Milyen éved volt? Aki válaszol: Szőllősi Krisztina, a Kecskemét City Balett táncosa.

Ismét izgalmas évet zárhattam szakmai szempontból. Szeptemberben kezdtük az évadot, de egyből fejest is ugrottunk a Traviata bemutatónk felkészülésébe. Barta Dóra koreografálásban ismét főszerepbe bújhattam, Violetta személyét testesítettem meg. Szakmai pályafutásom egyik legszebb szerepe lett. Talán színészi feladatokban és lelkileg is ez a szerep kívánta tőlem a legtöbbet. Emellett természetesen futottak tovább meglévő darabjaink. Kecskeméten a Rómeó és Júlia, Budapesten pedig a Badora Társulatól a Gyöngyhalász, amely megint látható lesz január 6-án a Művészetek Palotájában.

Katonka Zoltán Enigma című darabjával utazunk körbe az országban egész évadban, sőt még határon túl is bemutattuk, Nagyváradon a Szigligeti Színházban. A kortárs táncszínházi előadások mellett dolgoztunk együtt Kecskeméten Szente Vajkkal és Túri Lajossal, akik a Beszélő köntös című musicalt tették színpadra.

A 2019-es év sem ígérkezik kevésbé izgalmasnak. Traviata pesti bemutatójára is készülhetünk a Nemzeti Táncszínház új épületében februárban, majd két külföldi koreográfussal is lesz szerencsénk dolgozni márciustól a Badora Társulattal szintén Budapesten. Koreografálás szempontjából is lehetőséget kaptam Barta Dórától. Február 15-én bemutathatom első saját darabomat Kecskeméten, aminek a témája a Valentin nap lesz.

Krisztinával nyáron itt készítettünk interjút.

Szőllősi Krisztina: nagyon szép szerepeket táncolhattam el, kedvencem a Carmen meg Júlia