Szany női kézilabdacsapata tavaly még sereghajtó volt a Győr megyei bajnokságban, az idén két meccs után veretlenek. A remek kezdésről kérdeztük a 16 éves Pődör Petrát.

Szany női kézilabdacsapata tavaly a 14 csapatos mezőnyben a 12. helyen végzett. Az idén két forduló után 2 győzelemmel állnak a tabella második helyén. Az első körben a Lébény elleni győzelem benne volt a pakliban, de a másodikban nem kis bravúrt hajtottak végre: a bajnokság egyik, ha nem a legjobb csapata (Fertőszentmiklós) otthonából is haza vitték a két pontot (32-31).

A 16 éves Pődör Petra 18 góllal a csapat házi gólkirálynője. Őt kérdeztük a nyári változásokról, arról is, hogy milyen célokkal vágtak neki az új szezonnak, hogy látja az eddigieket, illetve következő meccseket.

Változott a csapatunk, tavalyi keretből hatan maradtunk, új edzőnk is lett (Mittler Szabolcs, a Hegykő játékosa, vele tavaly itt beszélgettünk), neki sokat köszönhetünk, összekovácsolt minket egy remek csapattá. Az első kitűzött célunk az már az alapozásnál kirajzolódott: az első 6-ban szeretnénk benne lenni, ami felé az eddigiek alapján kiválóan haladunk.

A szentmiklósi mérkőzés előtt az edzőnk az öltözőben csak annyit mondott: "nem érdekel mennyi lesz az eredmény csak egy góllal dobjunk többet, mint ők". Amit kért tőlünk mi azt teljesítettük. Az első félidő nem úgy alakult, ahogy mi szerettük volna. A második félidőre egy teljesen más Szany jött ki az öltözőből, amire a jövőben lehet alapozni. Ebben a csapatban még rengeteg minden van, azt gondolom fogunk mi még meglepetést okozni, de ezt nem szeretnem elkiabálni, mindig a következő meccsre kell koncentrálnunk.

Úgy gondolom, hogy a soron következő ellenfeleink igenis számoljanak velünk. Egy fiatal társaság vagyunk, akik ki vannak éhezve a sikerre.


Petra a 2016/17-es kiírásban a góllövőlista másodikja volt, 2018-ban negyedik, most is a lejobbak között van. A tehetséges kézissel a nyáron itt beszélgettünk hosszabban.