A 26 éves modellel, Garai Flórával beszélgettünk a fotózásokról, a munkáiról, a gátlásokról, terveiről……

13 éves korom körül kezdett el érdekelni a modellkedés. Ez volt a titkos vágyam egészen 19 éves koromig, amikor már nem hagyott nyugodni, és elkezdtem jelentkezni modellügynökségekhez. Sokan nem válaszoltak, sokaknak pedig nem tetszettem, végül kaptam egy pozitív visszajelzést egy fotóstól, aki meglátott bennem valamit, és elkezdett velem foglalkozni. Így indultam el ezen az úton. Mivel vonzott magához? Menőnek tartottam, hogyha valaki magazinokban szerepel, kifúton vonul és persze az utazások miatt.Fotók: Daniel Mais (Dél-Olaszország)


Sok pozitív és néha negatív dolog is történnek velem, de azokra csak annyira figyelek oda, hogy tanuljak belőle. Régebben naivabb voltam, elhittem, amit mondtak nekem. Mikor 13 éves lehettem, voltak olyan csaló cégek, akik több százezerért megcsinálták a lányok portfólióját, munkát ígértek, aztán eltűntek. Szerintem nagyon sokan bedőltek ennek, köztük én is egy barátnőmmel. Szerintem a modelleket sokszor megpróbáljak kihasználni, ezért is már nagyon odafigyelek a részletekre, elég szkeptikus lettem az évek alatt.

A modellkedés nem csak a szépségből áll. Attól, hogy valaki szép, nem biztos, hogy fotógén és a kisugárzás is nagyon sokat számit. Ezek mellett a modellkedéshez sok türelem, alázat és intelligencia kell, nem való mindenkinek. Szégyenlős nem voltam soha, gátlásaim voltak, és vannak, de mostanában sokat dolgozom ezen. Fehérneműnél tovább nem vetkőzőm, és csak ízléses fotózásokat vállalok. Egy olyan kép sem készült rólam eddig, amit ne tudnék felvállalni a családom vagy bárki előtt.

Szerepeltem magazinokban, címlapon is, amire nagyon büszke vagyok. Voltam kifutón. Modellkedés által eljutottam a Kanári-szigetekre, Milánóba, Dél-Olaszországba, Isztambulba!Fotók: Lakatos László


A “civil élet” sosem vonzott, amig még úgy érzem van hozza kedvem addig kihasználom a modellkedés adta lehetőségeket, még van 1-2 hely a listámon ahova el szeretnek jutni. Ázsiában még nem voltam, nagyon szeretnék még eljutni oda, illetve a Fülöp-szigetekre is. Vannak más terveim a jövőre, de azt sem mondanám túl hétköznapinak. A jövőben a kihívást nekem a reklámfilmek, a forgatások jelentik, illetve szeretnék majd saját ügynökséget. Modelkkedés mellett festek is, amiben pedig szeretném kiteljesiteni a kreatív oldalamat!Fotók: Senel Aldi (Isztanbul)


Kövess minket