A novigrádi U23-as teke világbajnokságon a női csapat a világ legjobbja lett. A hat lány első gurításai……

A csapatverseny során Tóth Dorottya 559, Hegedűs Anita 606, Hári Boglárka 566, Tóbiás Anett 577, Nagy Beatrix 588, Tóth Katalin 568 fát gurított. A hat magyar lány összesen 3460 bábut döntött el, kettővel többet, mint az ezüstérmes horvát csapat. Csereként nem kapott lehetőséget Soltész Kata, illetve Fekete Ágnes. Az egyéni döntőbe a csapatverseny 24 legjobb tekése folytatja. Fináléba másodikként jutott be Hegedüs Anita, mellette még négy magyar (Tóth K., Nagy B., Hári B., Tóbiás A.) tehetség küzd az újabb érmekért.A pályára lépő hat magyar (már világbajnok) tekés első lépései. 

Tóbiás Anett (Rákoshegy).Én is a tekepályán nőttem fel. Anya és apa is tekézik, így szinte egyértelmű volt, hogy legalább kipróbáljam. Jóformán még a golyót se bírtam el, de már mondogattam a szüleimnek, hogy menjünk le a tekepályára. A sport nagyon sok pluszt ad az embernek. Ha nem tekéznék talán életem legszebb emlékeit hagynám ki. Ha valaki tekézik, az olyan mintha egy nagy családba kerülne bele. A meccsek általában jó hangulatban telnek, mindenki vidám. A csapattársaira mindenki számíthat, ha szüksége van segítségre. Megtanulsz odafigyelni a másikra, és önmagadra, illetve a koncentrációt is fejleszti ez a sport. Úgy látom már a közvélemény elfogadja, hogy nem csak a férfiak képesek jól tekézni. Szerencsés vagyok, mert nekem még nem tették fel a kérdést, hogy miért tekézek, de ha kérdeznék, nem biztos, hogy tudnék válaszolni.

Tóth Dorottya (BKV Előre, 22 éves).Sokáig édesapám volt a Somogy Megyei Teke Szövetség elnöke, így a hétvégéket gyakran a tekepályán töltöttük. Megtetszett a játék, kipróbáltam, aztán minden alakult magától. Bekerültem egy jó társaságba, és élveztem, hogy minden hétvégén mehettem versenyezni az ország különböző pontjaira. Sok mindent kipróbáltam, de nem emlékszem olyan pillanatra, amikor más sportágat akartam volna választani. 2004 februárja óta, vagyis 12 éve vagyok igazolt versenyző. Legnagyobb sikeremnek a 2011-ben megszerzett U18-as egyéni világbajnoki címemet tartom. Ugyanezen a világversenyen bronzérmet szereztem egyéni összetett kategóriában, 2009-ben pedig csapatban lettünk ezüstérmesek a serdülő világbajnokságon. 2012-ben serdülőként az U23-as világbajnokságon 8. lettem az egyéni döntőben. Magyar ifi bajnokok voltunk, nyertem diákolimpiát, utánpótlás seregszemlét és országos bajnokságot is serdülő és kategóriában, voltam a Magyar Köztársaság jó tanulója, jó sportolója is.

Tóth Katalin (BKV Előre, 19 éves).A tekepályán nőttem fel apukám a két bátyám is tekézik és így kerültem kapcsolatba tekével! Amire büszke vagyok, hogy nemegyszer tűztem ki álmokat, még ha nehéz is volt elérni és sok munkámba is tellett, de sikerült! Tóth Katalin egyéniben (622!! fa) és összetettben (1216 fa) is világbajnok lett a 2013-as serdülő vb-n.

Hegedüs Anita (KSV Wien).2003-ban a szülőfalumban, Csóron épült egy tekepálya, aminek az élére egy remek szakember került, Csehi Sándor, aki rögtön elkezdte népszerűsíteni a sportot az általános iskolások körében. Én ekkor voltam 4. osztályos, engem is elvittek kipróbálni ezt a játékot. Reményt láttak bennem, itt ragadtam. Rengeteg embert ismertem meg a teke révén, akikből nagyon jó barátok lettek, naponta beszélünk, ami nem is csoda, hiszen a teke nagyon összeköti az embereket, olyan az egész mint egy nagy család! Valamint a mozgás is hiányozna, hiszen kiskorom óta mindig valamit sportoltam, mozogtam. Ha nem építettek volna tekepályát Csóron, most lehet, hogy kézilabdázó lennék.

Nagy Bea (BKV Előre, 22 éves).A teke hamar eljött az életemben, 5 hetesen már a tekepályán voltam, hisz szüleim is tekések. Mielőtt tekézni kezdtem volna, 5 évig úsztam. 8 évesen abbahagytam és folytattam a sportolást a tekézéssel, de ezt egy kicsit sem bánom. Sikerek amikre büszke vagyok: a 2009-es dettenheimi világbajnokságon elért ezüstérem vegyes párosban Bíró Patrikkal, a 2013-as ifi országos egyéni döntőn elért 3 bajnoki címre (napi egyéni, sprint és összetett), Az ifi csapattal voltunk már bajnokok, felnőttekkel bronzérmesek. Minden sikerre nagyon szívesen és jó érzéssel gondolok vissza és nagy örömmel tölt el.

Hári Boglárka (Ferencváros)Csóron tizenegy éves koromban ismerkedtem meg a tekével, amikor a helyi tekepálya üzemeltetője, Csehi Sándor a diákolimpiára keresett fiatalokat. Pár évig nem igazán értem el eredményeket, majd 14 éves koromban eljutottam az országos diákolimpiára, ahol harmadik helyezést értem el. Amint középiskolás lettem (2012), leigazolt a fehérvári Köfém női tekecsapata, és egyre több lehetőséget kaptam, hogy megmutassam tudásomat. Az ifjúsági csapatot erősítettem, de volt alkalom, hogy a felnőtt csapatban is szerepelhettem, ami azt hiszem, hogy remek fejlődési lehetőséget biztosított nekem a továbbiakra. 2012-ben az országos korosztályos egyéni bajnokságon sprint versenyszámban harmadik helyezést értem el. Sajnos 2013-ban a Köfém női csapata feloszlott. Ferencvárosban folytattam, ahol a legnagyobb szeretettel vártak.