebbről megfigyelhessem a műsorvezetők munkáját. Az első adásomnál rettentően izgultam, az adás élő, ha hibázol, azt mindenki látja és hallja. Volt is pár bakim is, de idővel megszoktam az egész helyzetet és nagyon megszerettem. Ennek már 6 éve, azóta is műsorvezetőként tevékenykedem a Halas TV-nél.Színésznő szeretnél lenni, már kislányként is érdekelt a színészet?

Igen. Bár, sok dolog érdekelt, de mindig visszatértem az eredeti elképzeléshez, a legelsőhöz, a színészethez. Pillanatnyilag a Budapesti Gazdasági Egyetem kommunikáció és média szakán tanulok. Miután elvégeztem, szeretnék színészetet tanulni. Az idő alatt amíg a BGE-n tanulok sok castingra akarok eljutni és minél több szerepet szeretnék megkapni.

Mit találsz érdekesnek ebben a szakmában?

Olyan lehetek, mint egy kaméleon. Nagyon tetszik az benne, hogy bárkinek a bőrébe belebújhatok és eljátszhatom. Szeretem, hogy az emberekből a filmek és a színház érzelmeket vált ki. A színész munkájának az egyik vagy talán a legzamatosabb gyümölcse az, hogy az emberek nevetnek, sírnak, elgondolkodnak dolgokon a filmek és az előadások hatására.

Milyen karakterek állnak hozzád közel?

Szeretem a sokszínű, megosztó és ellentmondásos karaktereket. Utcagyerek, de közben egy zseni. Tanár, de közben alkoholista. Pap, akinek fétise(i) van(nak). Stb. Emellett szeretem az okos, erős női karaktereket.

Középiskola után nem színészetet kezdtél el tanulni, hanem a gazdasági egyetemen folytattad a tanulmányaidat, miért?

Érdekelt a szak, úgy voltam vele, hogy elvégzem és közben castingokra járok, kiderítem, hogy tényleg nekem való-e ez az egész. A meglévő tapasztalataimmal (volt szerencsém szerepelni egy-két sorozatban, filmben, videóklipben és reklámban) nyugodt szívvel fogok jelentkezni a diploma után a Színművészetire, ha oda nem vesznek fel, akkor egy tanodába.

Ha pár év múlva a terveid nem valósulnak meg, nem találnak meg szerepek, nem találnak rád rendezők, akkor…….?

Ilyen nem lesz. Nem hagyom abba. Ha nem ők találnak meg, akkor majd én őket.Egy igazi tűzről pattant, vagány, szexis csaj néz vissza rám. Jól látom?

Igen. Örülök, hogy ez átjön. Nagyon szeretem a pörgést, nem tudok sokáig egy helyben maradni, szükségem van új impulzusokra. Hobbijaimat is így választottam meg, futni járok, koncerteket látogatok, ahol szinte mindig az első sorban szoktam tombolni (pl a Depeche Mode - kedves bandám- koncertjén). Emellett nem szoktam hagyni, hogy az emberek negativitása befolyásoljon, optimista vagyok és ez magabiztosságot ad. Szeretek szexisen is öltözködni, de ez nem mindig abban nyilvánul meg, hogy minél kevesebb valakin a textil. Persze, nem azt mondom, hogy úgy soha nem öltözködőm, de próbálok az ízlésesség határain belül maradni.

És egy szerep kedvéért a későbbiekben ledobnád a textilt?

Nem! Vagyis csak talán olyan filmben, amiről tudom, hogy annyira sikeres lesz, hogy megéri.