A Menő Csajok Ligája online versenyünk első versenyzője: Hirsch Lili, a 18 éves kiskunhalasi Fit-Kid edző.

Annak idején egyértelmű volt, hogy te fitneszezni fogsz, vagy előtte/közben próbálkoztál mással, más sportokkal is?

Mindig is hiperaktív gyerek voltam. Általános iskola első osztályát kezdtem, mikor megismerkedtem ezzel a sportággal, de már korábban is vonzott a mozgás. Így egyértelmű volt, hogy valamilyen mozgásformát el kell kezdenem. Mikor megláttam a terembe tornázni, táncolni a lányokat egyből tudtam, hogy én ide szeretnék járni. Nagyon magával ragadott a fitness, a gyönyörű csajos csillogós ruhák, a gyors és pörgés zenék. Így 7 éves voltam mikor elkezdtem ezt az életre szóló sportot.

11 év alatt milyen eredményeket értél, értetek el? Melyik eredményedre, eredményeidre vagy a legbüszkébb?

Számos eredményem született a 11 év alatt, amikre egytől-egyig nagyon büszke vagyok, mivel rengeteg kemény munka és kitartás van mögötte. Mégis a legbüszkébb a profi kategóriában elért Diákolimpiai 3. helyezésemre, 2012-ben Világkupa első helyezésemre, illetve Kiskunhalas év (2012) utánpótlás sportólója címemre vagyok. Sok országos dobogós helyezésem van egyéni és csapat gyakorlatokkal egyaránt.Mi volt az a 3-5 dolog amire nagyon szívesen emlékszel vissza, amiért érdemes volt ezt a sportot választani? És hiányérzet van benned?

Rengeteg szép emlék köt ehhez a sporthoz, amik felejthetetlené váltak számomra. Egy olyan összetartó közösség alakult ki, akikre tudtam, hogy bármikor számíthatok. Természetesen életre szóló barátságok is szövődtek. Jó érzés visszagondolni arra, amikor ott állok a versenyszőnyeg előtt, mögöttem az edzőm, a szüleim, a barátnőim és bátorítanak, szurkolnak nekem. Elképesztő volt így felmenni a színpadra és megmutatni, hogy én mit tudok. Elmondhatom, hogy érdemes volt ezt a fajta sportágat választanom, hiszen kudarc mellett rengeteg sikerben is részem volt, amit senki nem tud elvenni tőlem. A fitness csajosságra, kitartásra és elszántságra nevel és ezért gondolom, hogy egy eredményes jövőt kínál a csajok számára. Nagyon nagy hiányérzet van bennem, az az érzés hiányzik mikor kiállok a színpadra, de ezt tudom kompenzálni, mivel edzőként tevékenykedek az egyesületben. Mióta már nem versenyzek rengetegszer megfordult a fejemben, hogy újra elkezdem, de ahhoz, hogy egy tökéletes gyakorlattal tudjak előállni, ami számomra megfelelő, ahhoz több hónap kemény és megterhelő munka szükséges és úgy gondolom, hogy nekem ez az iskola mellett már nem menne.Az edzőségre készültél vagy véletlenül talált rád? Nagyon más edzőnek lenni, mint versenyzőnek?

Kb. másfél éve hagytam abba a versenyszerű sportolást, mivel már úgy éreztem, hogy jobban oda kell figyelnem a tanulásra és ez a heti 5-6 edzés mellett nem fért bele. Már az ízületeim is elkezdtek fájni, kisebb sérüléseim is voltak a vége felé, ezért döntöttem úgy, hogy abbahagyom ezt a sportot. Akkor az edzőm egy remek lehetőséget ajánlott fel: megkérdezte, hogy nem szeretnék-e a kezdő picikékkel foglalkozni, amire persze egyből igent mondtam. Először kezdő csoportokkal foglalkoztam, akiknek az alapokat kellett megtanítani. Majd 1 év után léptem egy szintet és a versenyzők közé kerültem, mint edző. A versenyző csoport pedig nagyon vegyes a 7 évestől a 18 évesig korig vannak a csajok. Természetesen nagyon más a másik oldalról ”űzni” ezt a sportot. Itt már nem nekem mondják, hogy mit kell csinálni, most már én oktatom a csajokat, az én felelőségem, hogy hogyan állnak ki a versenyszőnyegre. Az elején kicsit nehéz volt, hogy azt az edző-versenyző kapcsolatot tartsam, de mostanra ezt is sikerült megtanulnom.Vannak 18 éves lányok, akik még kislányok, de vannak olyanok, akik 18 évesen már szinte nők, te melyik csoportba sorolnád magadat?

Magamt inkább csajosabb, nőiesebb oldalra sorolnám. Véleményem szerint ez nagyban függ a családi háttértől is. Mivel nekem van egy nővérem, így tőle rengeteg mindent tanultam, hiszen ő hihetetlenül csinos és nagyon jól öltözködik, szóval csomó dolgot el tudok lesni tőle, hogy mit hogyan kell csinálni. De, mint már említettem egy előző kérdésnél a fitness csak erre tanított és nevelt, hogy hogyan legyek nőies és hogy a kisugárzásom is megfelelő legyen. Meg persze nagyon szeretek vásárolni -bármiről is legyen szó-, imádok az üzletekben nézelődni és a ruhákat próbálgatni.

A hétköznapokban, az utcán, bulikban jöhetnek magassarkúk, szoknyák, divatos, csinos, csajos cuccok? Szeretsz szexisen öltözködni, ha igen ez mit jelent nálad, mely testrészeidet szereted kihangsúlyozni? A strandon jöhetnek a szexisebb bikinik, tangák, féltangák…..? A műkörmöket szereted, milyen gyakran jársz kozmetikushoz, fodrászhoz?

Próbálom követni a mai trendeket és szeretek azok alapján öltözködni. Különböző közösségi felületekről szoktam inspirálódni (Instagram, Pinterest). A hétköznapokon szeretem inkább a kényelmes, lezser ruhákat, és ezeket egy natúrabb sminkel viselni, de igazából mindig attól függ, hogy milyen hangulatom van. De szívesen viselek szoknyát, egybe ruhákat is. A hétköznapokon, iskolában nem igazán viselek szexis ruhákat, nem szeretem mutogatni magam és kiemelni a testrészeimet. Fesztiválokon vagy bulikban szoktam felvenni merészebb darabokat és egy elég erős sminkel dobom azt fel, de akkor sem annyira jellemző rám. Ha strandra ki megyünk ott inkább a hagyományos bikinit preferálom, ott nem szeretek tangásbugyit húzni. De ha külföldre megyünk nyaralni ott merészebben szoktam hordani a fürdőrucikat. A tengerparton bátrabban húzom fel a tangás bikini alsót és extrémebb egyberészest is szívesen hordom, mivel tudom, hogy nem ismernek, ezért ott nagyobb önbizalmam van ilyen fürdőruhákat viselni. A sminkeket és a sminkelést nagyon szeretem és szerintem jó is vagyok benne. Szoktam magamon gyakorolni és különböző sminkeket készíteni. Kozmetikushoz félévente szoktam elmenni arctisztításra, de például nem szoktam a szemöldökömet a kozmetikussal kiszedtetni, mert azt szeretem magamnak csinálni. Fodrászhoz is kb. félévente megyek és akkor is csak 10 centit vág a hajam végéből. Szerencsére könnyen kezelhető a hajam, szóval nincs szükségem arra, hogy minden hónapba fodrászhoz menjek. Szeretem én is a műkörmöket. Nekem is van már kb. 3-4 éve kisebb-nagyobb megszakításokkal. Nagyon szeretem, mert ezáltal szépek és ápoltak a körmeim, és mindig a rövid hosszt választom.Jövőben milyen terveid vannak, mint diák, mint csaj, mint edző?

Jelenleg gimnáziumban végzős diák vagyok. A középiskola elvégzése után, logisztikai képzésre szeretnék jelentkezni és ezen a területen képzelem el a jövőmet. Emellett szeretném tovább fejleszteni az edzői tudásomat is, hogy minél minőségibb munkát tudjak nyújtani a csajoknak az edzéseken. Csajként és emberként szeretnék egy kiegyensúlyozott, harmonikus jövőt. Nagy álmom: modellkedni egy nagy ügynökségnél.


Menő Csajok Ligája versenyükről itt tudsz olvasni