A 20 éves Németh Anna szebbnél-szebb képeiben gyönyörködhetünk.

- Anna Szennán, egy 700 fős Somogy megyei faluban él.
- A Pécsi Tudományegyetem dietetika szakos diákja.
- Nyolc éve kapta meg az első fényképezőgépét.

Azóta sok időtelt el, és ilyen remek képeket készít. A galéria végén a beszélgetésünket találod meg.
A fotózást iránt mikor kezdtél el érdeklődni?


Kiskorom óta érdeklődtem a fotózás iránt. Édesapám és a bátyám is fotózgatott hobbi szinten, mindkettőjüknek nagyon jó szeme van hozzá, így igazából ebben nőttem fel. Az első nagyon egyszerű gépemet 12 éves koromban kaptam. Persze akkor mindent lefotóztam, amit megláttam, majd egy ideig abbamaradt a rajongásom. 2014-ben indult Kaposváron egy fotótanfolyam, ahova édesanyám bíztatására elmentem. Ott szerettem bele igazán ebbe a világba.

Mit szeretsz fotózni?


Minden érdekel egyelőre. Próbálok minél sokszínűbb, sokrétűbb portfóliót összeállítani. Ha mégis dönteni kellene, akkor a természet és a portréfotózást mondanám talán a kedvencemnek.Aktok mennyire állnak hozzád közel?


Aktot még nem csináltam, viszont nagyon érdekel és régóta szeretném kipróbálni.

Sok fotós a képein keresztül szeretne valamit közvetíteni, megmutatni, felhívni a figyelmet, valakik meg csak szeretnek dolgokat megörökíteni. Te melyik csoporthoz tartozol?


Nem tudnék állást foglalni egyik csoport mellett sem. Vannak olyan képeim, amiknek van mondanivalója, tanulsága, vannak, amelyek csak egyszerűen érzést, hangulatot vagy pillanatot közvetítenek.

Milyen céljaid vannak a fotózás területén?


Nagy álmom, hogy ismert fotós legyek, olyan, akinek egyedi és különleges képei vannak, nem a tucat modellfotós. Mindenképp szeretnék majd egy kiállítást is csinálni. Egyetem után, -vagy akár mellette- tervben van, hogy fotós OKJ-t csinálok, majd tovább képzem magam.

Szeretsz fotózni, de azt szereted, mikor rólad készülnek képek?


Ez nagyon változó nálam. Nem mondanám magam modell típusnak, nehezen nyílok meg a kamerának, viszont ha sikerül, akkor nagyon élvezem.

Anna képeivel itt találkozhatsz:

Facebook

Instagram