A 27 éves Zircher Kitti több mint 20-szoros magyar bajnok atléta, aki ma már teljesen más sportban kamatoztatja a megszerzett alapokat.Mikor kerültél kapcsolatba az atlétikával? Pályafutásod legfontosabb pillanatai, sikerei?

A családomban kivétel nélkül szinte mindenki sportol(t) valamit. Apukám, Zircher György, az NB I-es Tatabánya, Bp. Honvéd (magyar bajnok, kupagyőztes), Vasas labdarúgója volt, anyukám pedig szintén versenyszerűen úszott és atletizált. A sport a mai napig az életük része azóta is. Én is aktívan sportolok, mióta az eszemet tudom. Rengeteg sportágat kipróbáltam, de végül leragadtam az atlétikánál. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel bármibe is kezdtem a szüleim maximálisan támogattak, és ez így van a mai napig. Atletizálni 1997-ben, 9 éves koromban kezdtem és ezt 15 év követte ezen a „pályán”. Eleinte az atlétika minden területébe belekóstoltam, többpróbáztam és mezei futóversenyeken is indultam. Viszont korán kiderült, hogy a korosztályomhoz képest gyors vagyok, ugyanakkor állóképességem is van, így orientálódtam először a 400 méteres sík, majd később a gátfutáshoz. Több mint 20-szoros magyar bajnok vagyok, melyek között van korosztályos és felnőtt magyar bajnoki cím is.A versenyek közül mindenképp kiemelkedik mikor egyéni csúcsokat futva sikerült győznöm, illetve a három világverseny, amire kijutottam.

- Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (Lignano, 2005): 2. hely a 4 x 100m-es női váltóval és 6. hely 400 m síkfutásban.

- Ifjúsági Világbajnokság (Marrakesh, 2005): 13. hely a női svédváltóval és 19. hely 400 m síkfutásban.

- Utánpótlás Európa-bajnokság (Kaunas, 2009): 21. hely 400m gátfutás

Miért hagytad abba a futást?

Volt egy pont, ahonnan magamhoz képest már nem tudtam tovább fejlődni ebben a sportágban. Mivel hazai szinten mindent elértem, már nem volt motivációm. Anélkül pedig egy bizonyos szint fölött nem lehet sportolni. Ahhoz megszállottság kell és célok. 2012 nyarán versenyeztem utoljára atlétika pályán.

Most a sport teljesen más területén találtunk meg!

Ahogy vesszük. Úgy érzem, mostanában egyre inkább közelebb kerülök a régi önmagamhoz. Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, viszont a tavalyi évben elvégeztem az edzőit is. Két és fél évvel ezelőtt a páromnak köszönhetően megismerkedtem egy új sportággal, a crossfittel, ami szerelem volt első látásra. Alapvetően ez magában foglalja a futást, és még sok minden mást is. Az edzéseim most sokkal változatosabbak, több területen kell helyt állnom, mint például az olimpiai súlyemelés, a saját testsúlyos és plyometrikus gyakorlatok, kettlebell és még számos egyéb feladat, ahol szükségem van erőre, gyorsaságra, állóképességre és ezek kombinációjára. Mivel az atlétikáról elmondható, hogy minden sportágnak az alapja, így jól tudom kamatoztatni a korábban elsajátított gyakorlati tudásomat.2015 júniusában megnyitottuk a saját funkcionális sportközpontunkat Dombóváron, ahol azóta egyre többen ismerik és szeretik meg ezt a sportot. Jelenleg edzőként dolgozom, viszont jól tudom kamatoztatni a korábban marketing területen megszerzett diplomámat, hiszen egy saját vállalkozásnál ez elengedhetetlen.

Sport az életed? Mit adott neked a sport, amit más nem adhat meg?

Tizenöt éven keresztül minden nap ott voltam a pályán, ahol értek kudarcok és sikerek egyaránt. Az élsport számos lemondással járt, viszont azok a pillanatok, amikor elértem a kitűzött céljaimat mindenért kárpótoltak. Megtanultam, milyen valamiért küzdeni és kitartani akkor is, mikor mások már feladták.

Egy csinos, jó alakú lány vagy! Ezt a sportnak, vagy másnak köszönheted? Sokat teszel érte?

Ezek a dolgok szoros összefüggésben állnak. Az életmódom, hogy sportolok, és az is, hogy odafigyelek a táplálkozásra. Úgy gondolom, mindenki felelős a saját testéért, és ezt elsősorban nem is esztétikailag, hanem egészség szempontjából értem. Számomra ez természetes, hiszen mindig így éltem a mindennapjaimat, viszont tisztában vagyok azzal, hogy az emberek többségének vagy az egyik, vagy a másik, esetleg mindegyik nehézséget jelent. Nagyon örülök annak, hogy mióta edzőként dolgozom, számos vendégünknek tudtunk segítséget nyújtani, és nem túlzás azt állítani, hogy azóta megváltozott az életük.Következő cél a sport területén?

Jelenleg ismét versenyekre készülök, de már az említett „új” sportágamban, a crossfitben. Ugyanakkor ez most már sokkal inkább „hobbi”, mintsem élsport. Ami viszont egyre nagyobb motivációt jelent számomra, a saját sportolóink „felnevelése” és felkészítése, hogy legalább annyi sikerélményük és örömük legyen a sportban, mint nekem volt.