A rábapatyi Juhász Lilla (a Haladás 21 éves atlétája), májusban egy 37 éves magyar rekordot döntött meg, majd a múlt heti utánpótlás Eb-on is remekelt, újabb magyar rekordot futott.Az U23-as Eb-n 100 gáton nyolcadik lettél! Elégedett vagy?

Elégedett vagyok a nyolcadik helyezésemmel, valamint a három futással. Az első futás időben nem lett túl jó, de elég volt középdöntőhöz. A második futásomnál tudtam, hogy nagyon jól kell futnom ahhoz, hogy bejussak a döntőbe, hiszen erős volt a mezőny. Szerencsére ez sikerült is –országos csúccsal kerültem a legjobbak közé! A döntőben az időeredményem nem lett annyira jó, mint szerettem volna, de így is nagyon örültem, hogy helyt tudtam állni.

2 hónapon belül kétszer javítottad meg a magyar utánpótlás rekordot, először májusban, ami egy 37 éves csúcs volt, majd az Eb-n a középdöntőben. Mi áll a remek forma mögött?

A kemény edzéseknek, a jó edzés- és versenykörülményeknek és talán annak is, hogy fejben már jobban fel tudok készülni egy versenyre vagy akár egy nehezebb edzésre is.

Mikor kerültél kapcsolatba az atlétikával?

Általános iskolában kezdtem el az atlétikát, és közben kézilabdáztam is. Nyolcadik osztályban kellett eldöntenem, hogy melyiket szeretném komolyabban folytatni a későbbiekben, mert a kettő együtt már nem ment volna. Az atlétikát választottam és szerencsére nem bántam meg.Sok szép siker van mögötted! Van olyan, amire különösen büszke vagy?

Az első legnagyobb sikerem a junior világbajnokságon és Eb-n való szereplés volt, de mindenképpen az U23-as Eb nyolcadik helyre és az országos csúcsra vagyok a legbüszkébb.

Futás mellett ott van a távolugrás is!

Régen távolugróként kezdtem, aztán áttértünk a gátfutásra. Általában csak az egyetemi bajnokságon szoktam elindulni távolban, hogy több pontot tudjak szerezni a csapatnak.

Amerikában tanulsz, sportolsz!

Nagy vágyam volt, hogy ösztöndíjjal kijussak Amerikába és jobb körülmények között edzhessek. Az egyetem egy kis helyen van, ami segít, hogy tudjak a sportra és a tanulásra koncentrálni. Mint tanuló rugalmas az órarendem, általában napi három órám van. Az elején nem volt egyszerű hozzászoknom, hogy mindent angolul kell tanulnom, de a professzorok nagyon segítőkészek, bármilyen kérdéssel tudok hozzájuk fordulni. Mint sportoló jóval többet edzek, és pozitívabban állok a dolgokhoz, mint mielőtt kimentem. Jó a csapatunk, jók az edzők és a versenyek hangulata is. Minden adott ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni.

Közeli, távoli célok az atlétikával kapcsolatban?

Közeli célom, hogy minél jobban sikerüljön az alapozási időszak és sérülésmentesen tudjak készülni a januárban kezdődő versenyidőszakra. Távolabbi célom és nagy álmom mindenképpen az olimpiai szint teljesítése.