<

Szany kézilabdacsapata 4 forduló után is 100%-os a Győr megyei bajnokságban. A csapat irányítóját, a 19 éves Ruzsics Adriennt kerestük fel.

Adrienn pályafutásának rövid története.

8 évesen kezdtem el kézilabdázni a helyi (szili) általános iskolában. Nem volt egyértelmű, hogy kézilabdás leszek, hiszen általános iskolában fociztam, kézilabdáztam és táncoltam is. Kilencedikesként a sportiskolában rá kellett jönnöm, hogy a három nem megy a tanulás mellett és választanom kellett. Mivel Győrben tanultam, egyértelmű volt akkor már, hogy a kézilabda lesz az én választásom. Ekkor kerültem az ETO-ba, amit anyukámnak köszönhetek. Hiszen ő volt a tudakozó, az informátor. Mondták neki, hogy menjek el egy edzésre, megnéznek és meglátják. Sikerült, 2 évig ott játszottam. majd a VKLSE-ben folytattam.

Tavaly kezdtem az egyetemet (tanítóképzőt), és azt nem tudtam volna vállalni, hogy minden nap edzésre is járjak és iskolába is, ezért fájó szívvel, de ott hagytam Győrt. Úgy gondoltam, hogy abbahagyom a kézilabdát, mert már elég sok sérülésem volt, de nagyon hiányzott a játék. Eljártam futni, kondizni, de az nem olyan jó érzés, mint test a test ellen a pályán, vagy egy győztes meccs. Sok ismerősöm van Szanyban, ők mondták, hogy próbáljam meg ott. Átmentem egy meccsre és annyira megfogott a csapat, a közeg, az emberek kézilabda szeretete, hogy nem volt kérdéses a döntésem.

A tavalyi csapatból nyáron többen elmentek, új játékosok érkeztek és új edzőnk is lett. De úgy érzem jó volt ez a váltás, mivel tavaly még sereghajtók voltunk, most meg, igaz még nagyon a bajnokság elején vagyunk, de minden meccsünket nyertük.

A találkozó végén a csinos sportolóról készítettünk pár fotót.