Interjú a 28 éves Bánovits Vivianne színésznővel. Aki Egerben lépett először színpadra, ma négy színházban játszik, illetve már több sorozatban, filmben is megmutathatta a tehetségét.

Anyukád és a nagymamád is színésznő volt, te is mindig színésznő szerettél volna lenni. Azon kívül, hogy ezt a vért örökölted, mi volt az a három dolog, amiért te is ezt a pályát választottad?

Ez volt az alapja teljesen, hogy beleszülettem. Ami még motivált?
- Pici gyerekként imádtam szerepelni és a színpadon lenni. Sose éreztem félelmet, mindig természetes volt, hogy emberek néznek és én a színpadon állok.
- Minden előadást és minden filmet úgy néztem, hogy én melyik szerepet játszanám és hogyan. - Ez nem egy tudatos döntés volt számomra, hiszen amióta az eszemet tudom ezt csinálom. 5 évesen álltam először színpadon. Talán szerettem mindig ebben a formában kifejezni magam. Szerettem, hogy minden szerepléskor valaki, valami más lehettem.

Első színházi élményed?

Nagyon pici voltam. Nem is nézőként van első emlékem, hanem hogy én megyek fel a színpadra 5 évesen. De, ami meghatározó élmény volt: az egri színházban a Valahol Európában musical, amit Béres Attila rendezett, azt néztem meg legalább tízszer, a világosító pultból. Ott már tudtam, hogy nincs más csak a színészet nekem.

Egerben mit játszottál először?

Először tánc- meg diákelőadásaink voltak, amik gyerekbérletben mentek a színházban. 16 évesen kaptam az első kis szerepemet az egri színházban.Ugorjunk előre. 16 évesen az egri színpadon szerepeltél, azóta sok színházi szerep, sorozat, film talált meg. A pályád eddig egy nagyon egyenes út volt, jól látom?

Nagyon furcsa az élet, ha visszamennék az időben, és akkor annak a 16 éves vidéki kislánynak azt mondom, hogy nézd ezeket fogod majd csinálni, és igen színész leszel, akkor valószínű, hogy nem hinném el, de hihetetlen boldog lennék. Sokszor, mikor elégetetlen vagyok bármi miatt is, mindig emlékeztettem magam, hogy honnan indultam, hol vagyok most. És ez mindig megnyugtat, hogy igen is örüljek annak, ami van! Visszatérve a kérdésedre: voltak nehezebb időszakok, küzdelmek, de összességében meg vagyok elégedve az eddigi pályámmal.

Az elmúlt 12 év legfontosabb pillanata, állomása, történése, szerepe, sikere…….?

- Felvettek a Pesti Magyar Színiakadémiára, ahol elkezdhettem tanulni a szakmát.
- Az első film főszerepem a Pillangó.
- Leszerződtettek a Thália Színházba.
- Visszahívtak Egerbe (ahol még csak ábrándoztam, hogy egyszer azon a színpadon főszerepet játszhatok) és felkértek a Rómeó és Júliára, hogy játszam el a Júliát. Nagy szerepálmom volt. Megvalósult!
- Megismertem egy forgatáson életem szerelmét, akivel jövő nyáron összeházasodunk.
- Idén lehívtak egy főszerepre Kecskemétre, ahol a szerelmemmel játszhatok. Ez nagyon jő érzés.

Melyik szerepedre, szerepeidre vagy a legbüszkébb?

Júliára leginkább, de az utolsó bemutatóm, Cinna karakterét is megemlíteném, mert énekes szerep, és megdolgoztam rendesen azért, hogy az éneklés terén is megmutathassam, hogy mit tudok.Ma ott tartasz, hogy pl. a rendezők hívnak, hogy gyere, lenne egy film beszélgessünk, vagy még neked kell járni castingról castingra….?

Ez változó. Van, hogy hívnak. Van, hogy hívnak, de csak castingra. De ma már az is nagy dolog, ha értesítve vagy a meghallgatásról. Szóval, ha már hívnak az jót jelent, mert gondolkoznak benned. Sajnos ettől függetlenül nem biztos, hogy te kapod meg a szerepet. Nagyon sok színész van és kevés film.

Minden szerepet elfogadsz, vagy szoktál nemet is mondani?

Volt, hogy mondtam nemet, de csak akkor, ha a színvonal már számomra nem elég jó. Meg sokszor van, hogy egyeztetés miatt kell lemondanom egy szerepről, mert nem tudnak egyeztetni.

Bár nem láthatunk mindent, nem tudhatunk mindenről, de ha jól tudjuk, hogy még nem volt meztelen jeleneted. Azért, mert ilyent nem vállalsz, vagy még erre nem kértek meg?

Szex jelenetem volt már. Tény, hogy csak félmeztelen voltam és nem látszódik a végeredményben semmi, ami kompromitáló lenne, de maga a forgatáson az voltam. Csak akkor vállalok ilyet, ha a szerep és a film miatt megéri. Volt egyszer egy nagy mozifilm, felkértek egy szerepre, ahol végig pucéran kellett lenni, de nem volt olyan a szerep, amiért ezt bevállaltam volna, arra nemet mondtam.Így 28 évesen egy elégedett színésznő vagy, vagy van benned hiányérzet…?

Ezt szerettem volna kislányként, de színészként sose elég, még nagyon sok szerepet szeretnék eljátszani, és talán sose fogom azt mondani, mert szerintem ezen a pályán nem is lehet, hogy meg vagyok elégedve. Mindig jobb és több feladatot szeretne az ember, amitől fejlődik.

Közeljövőben, akár színházban, akár tévében, moziban miben láthatunk?

Most több volt a színház ebben az évben. Négy színházban játszok folyamatosan. Plusz van a Nyitva és a X a rendszerből törölve mozifilmekben egy kicsi szerepem. Forgatok majd egy tévéjátékban most a télen. Egyelőre ennyit tudok biztosan.

Civilként a következő 3 nagy terved?

- Esküvő.
- Kisbabát szeretnénk a párommal.
- Nagyon sokat utazni, amennyit csak tudok. Világot látni!