Tiricz Nikolettel, a 21 éves modellel beszélgettünk a fotózásokról, a szépségversenyekről.

Modellkedésbe, szépségversenyzésbe mindenki más és más oknál fogva kezd bele, te miért?

Konkrét okot nem tudok, talán, amit láttam kicsiként az egyik tv műsorban, a Tyra Banks Topmodell leszek c. műsorának megszállottja voltam, de igazán úgy érzem, ez a véremben volt mindig is. Úgy nőttem fel, hogy a szüleim minden lépésemet videóra vették, és nagyon sok kép van rólam, szerettem szerepelni, és a mai napig otthon érzem magam a kamerák előtt. Természetesen én is az a típus voltam, aki már pici kislányként az anyukája magassarkújában játszott. Zenére vonultam a nappaliban, mintha a kifutón lettem volna. Körülbelül 10 évvel ezelőtt Kalocsán láthattam először igazi szépségversenyt, ami hatalmas élmény volt, és akkor még elképzelhetetlennek tűnt, hogy valaha én is részt veszek hasonló versenyeken. Majd 2012-ben egy bevásárlás során a kezembe adtak egy szórólapot, amin egy modellügynökség országos castingjának időpontjai voltak. Ezt követte maga a casting és egy modelliskola. A magasságom miatt azonban mára a szépségversenyek és a fotózások maradtak meg leginkább.Az első casting és az első képek.


Ebben a világban sok szép dologgal találkoztál, de mint mindenhol itt is ott vannak a csalódások, átvágások…..!

Természetesen mindennek megvan a jó és rossz oldala, nagyon jó szívvel emlékezem vissza egy-egy verseny felkészítő táborban történt eseményekre. Olyan helyekre juthattam el, vagy épp olyan emberekkel ismerkedhettem meg, amire egyébként nem lett volna lehetőségem. Ha csak a Prónay Kastélyban töltött több mint egy hetet említem, amit a Nemzet Szépe alatt élhettem át, vagy a versenytársak, akik közül több személlyel a mai napig tartom a kapcsolatot, ezekért mind hálás vagyok. Sajnos a negatív oldallal is találkoztam már, szerencsére nem sokszor, éreztem már magam "mellékszereplőnek vagy statisztának". Az évek alatt próbáltam megragadni a jó lehetőségeket és figyelemmel kísérni a versenyfelhívásokat.

Legfontosabb versenyeid?

Szanki Meggykirálynő választás 2015. különdíj.
Szeged Szépe 2015. III. helyezés.


Nemzet Szépe 2016. közönségdíj. (Halászbástya)
Ceglédi Fürdő Szépe 2017. I. helyezés.


Miss Intercontinental Hungary 2017 top 17.


Modellkedéshez kell egy jó értelemben vett jó nagy adag exhibicionizmus, benned mennyi van?

Teljesen átlagosnak mondanám magam, nem vagyok egyáltalán beképzelt, sem az, aki többet mutat kifelé, mint ami valójában. Tudom a határaimat, hogy mit bír el a személyiségem. Nem vagyok kirívó egyéniség, szimplán próbáltam a gyermekkori álmaimat egy kicsit megvalósítani. Sokan biztos azt gondolják rólam, hogy öntelt vagyok, pedig én sem vagyok megelégedve magammal. Sőt, néha nagyon önbizalom hiányos tudok lenni, de szerintem valamilyen szinten ez legbelül sok emberben megvan, mert sajnos ez a világ ezt hozza, mindenki a tökéletest akarja, amit lát, és az apró dolgoknak már nem is nagyon tudunk örülni.Sok bikinis fotóddal találkoztunk, civilben mennyire szeretsz szexisen megjelenni?

Mint az előző kérdésben is említettem, nem vagyok ez a fajta, színpadon. Egy fotózáson természetesen más, de a való életben inkább ennek az ellenkezője vagyok. Egyébként sem nagyon tudnám ezt megtenni, mert elég vékony vagyok, és nem igazán vagyok dekoratív alkat, hogy így fogalmazzak. Nem fogom kitenni azt, ami igazából nincs, vagy nem akkora. Nem célom a szemfényvesztés és nem akarok olcsó hatást kelteni.


Silka Fashion fotózas 2017


Amúgy kislányként is a szép lányok közé tartoztál?

Ez a babaarc kicsiként csak még erőteljesebben volt jelen. Mindig is nagyon vékony voltam. Bármit, bármikor, és bármennyit ehetek. Egyrészről örülök neki, másfelől viszont már egy kicsit zavaró ez a vékonyság, ezért is próbálok tenni ellene. De hízni is ugyanolyan nehéz, mint fogyni - ebben biztos vagyok.

Belekóstoltál a színészkedésbe is!

Igen, ez az irány is érdekel. A suliban volt, hogy több rendezvényt levezényeltem, szavalóversenyeken vettem részt, iskolai előadásokban szerepeltem. Pályaválasztáskor megfordult a fejemben a színészeti középiskola, de végül a közgazdasági irányt választottam.A ceglédi fürdő honlapjára készült fotók


Civilben mivel foglalkozol? Következő 3-5 célod, terved, akár modellként, akár civilként?

A tanulmányaimat államháztartási ügyintéző szakon végeztem, de jelenleg nem a szakmámban dolgozom. Egy éve élek párkapcsolatban (Cegléden), így most már életem ezen szakasza is meghatározó. A családomtól és a páromtól minden támogatást megkapok. Modellként talán egy külföldi verseny, vagy egy magyarországi márka arca szívesen lennék, ezekkel úgy érzem megkoronáznám az eddigi eredményeimet. Ezeken túl fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, tanulást, mindenképp szeretném letenni a nyelvvizsgát.