Egy délután a 19 éves Pap Nórával, Naszály tehetségével.

Mikor és ki fedezte fel, hogy van tehetséged az énekhez? Hol szoktál fellépni? Mit/kit szoktál énekelni, miből áll a repertoárod?

4 éves koromban édesanyám arra lett figyelmes, hogy a tévében, illetve az interneten látott híres énekeseket utánzom, a koromhoz képest elég ügyesen. Miután észrevette ezt, szinte esti rituálévá vált, hogy én különböző darabokat, verseket és dalokat adtam elő neki. Talán ott kezdett látszódni, hogy a színpadon érzem jól magam. A családban nincs zenész, de bennem ott volt a tehetség, amit csak elő kellett csalogatni az évek során. Az óvodában és általános iskola alsó osztályában a helyi (Naszály egy 2500 fős település Komárom megyében - szerk) Ki mit tudon, nőnapokon, idősek napján énekeltem. Később Kocson, aztán a Naszályi Napokon, Komáromi Napokon, Tatai Patarán, Porcinkulán, Hollókőn, a tatai Víz-Zene-Virág Fesztiválon, a lábatlani Duna Napokon. Ezenkívül az iskolámban megrendezett ünnepségeken, a Vakablak és Eötvös-Fesztivál keretein belül is szoktam énekelni.2013-ban családommal nyaralás közben részt vettünk egy karaoke versenyen, amit megnyertem, és ezáltal én lettem Csopak hangja. Az éneklés a mindenem, akárhol vagyok, csak gondolok egyet és máris elkezdek játszani a ,,hangszeremen''. Nagyon szeretnék saját dalokat felénekelni, koncerteket adni, komolyabban foglalkozni vele. Jelenleg sem zenekarral, sem saját dallal nem rendelkezem, de nagyon nyitott vagyok ilyen téren. Példaképeim közé tartozik: Celine Dion, Christina Aguilera, Whitney Houston, az ő dalaikat szoktam énekelni, illetve pop, R&B, dance/elekronikus dalokat, amelyeket általában dalszövegeik és dallamuk alapján választok ki. Hiába van egy jó dallamú zene, ami nagyon tetszik, ha a szövege nem, akkor nem foglalkozok vele.Színészkedtél Naszályon, majd később a tatabányai színházban.

Anyukámon kívül sokat köszönhetek legidősebb nővéremnek, aki imádta a gyerekeket, ezért létrehozott egy színjátszókört Naszályon. Nővéremről tudni kell, hogy ő is nagyon tehetséges volt versmondásban, illetve jó érzéke volt a színdarabok rendezéséhez. Ahhoz képest, hogy nem volt ilyen irányú végzettsége, számos musicalt adtunk elő magas színvonalon. Versenyeket nyertünk meg, az ország több pontjában is előadtuk az éppen aktuális darabjainkat. Óvodában is a legtöbbször főszerepet kaptam előadásokkor, majd több vers- és mesemondó versenyt is megnyertem. A sok szereplés hamar hozzászoktatott a lámpaláz leküzdéséhez, ami körülbelül 8 éves koromra már teljesen meg is szűnt. 2008 elején megszűnt a színjátszókör, amit nagyon hiányoltam az életemből. 2009 nyarán a Jászai Mari Színház többfordulós castingot tartott, amely során megtetszettem nekik és a Twist Oliver című darabban mondhatni főszerepet kaptam.Ezt a musicalt nagy sikerrel, másfél évig játszottuk, közben lehetőségem volt együtt dolgozni és megismerni Fésűs Nelly, Egyed Attila, Gulyás Hermann Sándor, Rusznák András, Téri Sándor színészeket. 2014-15 között A dzsungel könyve című musicalban is szerepeltem gyermekszereplőként, ahol további neves színészeket ismertem meg, köztük Vikidál Gyulát, Végh Pétert, Klinga Pétert, Pille Tamást, Boronyák Gergelyt és Trecskó Zsófiát. Közben a tatai Eötvös József Gimnázium tanulója lettem, rengeteget jártam fellépni énekkel és tánccal, hiszen 14 éven keresztül jazz baletteztem Mivel időben nem tudtam összeegyeztetni ezt a sok dolgot, a színház messze volt, így azt abba kellett hagynom. A színházi élet és a színészet is nagyon hiányzik, imádtam az egészet.

Jazz balletról mit tudhatunk?

Tatán, Villám Veronika tanárnőnél jazz baletteztem. Euróba-bajnokságokon voltam 2., és 3. helyezett. A csapat szertefoszlott, nekem pedig annyi időm nem volt, hogy bajnokságokra gyakoroljak egyedül, így sajnos ezt is be kellett fejeznem. Maradt egyedül az ének.Most végeztél a gimnáziummal, hogyan tovább?

Gyermekorvos szeretnék lenni, szeretnék a beteg gyerekeknek is énekelni, esetleg jótékonysági koncerteket adni. B-tervem az, hogy mérnökinformatikus legyek, de az éneklést mindkét esetben folytatni szeretném. Legközelebb a tatai Víz-Zene-Virág Fesztiválon 23-án, 18:00-kor a Szipi színpadon, 30-án pedig Lábatlanon lépek fel, ahova várok mindenkit nagyon sok szeretettel.

Nóra fotókon
Kövess minket

Városhoz/csapathoz kapcsolódik