Szent István SE női kézilabdacsapata nyerte meg az NB I/B keleti csoportját. A 24 éves Scheffer Zsanett 94 góllal járult hozzá a bajnoki aranyéremhez.

Ősszel már egy NB I-es játékosként, a világ legerősebb bajnokságában fogsz pályára lépni. Kislányként is egyértelmű volt, hogy te kézis leszel?

Mikor kislány voltam divattervező és énekes akartam lenni, bár hangom az nem volt hozzá, és ez a későbbiekben sem változott. Amikor általános iskolás lettem volt a suliba tömegsport foglalkozás, mivel mindig is izgága gyerek voltam egyértelmű volt, hogy nekem ott a helyem, Később ott kialakult egy szivacskézis csapat, ami által nagyon megszerettem a kézilabdát. Akkor még nem gondoltam volna, hogy ez lesz az életem. Egyébként még fociztam és táncoltam is. Előbb a táncot, majd a focit is abbahagytam a kézi miatt.Szekszárdról indultál, itt 16 évesen mutatkoztál be az NB I-ben. Majd Siófok, Eger, Szeged, érintésével érkeztél meg a Szent Istvánhoz. Mi a pályafutásod rövid története?

Amikor Siófokra igazoltam abban az évben lettem Szekszárdon NB I-es ifi gólkirálynő, úgyhogy szerencsére jól ment a játék. Siófokon már az első évemben lehetőséget kaptam a felnőtt csapatban, de közbejött egy térdsérülés, igy abban az évben már nem játszottam. A visszatérésem után csak a juniorban, de a következő évet már teljes egészében a felnőtt csapattal kezdtem. Öröm is volt bennem és felelem is, hogy meg tudok felelni-e az elvárásoknak. Hamarosan Siófokról kiöregedtem a junior korosztályból, így már a felnőtt sem tartott rám igényt, és Egerbe igazoltam.

Az Egerben töltött első évem nagyon jó volt, jól éreztem magam. A második év végén éreztem, hogy váltanom kell. Ekkor keresett meg a Szeged, ami jó lehetőségnek ígérkezett. A szegedi csapatnál sem volt semmi gond, de a pontot az “i”-re soha nem sikerült feltenni. Ezért is váltottam újra, ezért is igazoltam a Szent Istvánhoz tavaly nyáron, hogy bajnok lehessek. Mindenképpen a bajnokság megnyerése volt a célom, a nagy álmom, és úgy gondoltam ezzel a csapattal sikerülhet, ami végül sikerült is!Mi volt a bajnoki arany kulcsa?

A sikerünk kulcsa, hogy sok jó játékos van a csapatban. Minden poszton azonos erősségű játékosok vannak, így lehetőség volt sokat cserélni... bár a vége fele kevesebben voltunk, akkor úgy gondolom, hogy még jobban sikerült összeszoknunk, és egy-két helyzetben a csapat szíve, a győzni akarás volt az erősségünk.

Ősszel NB I.

Várom nagyon az NB I-et. A Magyar Kupában már párszor összekerültem NB I-es csapattal, szerencsére sikerült mindig helytállnom. Természetesen ez örömteli dolog és nagy megtiszteltetés!Említettél sérülést, sok ilyen megtalált?

Sajnos műtöttek már szalagszakadással, és a kisebb sérülések is megtaláltak: minimum 6-szor tört el az orrom, tört a lábközépcsontom, volt hasfal húzódásom, derékproblémáim is, de sikerült mindent orvosolni és nem kellett sok időt kézilabda nélkül töltenem.

Pályán egy kemény csaj vagy, de ez a hétköznapokban is igaz rád?

Inkább kemény és vagány lánynak tartom magam, viszont mostanában szeretek bekuckózni, és egy kis időt egyedül is tölteni.

Következő tervek, célok?

A sportban a lehetőségekhez képest minél feljebb szeretnek eljutni, kihozni magamból a maximumot Mivel idén csak napi egy edzés volt este, így belefért egy kis mellékállás, de jövőre már tanulni fogok edzői szakon