A Senki nem megy sehova című film egyik szereplőjét, a 16 éves Murányi Pankát mutatjuk be.

Hartung Attila filmje (Senki nem megy sehova) lesz az első magyar mozifilm, ami kifejezetten a Z generációról szól. A rendező célja kritikus hangvételű közönségfilmet készíteni a fiatalokról és a mai Budapestről. A film tavasszal kerül bemutatásra

Pankát kérdeztük az első lépésekről, a forgatásról, a szerepről és a jövőbeli célokról.

Gyerekként elég nyugodt természetű voltam, aztán ez valamikor átcsapott egy igencsak élénk és agilis attitűdbe, így hát anyukám 10 éves korom körül úgy döntött, hogy kell valami aktív tevékenység nekem, amivel leköthetem a kifogyhatatlannak tűnő energiáimat. Soha nem voltam egy sportos alkat, viszont iszonyatosan sokat beszéltem, úgyhogy végül a színészet mellett döntöttünk. Így kerültem Földessy Margit színtanodájába, ahol kiderült, hogy van érzékem a színpadhoz. Akkoriban eljártam egy-két castingra, de miután nagyon fiatal voltam, ezek az alkalmak inkább tapasztalatszerzésnek voltak jók, az iskolai darabokban viszont, mindig kiharcoltam a főszerepet. 13 éves koromban, kicsit félretettem a színészetet és 15 évesen kanyarodtam vissza. Akkor viszont nagyon sok elképesztő lehetőség jött, de a bőség zavarában leginkább egy szerepre koncentráltam igazán, ami egy magyar nagyjáték film főbb mellékszerepe volt, és amit hatalmas meglepetésemre meg is kaptam.A Senki nem megy sehova forgatása volt életem egyik legmonumentálisabb élménye. Körülbelül tavaly ősszel hívtak be először castingra, amit két másik követett, aztán januárban kaptam meg a hírt, hogy enyém a szerep. Igazából visszamenőleg nem tudom pontosan mire számítottam a forgatással kapcsolatban, de az biztos, hogy borzalmasan nagy összeszedettséget és koncentrációt igényelt (ami nekem nem nagyon az erősségem) és nem volt mindig olyan felhőtlen a folyamat, mint azt várná az ember. Nagyon nagy mértében affektálja az időbeosztást, ha egy jelenetet sokszor kell felvenni, ezért időnként stresszes a legjobb formádat hozni és hitelesen eljátszani egy szerepet, mert nagy tud lenni a nyomás. De persze, ezek csak az árnyoldalai egy forgatásnak. Szerintem még semmit nem élveztem ennyire.

A főszereplő lány barátnőjét alakítom. Vágó Vivi szerintem tökéletesen bemutatja a generációm azon rétegét, ami provokatívan és harsányan képviseli magát, mind a való életben, mind a szociális platformokon. Egy elég karcos személyisége van. Valamilyen mértékben persze “van bennem Vivi”, de egy fokkal azért visszafogottabbnak mondanám magam. De, mint karaktert, nagyon szerettem játszani! Egy elég mindenbe belemenős lány, aki merészen él, bulizik, kicsit mindent túlzásba visz, de mindezt nagyon vagányan. Eleinte azért kicsit nehéz volt vele azonosulni, de sokat dolgoztam a karakter megismerésével és megformálásával, úgyhogy végül teljesen bele tudtam élni magam a szerepbe.Szeretnék továbbmenni, még sok castingra eljárni, kipróbálni magam sok mindenben a szakmán belül, nagyon ambiciózus vagyok most. Egyelőre nem tudom, hogy felnőttkoromban ezzel szeretnék-e foglalkozni, de ha igen, azt is biztosan külföldön, és egy másik munka mellett, ahova tudok nyúlni, ha éppen nincs szerep. Nagyon szerettem ezt csinálni és a forgatás adott egy nagy motivációs löketet, úgyhogy egyelőre úgy érzem, most biztosan nem szeretnék leállni.

Kövess minket