Kaptam egy reális, valóságos képet erről a szakmáról, erről a világról. Az Impromptu című film 16 éves főszereplőjével, Bognár Luluval beszélgettünk.

Az Impromptu (munkacím) egy ifjúsági zenekarról szól, amely egy rangos zenei versenyre készül. A zenekar 18 éves szólistája Dávid, megsejti, hogy a banda 60 éves karmesterének viszonya van egy 13 éves csellista lánnyal (Bognár Luluval), ezért nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy az idős karmester a fiú mentora, szinte pótapja.Mikor találkoztál a színészkedéssel, a színjátszással?

Rengeteg filmet néztem, aztán valamikor 10 éves koromban valaki felvilágosított, hogy a színpadra, a tv képernyőre az emberek nem csak úgy odaszületnek. Ez egy szakma és lehet vele foglalkozni, úgyhogy elkezdtem vele foglalkozni. Színjátszó szakkörökbe, táborokba jártam, saját történeteket adtam elő otthon.

Fim egyik főszereplője vagy, te mentél castingra, vagy hívtak? A forgatás az olyan volt, mint ahogy azt te elképzelted, vagy nagyon más?

Egy színjátszótáborban találkoztam a rendezővel (Nagy Zoltán), aki elhívott a casting első fordulójára. A forgatással kapcsolatban, nyilván voltak elképzeléseim arról, hogy milyen lesz és igazság szerint nem csalódtam akkorát, vagy ha igen, az is egy pozitív dolog volt Szerintem elsőfilmes amatőrként és egyébként is, egy nagyon klassz társaságba kerültem, nagyon nagy szerencsém volt.

Így elsőre ez nem lehetett egy könnyű szerep?

Hát…attól függ mihez képest volt könnyű vagy nehéz. Nyilván egy nagy kihívás volt. Sokat beszélgettünk és rengeteg segítséget kaptam ahhoz, hogy megértsem ezt a témát és el tudjak merülni benne. Eszméletlenül izgalmas feladat volt megérteni azt, hogy mennyire is bonyolultak tudnak lenni egyes helyzetek, és hogy a tudatalatti gondolatok, hogyan tudják befolyásolni az embert.

Mi az a pár dolog, amit a forgatás alatt megtanultál, megtapasztaltál a színészkedéssel, a színészi élettel kapcsolatban?

Kaptam egy reális, valóságos képet erről a szakmáról, erről a világról. Részről megterhelőbb, mint gondoltam, részről pedig izgalmasabb. Szerintem sok türelem kell hozzá.

Későbbiekben színésznő szeretnél lenni?

Igen, egy nap majd szeretnék színésznő lenni.

A filmek érdekelnek, vagy a színház is?

Mindkettő érdekel.

A filmet tavasszal mutatják be. Majd beszámolunk róla.

Kövess minket