A dunaszentgyörgyi 14 éves Vámosi Georgina (labdarúgó) nyakában az idén két aranyat is akasztottak. Teremben és nagypályán is ontotta a gólokat.

Georgina Tolna-Mözs színeiben a futsal U17-es I. osztályban, nagypályán pedig Paks csapatában (Dél-Nyugati csoportban) rúgja a bőrt.

Egyértelmű volt, hogy focista leszel, vagy próbálkoztál előtte/közben más sportokkal is?

Számomra egyértelmű volt, nem is próbálkoztam más sportokkal. Még ovis koromban kezdtem el focizni Dunaszentgyörgyön fiúk között, a családom támogatott már az elejétől kezdve, mert látták, hogy szeretem ezt a sportot csinálni, így szerencsére minden támogatást megkaptam tőlük

Remek évek vannak mögötted, de a kezdetekben is az ügyesebb lányok közé tartoztál, azaz tapadt hozzád a labda, érezted a kaput, vagy olyan igazi csetlő-botló csajszi voltál?

Véleményem szerint az ügyesebbek közé tartoztam, éreztem a labdát és a kaput is.Milyen eredmények, sikerek vannak mögötted?

Csapattal van több nagy sikerünk is, ami mögött elég sok munka van. Itt elég megemlítenem az u13-as országos első helyet vagy épp az idei u17-es országos első helyet, és persze tavaly az olaszországi 2. és az idei 3. hely is a nagyobb sikerekhez tartozik, ahol különböző futsal válogatottakat, olasz klubcsapatokat előztünk meg. Egyénileg is van több gólkirálynő címem és legjobb játékos is, de ezeket nemcsak magamnak, hanem a csapatnak is köszönhetem!

Pályán mit tartasz az erősségednek?

Mint teremben, mint füvön a lövésemet, a gyors gondolkodást és a cselezést.

Pakssal és a Tolnával is bajnokok lettetek, futsalban a góllövőlista negyedikje lettél (házi gólkirálynő), paksi színekben harmadik, egy gólon múlt a gólkirálynő cím. Ez egy remek év volt? Góljaid számával is elégedett vagy? Bántott, hogy nem lettél gólkirálynő, hiszen nagyon kevesen múlt?

Igen nagyon jó évet zártunk. Augusztusban elkezdtük a munkát és úgy indultunk neki az évnek, hogy mindkét helyen dobogón szeretnénk végezni. Sikerült. A sok munkának meglett az eredménye. Elégedett vagyok mindennel, és igazából nem bánt, hogy nem lettem gólkirálynő, hiszen a csapattal elértük azt, amit szerettünk volna. Örülök, hogy a góljaimmal tudtam nekik segíteni és egy csapatként nyertük meg a bajnokságot!

Két helyen focizol, mellette ott van a suli. Hogy tudod a futsalt, a nagypályás focit és a sulit összeegyeztetni?

Az elején még Dunaszentgyörgyre jártam iskolába, akkor nehéz volt összeegyeztetni ezeket, de miután átmenten Tolnára iskolába sokkal könnyebb lett. Reggel elmentem iskolába aztán hazajöttem és mentem vissza edzésre, eleinte mindez nehéz volt, de már hozzászoktam. A meccseket is könnyen össze lehet egyeztetni, mert általában az egyik szombaton van a másik vasárnap. Igaz, hogy nehéz ez az egész, de megéri.Jövőben futsalos leszel, vagy nagypályás, vagy mindkettő? Amúgy milyen terveid, céljaid vannak a sporttal kapcsolatban?

Nem tudom meg, hogy futsal vagy nagypálya, de a célom, hogy minél többre vigyem ezt a sportot és válogatott játékos legyek!