A 19 éves budapesti Leányfalvi Vanesszával már beszélgettünk a fitneszről, a lovakról, picit a modellkedésről, most a Supermodel of the Year modellverseny után kerestük fel.


Vanesszáról itt olvashatsz bővebben


Supermodel of the Year előtt is indultál szépségversenyeken, sőt már koronát is kaptál.

Megpróbáltam korábban a Szeged Szépét, valamint a Miss Global Hungaryt. Szegeden nem sikerült döntőbe jutnom, hibáztam, hiszen még amatőrként mentem oda, sem a mozgásom nem volt az igazi, sem az önbizalmam, amiből adódóan izgultam is és a bemutatkozás sem sikerült. A Miss Global Hungary címet viszont sikerült elnyernem, de több okból kifolyólag nem tudtam kimenni a világversenyre, persze ezt a kinti szervezőkkel megbeszéltem, a korona továbbra is nálam van a polcom tetején és csodás élményeket fűzők hozzá, mindig boldoggá tesz amikor odatekintek.

A Supermodel of the Year modellversenyről mit kell tudnunk, miben más, mint a többi hasonló esemény?

Egy igen színvonalas, valamint jól szervezett verseny. Előzetes castingok alapján választanak ki 20 lányt, akik a felkészítő táborban vehetnek részt, a felkészítő táborból pedig a 10 lány jut a döntőbe. Ez a verseny a nevéből is adódóan inkább modell vonásokat részesíti előnyben.

Bekerültél a top 20-ba, de a 10-es döntőbe nem. Mi alapján kerültek a lányok kiválasztásra? Milyen tulajdonságokkal, adottságokkal kellett a lányoknak rendelkezniük a megjelenés mellett?

A lányok, akik a döntőbe kerültek rutinos modellek voltak, legtöbbjük több éves -kifutó- modell tapasztalattal rendelkezik. A Szobatársam, Marosi Zita például két éve modell a Marie Clarie Fashion Weeken, ami ugyebár egy elég komoly rendezvény. Összességében inkább a karakteres arc volt a fontos, a testfelépítés, és valamilyen szinten a magasság is, illetve persze a kifutó mozgásra is nagy hangsúlyt fektettek, a fotózásokon pedig figyelték a pózokat, az arckifejezéseket. Persze azt mondanom sem kell, hogy az ápoltság, szép bőr, haj és társai is igen fontosak voltak, mint minden hasonló versenyen.

Nem kerültél be a döntőbe, ami másoknak sokszor kudarc, ahogy elnézem neked nem!

Az életem legszínvonalasabb versenye volt. Sajnos sokak kudarcnak élik meg, de jól látod a helyzetet én abszolút nem, sőt kifejezetten boldog vagyok. Elég későn értesültem erről a lehetőségről, így sajnos nem tudtam felkészülni, ráadásul a modell magasságom sincs meg, hisz csak 165 cm magas vagyok. A tavalyi nyertes, Huszár Fanni bíztatott, hogy próbáljam meg, amit ezúton is köszönök neki. Szerintem egy ilyen neves versenyen ez is remek eredmény - legalább is számomra. Arról nem is beszélve, hogy egy profi stáb volt - fotósok, sminkesek, fodrászok, stylistok és a szervezők. Úgy gondolom győztes vagyok, hogy idáig eljutottam, hiszen rengeteget tanultam, tapasztalatokat szereztem, az önbizalmamat is kezdem visszanyerni, és új barátságokra tehettem szert.


Sokszor hangzik el, hogy azok a lányok akik ilyen versenyekre mennek butátcsák, nem akarnak dolgozni, a dekoltázsukkal, a popójuk riszálásával akarnak érvényesülni, oké vannak ilyenek, de…….!?

Sajnos sok ilyet hallani, ahogy egyébként azt is, hogy a modelleknek könnyű, csak pózolnak, fotózgatják magukat, amivel pénzt keresnek, de ezek tévhitek. A nevesebb versenyeken már az intelligencia egy alapvető elvárás. A modellek, valamint a versenyzők nagyon kemény munkát tudhatnak maguk mögött, hiszen legtöbbjük munka vagy iskola mellett csinálja. Mindennapi edzések, kemény étrend betartásával tudják csak elérni a megfelelő alakot, a megfelelő megjelenést. Nem beszélve arról, hogy sokszor egy egésznapos forgatás vagy fotózás fárasztóbb és nehezebb, mint bármi más, hiszen itt mindegy, hogy mennyire vagy fáradt, milyen hangulatod van, tetszik-e az adott ruha vagy termék, ha bevállaltad végig kell csinálni, ahogy a munka megkívánja. Én ebbe azért kezdtem bele, mert kíváncsi voltam -a korábbi műtétem miatt a fitneszt még nem tudtam folytatni- majd megtetszett, a kihívásokat pedig imádom, így folytattam. Nem egyszerű, de én szeretem csinálni.

Lassan vége az évnek. Milyen éved volt?

Igen, hamar eltelt ez az év is. Idén sajnos a műtétem végett nem tudtam fitnesz versenyeken indulni, de a későbbiekben szeretném majd folytatni. Hála Istennek ennek ellenére egy tartalmas, jó évem volt, hiszen pár fotózáson részt vettem, elvégeztem Sütő Enikő modell iskoláját is, valamint a korábban említett versenyeken is indultam. Ráadásul több rendezvényre vagyok hivatalos az év hátralévő részében.