A 33 éves miskolci fényképész, Csöbönyei Máté munkásságát mutatjuk be.

Mikor és hogy kerültél kapcsolatba a fotózással? Hogy is indult az egész?

Családi hagyományként kezdődött, nagypapám majd anyukám révén csöppentem bele én is a fotózás világába, mind a ketten nagyon szerettek fotózni. Eleinte a környezetemet fotóztam, város, tájak, növények, meg ahol éppen jártam. Egy idő után elkezdett érdekelni a divat és a modellek fotózása. Kezdetben szűkebb ismeretségi körömből kerültek ki a modellek, később egyre többen látták a munkáimat, és egyre többen kerestek meg, hogy dolgozzunk együtt. Jelenleg egy elég stabil 5-6 lányból álló csapattal dolgozok folyamatosan.

Milyen géppel kezdted, és most milyent használsz?

Egy belépő szintű tükörreflexes géppel kezdtem, most egy közép kategóriás géppel dolgozom.

Milyen célból fényképezel - hobbiból, pénzért, pályázatokra, kiállításokra?

Munka mellett (egy autóalkatrész boltban dolgozom) hobbiból fotózok, nem ebből szeretnék megélni. Egyelőre kedvtelésből és ingyen készítem a képeket. Rengeteg tanulni valóm van még, hogy profi váljon belőlem. Mindig tanulok valami újat más fotósoktól, akiknek követem a munkásságát.

Eddig mennyi pénzt áldoztál erre a szenvedélyre?

Egy kisebb autó ára már biztos benne van.

További céljaid, terveid?


Szeretnék minél magasabb szintre eljutni, akár magazin megjelenéssel vagy komolyabb modellügynökségeknek képeket készíteni. Kisebb ügynökségeknek már most is dolgozok TFCD alapon (Time for cd/pictures az az ingyen adja bele mindenki a tudását). Jelenleg egy teljesen felszerelt műtermet használok, amit időnkét az adott munkához bérelek. Későbbiekben szeretnék egy saját műtermet nyitni.

Máté képei: