A 23 éves Dudik Szonja egyedi tervezésű kollekciókat, saját márkás ruhákat tervez, készít.Mikor és hogy alakult ki számodra ez a pálya, mikor döntöttél a divattervezés mellett, ez tudatos döntés volt, vagy….?

A szép ruhák mindig fontos szerepet töltöttek be az életemben, több mint 20 éve sportolok, így már elég korán megtapasztaltam, hogy mennyire fontos a jó ruhaválasztás egy versenyre, eseményre. Kiskoromban én találtam ki, hogy milyenek legyenek a fellépő ruháim, később már a partnereimét is én gondoltam ki. Ezeket sokszor édesanyám készítette el számomra, ő világított rá arra, hogy milyen jó dolog az elképzelt ruhadarabokat megvalósítani, így később középiskolában kitanultam a női szabó szakma minden fortéját, így már magam készíthettem a saját ruháimat. Innen már csak egy ugrás volt a divattervező iskola, ahol kiválóan végeztem és megalapítottam saját márkámat!

Mi jellemző a kollekcióidra az utcaitól a bikiniig, mitől egyedi, mitől Szonjás? A ruháidat kiknek tervezed, ajánlód? Aki megszeretné vásárolni az hol tudja?

A fő célközönség a szépségipar (a kifutó), valamint azok a 16-50 év közötti hölgyek, akinek fontos az egyedi megjelenés. Az én ruháim egytől egyik egyedi termékek, minden ruhából kizárólag egy darab készül. Így a vásárlónak garantálni tudom, hogy az adott eseményen senkin nem lesz ugyan olyan ruha. Számomra a fő szempont a nőiesség, ennek kihangsúlyozása, a női szépség középpontba helyezése, valamit a legfontosabb, hogy önbizalmat és fantasztikus kisugárzást kapjon a viselője. A www.szonjadudik.com honlapon megrendelhetők, illetve júniusban nyitom a budapesti showroom-omat, ahol lehetőség nyílik megtekinteni a ruhákat.

Már volt több divatbemutatód is, mikor volt az első divatbemutatód, volt nagy izgalom előtte? Hétvégén is lesz egy, erről mit tudhatunk? Amúgy ilyenkor te is bemutatód a kifutón a tervezéseidet?

Legelső alkalommal 2015 nyarán volt a Budapesti Divatiskola szervezésében. Természetesen az izgalom a mai napig ott van, hiszen tökéletes show-t szeretnék minden alkalommal. A modelljeim gyönyörűek és nagyon ügyesek, sokat tesznek hozzá a sikerhez. Hétvégén a Budapest Fashion Week keretein belül lesz egy bemutatóm, különleges kézzel festett technikákkal készülök és egy teljesen új kollekcióval. A háttérben koordinálok, indítom a lányokat, öltöztetem őket és ügyelek arra, hogy minden a lehető legjobban menjen. Csak a bemutató legvégén lépek fel a színpadra, ahol megköszönöm a figyelmet!


Fotó: Both GáborA divat mellett a sport, a modellkedés és a szépségversenyek is nagy szerepet kaptak az életedben!

Igen, a mai napig sportolok, jelenleg fitnesszel és artista művészettel foglalkozom. 3 évesen kezdtem sportolni, többek közt: rsg, fitnessz akrobatikus rock and roll, balett, versenytánc, hip-hop, aerobik, salsa, művészi torna, foci és még sorolhatnám. Versenyeken jó szerepeltünk, többször tértünk haza egy-egy éremmel.

2007-ben végeztem Sütő Enikő modelliskolájában, igazából itt kezdődött minden. Majd jöttek a castingok, munkák, felkérések és 2009-ben egy szépségversenyre is meghívást kaptam. Tetszett ez a világ, érdekesnek tartottam. Úgy gondolom ki kell használnunk a szépségünket, fiatalságunkat, hiszen nagyon hamar elmúlik. Szüleimtől mindig nagyon sok támogatást és segítséget kaptam. 14 évesen csöppentem bele ebbe a világba, ezért édesanyám nagyon sokáig mindenhova elkísért, castingokra, fotózásokra stb. Nagyon hálás vagyok szüleimnek, hogy ennyi támogatást és segítséget kaptam tőlük egész életemben. 2009-ben indultam az először szépségversenyen, mindig is vonzott ez a világ, a színpadon pedig már kiskoromban is jól éreztem magam. 7 alkalommal nyertem el a legszebbnek járó koronát, 2 alkalommal képviseltem hazánkat nemzetközi versenyeken. 2011-ben a Miss Princess of the World világversenyen bekerültem a top 9-be, és elnyertem a Miss Talnet Princess of the World 2011 címet, amire nagyon büszke vagyok. Ma már nem indulok versenyeken, de nemzetközi meghívásaim vannak, így idén képviselhetem hazánkat Bulgáriában, Amerikában és Indiában. Az ilyen megmérettetésekre mindig saját tervezésű ruhákat viszek magammal, és nemcsak a döntőn, hanem azon kívül is ezeket viselem, így világszerte megismerhetik a márkámat, és a versenytársak is mindig oda vannak egy-egy darabért.

Sokszor hangzik el, hogy a modelleknél fontos a magasság, te egy pici lány vagy, ez soha nem volt hátrány?

168 cm vagyok, ez valóba nem egy modell magasság, így a kifutón nem is tudtam érvényesülni, viszont a fotózásoknál az arányokat nézik, így nem volt különösen problémám ebből!

Napokban leszel 24 éves, ha visszatekintesz, akkor elégedett vagy az eddig elértekre, vagy azért van benned hiányérzet?

Elégedett még nem, de büszke vagyok arra amit eddig elértem, de a cél még nagyon messze van. Úgy gondolom, hogy egy sikeres ember sosem lehet elégedett, hiszen még sikeresebb és még jobb akar lenni! Én is ilyen vagyok. Szeretném a SZONJA DUDIK márkát országszerte ismerté tenni, ezután pedig a nemzetközi kifutók meghódítása a cél. A divat mellett rengeteg dolog érdekel, így már most tervezem a következő vállalkozásomat is, de erről még nem beszélnék!

Szonja a saját tervezéseiben.Személyes kedvencünk Szonja ruhái közülSzonja honlapján még több fotót, ruhát nézhetsz meg. (dudikszonja.hu)