Hip hop és a színház két teljesen más világ. A 19 éves szarvasi Fazekas Döníz mindkét helyen otthon érzi magát.Mikor lépett be az életedbe a hip hop?

2010 nyarán volt szerencsém látni a szarvasi Babilon TSE hip hop táncévzáróját, ahová unokahúgom hívott el, aki szintén ott táncolt és táncol a mai napig. Fél évre rá én is csatlakoztam az egyesülethez! Előtte még alsóban kipróbáltam az aerobicot is, de azt néhány versenyzős év után abba is hagytam. A sportolás és a tánc szeretetét is szüleimtől örököltem, édesanyám focizott (amit én is imádtam játszani, bár csak az iskolai focipályán), édesapám pedig társastáncolt.

Ha egy átlagember meghallja, hogy hip hop, akkor az utcán táncoló (lázadó) afroamerikai fiatalok lát maga előtt. Egy fiatal magyar lánynak mi tetszett meg benne? Mivel vonzott magához?

Elsősorban a zene volt az ami nagyon megtetszett, és táncolni is nagyon szerettem.

A hip hop nemcsak egy tánc, hanem sokszor stílus is – pl. öltözködés, haj….! Ezek rád a hétköznapokban mennyire igazak rád?

Nagyon ritkán jelenik meg az öltözködésemben a hip hop stílus, de igazából hangulatfüggő, hogy hogyan öltözők fel.Milyen sikerek értetek el?

A legjobb eredményem, amire a legbüszkébb vagyok: még 2014-ben a Hip Hop International Hungary (HHIH) rendezésében a döntőben 17 csoportból elért 3. helyezés! Itt táncolhattam együtt először az egyesület legjobb táncosaival. De ezen kívül is rengeteg dobogós helyezésem van, csoport és duó kategóriában, a legtöbb aranyérem!

Színházban is láthatunk téged, mint táncos! Tetszik a színházi élet? Hosszú távon is elképzelhető, hogy itt ragadsz? Ha kapnál szöveges szerepet is, vállalnád?

A színházi élet tetszik már az elejétől, bár teljesen más, mint az, amivel eddig találkoztam. A tavalyi évadban látható voltam a Lila akác című darabban, és a közeljövőben kerül bemutatásra a Jókai színházban a Diótörő és Egérkirály című gyerekdarab, amelyben szintén táncolni fogok. Ennyire még nem nézek előre, de néhány évig még szeretnék itt maradni. Az előző iskolámban tagja voltam a színjátszó körnek, ahol előfordult, hogy kaptam szöveges szerepet, és bár először óckodtam tőle, de a végére egészen megszerettem. Szóval lehet, ezzel most is így lennék.A békéscsabai Jókai Színház színitanházában tanulsz, hogy képzeled el a jövőt?

Tanházról először a szarvasi Vízi színházban hallottam, ahová helybeliként sokszor eljutottam, sok nyarat töltöttem ott barátnőimmel. Még nem döntöttem, de lehet, hogy jövőre folytatom az iskolát színész szakon, hogy biztosabb lábakon tudjak állni a színpadon, de a jövőben a tánccal szeretnék majd foglalkozni, a suli után lehet, hogy megpróbálom a táncművészeti főiskolát. Jelenleg szüneteltetem a hip hop-ot, éppen a színház miatt, de a későbbiekben még szeretnék ezzel is foglalkozni, mert szinte az életem részévé vált.