A helyi 29 éves fotómodellel.

Vajdaságban születtél, éltél. Mikor és hogy kerültél Magyarországra, Sárvárra?

Gyermekként a nyári szünetek felét itt töltöttem a keresztszüleimnél. 2015 elején volt egy nehezebb időszak az életemben és eljöttem pihenni hozzájuk két hétre. Amiből végül már 4 év lett.Nyugat.hu Év Arca online versenyén indultál, amit meg is nyertél. A bemutatkozásodban olvastuk, hogy modell szeretnél lenni. Mikor kezdtél el érdeklődni a modellkedés iránt?

Már gyermekként vonzott a kamera. Az „igazi kezdet” 16 éves koromban volt, az első műtermi fotózással. Egy kedves fotós ismerősöm által jött az inspiráció, amikor segítségképp elég sűrűn álltam modellt neki, amit nagyon élveztem. A fotózást illetően egyre több közös ötletünk támadt, amit sikerrel meg is valósítottunk. Ekkor szerettem bele igazán a modellek világába, ami azóta is töretlenül tart. Ennek már több mint 10 éve.

Az első pár évben csak magamnak készültek a képek, ami évi 1-2 fotósorozatot jelentett. Stúdió és kreatív fotók egyaránt. 2017-ben Bánhalmi Norbert profi fotóssal dolgoztam együtt, egy élmény volt ahogy Budapest utcáin, mindössze 10 perc alatt csodás képeket hoztunk össze.2018-ban az MTA photo stúdió készítette el a portfóliómat. Ekkor dolgoztam együtt először egy igazi profi csapattal. Ez azóta csak fokozódott az Év arca fotózással, ami az előbb említett nyugat.hu és Markó Éva sminkmester meghirdetett versenye volt. Minden percét imádtam.Mit szerettél meg benne?

Szeretem a gépet és ő is engem. Ha fordítva lenne, akkor már valami más lenne a szenvedélyem. Igazából magát az összképet szeretem, amit egy fotózás nyújt. Amikor minden fókusz rád szegeződik, ahogy villan a vaku és ezt követően csodás képek születnek. Ez hatalmas boldogság a fotósnak és a modellnek is. Úgy érzem ilyenkor vagyok teljes és igazán önmagam.

Ha fotózás, akkor mennyire vagy bevállalós – fehérnemű, akt, félakt…..?

A ruha híve vagyok teljes mértékig. Szerintem egy nő ugyanolyan vonzó ruhában is mint anélkül. Vannak fehérneműs képeim, de csak saját részre. Az akt és félakt nem szerepel a szótáramban, mivel szóba sem jöhet.Sokan most meg fognak lepődni, hogy egy 29 éves lány modellkarrierre vágyik, pedig ez nem kor függvénye.

Pontosan. A mai világban a modellkedés már nem korhoz kötött, hisz minden korosztály megtalálható a szakmában. Soha nem lehetünk elég idősek az álmaink megvalósításához.

Másik tévhit, hogy ez egy könnyű dolog, a lányoknak pózolni, illegni-billegni kell a gép előtt. Közben egy-egy fotózás is kemény, fizikai megterhelés tud lenni.

A modellkedéssel kapcsolatban valószínűleg mindenki fejében él valamilyen kép, de általában nagyon kevesen tudják, mivel is jár ez a munka a valóságban. Ugyanúgy el lehet benne fáradni, mint bármilyen más munkában. Szükség van az állóképességre, a koncentrációra, kellő kommunikációra, rugalmasságra, alázatra és még sorolhatnám. Az Év arca fotózás 7 órát vett igénybe. Megmondom őszintén a végére kissé elfáradtam.Számodra mennyire fontos a megjelenés a hétköznapokban, az utcán, a strandon, a sminktől, az öltözködésig?

Fontos. Egy nő minden körülmények között legyen nő. Viszont nem a külső, inkább a belső szépség, ami megragadja az embereket. A természetesség híve vagyok, a hétköznapokon ritkán van rajtam smink, inkább hétvégén, amikor bulizni megyek. Fotózások alkalmával viszont kötelező dress code. Az öltözködés az mindig alkalomhoz illő nálam. Viszont egy sima bolti bevásárlást megoldok melegítőben is. Egy nő mindig szexi, mindegy mi van rajta.

A stílusom évről évre változik. Szeretem a szexi, sportos, csajos rucikat. A mély dekoltázsú felsők, pici topok, miniszoknyák már elég régóta nem szerepelnek a ruhatáramban. Nem vagyok már 18 éves. A jelenlegi divat sem a magamutogatást sugallja. A strandon kizárólag tanga, ha a bikini túlzottam takar, kevesebb felület marad a nap által a szép egyenletes barnulásra.

A külső/belső adottságaid/tulajdonságaid közül mit szeretsz a legjobban?

Mit szeretek a legjobban magamon? Érdekes kérdés! Talán a szemeimet. Velük közlök mindent, a boldogságomat, az örömömet, a dühömet, a haragomat Nem hiába mondják, a szem a lélek tükre. Aki ügyes mindent ki tud olvasni belőle. Belső tulajdonság? A barátaim erről többet tudnának mesélni, hogy mit szeretnek bennem.Milyen célok, tervek lebegnek előtted?

Jelenleg -3 műszakban- raktári könyvelő vagyok, már több mint 3 éve. Rég dédelgetett álmom, hogy ismert modell legyek. Úgy érzem felnőttem a feladathoz és töretlenül haladok előre. Nem szeretek előre tervezni. Azt vallom, meg kell élnünk a jelent, amivel megalapozzuk a jövőnket. Persze, élnek a fejemben hosszú távú célok, de arról akkor mesélek, amikor már elértem őket.

Fordítsuk le. Jövőben a 3 műszak mellett szeretnél eljárni fotózásokra, vagy szeretnél csak ebből megélni?

A 3 műszakot már mellőzném. Modellkedni pedig főállásban szeretnék. A közeljövőben ez mennyire lesz kifizetődő? Azt nem tudom...


Fotók: sportportre.com