Interjú Veszprémi Nikolettel, az Experidance 20 éves táncművészével.

Mindig is táncos akartál lenni, vagy voltak más elképzeléseid? Mikor és hol kezdtél a táncolni?

Igen, mindig is táncművész szerettem volna lenni! Óvodás koromban ismerkedtem meg a mozgás örömével. Gyermekjátékokon keresztül ismertettek meg a néptánccal. Ezek után mind az általános iskolai, mind a középiskolai éveimet művészeti képzésben töltöttem. 2005-ben kezdtem el táncolni a Kiscsapás Néptáncegyüttesben Baracson, majd 2015-ben a Nagyvenyimi Néptáncegyüttes tagja lettem. A középiskolai évek után OKJ-s táncművész végzettséget szereztem. 2018 nyarán elkezdhettem pályafutásomat az Experidance Production táncművészeként.


Fotó: Szalai Balázs


Ez egy nehéz út volt?

Természetesen voltak nehezebb időszakok az életemben, de minden akadályt zökkenőmentesen vettem, a biztos családi háttér sokat jelentett. Olyan, hogy befejezem a táncot eszembe se jutott, hiszen az álmait nem adja fel az ember. A mondás igaz, minden kezdet nehéz, így az én pályám is nehezen indult be. Több neves táncegyüttes meghallgatásán voltam sikertelenül, de szerencsére a lelkesedésem nem hagyott alább és a sok munka, fáradozás meghozta gyümölcsét.

Az eddigi legfontosabb előadásaid, sikereid?

A néptáncegyüttessekkel már általános iskolás korom óta lépek fel országszerte. A középiskolai évek során több neves versenyen első, illetve különdíjazott helyezéseket értem el. 2015. évben lehetőséget kaptam Bécsben 3 hetes szakmai gyakorlat eltöltésére, mely időszak alatt nagyon sokat tanultam. Jelenleg a Nemzeti Tehetség Program keretein belül meghirdetett Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj program ösztöndíjasa vagyok. 2018. évben Baracson, a szülőfalumban, Baracs Község Ifjúsági Kitüntető Díjban részesültem, amely hatalmas büszkeséggel tölt el, hiszen innen kezdtem pályafutásomat. Úgy érzem, ezzel a kitüntetéssel elismerték munkámat. Az Experindance Production táncművészeként első premierem 2018 október 25-én a Szenvedélyem, Velence című előadás volt.


Fotó: Balla Tibor


Mire vagy a legbüszkébb?

Az eddig elért összes sikeremre büszke vagyok, hiszen azok nélkül nem juthattam volna el idáig. Azonban a jelenlegi sikeremre vagyok a legbüszkébb, arra, hogy hivatásos táncművész lettem, ez az egyik legnagyobb dolog, amit elértem. Amióta hallottam az Experidance-ről a célom az volt, hogy a produkció része legyek. Sok embernek nem adatik meg, hogy olyan szakmában helyezkedjen el, amihez kedve van, ezért keres olyan hobbit, amit szeret csinálni és számára kikapcsolódást nyújt. Én szerencsés helyzetben vagyok, hiszen a munkám egyben a hobbim is. Élvezem a táncot, teljes mértékben kikapcsol.


Fotó: Szalai Balázs


Milyen céljaid vannak táncosként, civilként?

Folytatni munkásságom az Experidance-nél és még több sikeres előadást magam mögött tudni. A tánc mellett szeretném elvégezni az életmód és táplálkozási tanácsadó képzést, mivel fontosnak tartom, hogy más is megtalálja a tudatos táplálkozás szépségét. Szerencsés helyzetben vannak azok az emberek, akik ehetnek bármit, bármikor, mivel úgy sem látszik meg rajtuk. Én, ha ránézek a nutellára már 2 kilót híztam. Mindig is tudatosan étkeztem, hiszen a megfelelő alak elengedhetetlen egy aktív táncos életében. Hiszek abban, hogy ép testben ép lélek, ezért a tudatos étkezés mellett napi szinten erősítő gyakorlatokat végzek.

Címlapkép: Bánhalmi Norbert.

Kövess minket