Kijut a szépségversenyünk döntőjébe? Enikő? Noémi?

Online szépségversenyünk az elődöntőhöz érkezett. Az elődöntő második párosát mutatjuk be. Napokban az online 9 tagú zsűrink eldönti, hogy Enikő vagy Noémi jusson a döntőbe. Az a lány kerül a fináléba, aki legalább 5 voksot begyűjt a zsűritől.


Sportportre.com Arca, infó, lányok, zsűri

Negyeddöntő


2. Elődöntő
23 éves pécsi Szlovák Enikő
25 éves budapesti Marosvölgyi Noémi


A lányoknak a szavazás előtt küldtünk pár kérdést.

Szlovák Enikő.A pécsi 24 éves Szlovák Enikő Testnevelési Egyetem hallgatója, a TFSE NB II-es kézilabdázója és a HellóLányok strandkézilabda csapat tagja, a sport mellett modellkedik és utánpótlásedző.

Az egyetemen mennyi a sport - délelőtt/délután…..? Hogy telik a napod? Eddig is több sportot kipróbáltál, de itt találkoztál újakkal is?

Hogy néz ki egy napod az egyetemen. Mielőtt bekerültem a Testnevelési Egyetemre, teljesen máshogy néztem ki. Vékony voltam ugyan, de kevés izommal. Az egyetemen egy tanóra 1.5 óra. Egy nap átlagosan két gyakorlati órám van, ahol végig mozgunk, azaz napi 3 óra a minimum mozgás idő, amire rájön még a saját edzés. Egy átlagos nap rohanással telik. Viszonylag kevés az elméleti óra és sok a gyakorlati. Reggel nyolc órától fél négyig az egyetemen vagyok, ahol minden félévre jutnak sportágak. Rengeteg új sportot kipróbáltam (legyen az labdás, művész vagy küzdősport), amit iskolai testnevelés órán azelőtt soha. Például úszás, birkózás, torna, kézilabda, kosárlabda, tenisz, karate és még sorolhatnám. Kedvenceim közé tartozik az ultimate frizbi (országos döntő második helyezés), tenisz, vívás.

Táncoltál, ma suli mellett kézilabdázol az egyetemi csapatban, modellkedsz, edző is vagy. Olyan igazi hiperaktív csaj vagy?

Igen, nagyon találó a hiperaktív kifejezés. Én nem bírom, ha unalmas az életem. Akkor úgy érzem egy mókuskerékben vagyok, ami ellenkezik a természetemmel. Ezért szeretek új dolgokba belevágni, vagy csak kipróbálni őket. Kihívásnak fogom fel őket és szeretem teljesíteni ezeket a challengeket. Amit nagyon szeretnék még kipróbálni azok a tengerparti sportok, mint a szörf és a vizisí.

Sok lány a strandon sem mer, szeret levetkőzni bikinire. Neked ezzel nincs gondod. Ilyen téren sose voltál szégyenlős lány?

Mindenkinek van olyan testrésze, amit nem szeret magán, nem szereti a külvilág elé tárni. Én nagyon is szégyenlős voltam, mert sose voltak nőies idomaim, főleg kamasz koromban. Mióta egyetemre járok és elégedett lettem a külsőmmel, azóta nincsenek ilyen problémáim. Büszke vagyok a külsőmre, meg is dolgozok érte és nem szégyenlem a strandra felvenni a bikinim.
Noémivel itt készítettünk interjút


Szlovák Enikő: kukás zsákban is pályára lépnék, csak játszhassak
------------------------------------------


Marosvölgyi Noémi. A 25 éves budapesti Marosvölgyi Noémi, világbajnok rúdtáncos, itthon Art kategóriában 5 éve veretlen, saját stúdiójában edző, ruhatervező (saját márkás sportruházat)
Sok mindennel foglalkozol: sportolsz, edző vagy, ruhákat tervezel, hogy néz ki egy átlagos napod?

Általában reggel 7-kor kelek, 8-11ig edzek. Utána szoktam 1-2 magánórát tartani. Kora délután van egy kis ebéd szünetem, majd hazajövök a kutyusommal játszok, összesítem a rendeléseket, takarítok, párommal vagyok. Általában délután 4 vagy 5 órakor kezdek és este 8 vagy fél 9-ig dolgozom. Van 1-2 rövidebb napom amikor 7-kor végzek ilyenkor megyek a kész ruhákért. Este 10-11 között szoktam lefeküdni aludni, mert szükségem van a pihenésre.

Rúdtáncos vagy. Ha ma valaki meghallja, hogy rúd és nő, akkor nagyon más ugrik be a legtöbb embernek. Sok hasonlóval találkozol? Sok az előítélet? A rúdtánc az sport, vagy valami más?


Én szerencsére nem annyira, akik láttak már rúdon elismerik, hogy ez egy kemény sport. A rúdtánc egy olyan mozgásforma, amiben mindenki megtalálja azt a típust, ami hozzá közel áll. Nekem sport. De van, aki koreográfiákat csinál zenére és táncol, vannak, akik az exotic vonalat képviselik kőkemény kivitelben és forró hangulatot teremtenek vele, illetve vannak, akik művészek. Kihez mi áll közel.

Sok lány a strandon sem mer, szeret levetkőzni bikinire. Neked ezzel nincs gondod. Ilyen téren sose voltál szégyenlős lány?

Nekem ezzel sose volt problémám, igazából én nem akarok senkinek semmit megmutatni csak jól érezni magam a bőrömben. Sose voltam szégyenlős, nekem ez természetes, hogy nyáron a strandon bikinibe vagyok.

Noémivel tavasszal készítettünk interjút


Marosvölgyi Noémi: előnyöm, hogy gyermekkorom óta a sport az életem