A 20 éves Wirth Eszter (triatlon) szexi képeivel van tele a magyar média, eredményeiről, munkásságáról alig esik szó. Mi ezt most pótoltuk! Mikor találkoztál a triatlonnal? Előtte sportoltál mást, vagy egyértelmű volt a választásod?

12 évesen csöppentem bele a triatlon világába, amibe már az első edzésen beleszerettem, hála a fantasztikus edzőimnek és a jó közösségnek! Előtte atletizáltam, ami nem tűnt elég fárasztónak és nem kötött le, ezért váltottam. Ez elég jól sikerült! 2007-ben szegeden a Titán Triatlon Club színeiben kezdtem, Balla Péter és Farkas István kezei alatt, akiknek nagyon sokat köszönhetek. Majd tavaly az Uniqa Team Újbudához igazoltam, ahol Kuttor Csaba irányítása alatt dolgozunk tovább. Megjártam közben a Fradi csapatát is a paratriatlonnak köszönhetően, ahol szintén szép nemzetközi eredményeket értünk el

Legfontosabb eredményeid?

Juniorban: csapat OB aranyérem, egyéni bronzérem, Európa Kupa 4. helyezés.
Felnőtt: Balatonman két aranyérem, Elit OB csapatban első hely.
Paratriatlon: világkupákon 2 ezüst- és két bronzérem.Fotó 2013-ból, azóta….Egy átlagember még az alaptriatlont sem tudná teljesíteni, nemhogy a hosszabb távokat. Milyen adottságok, tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy valaki végig menjen, és még eredményes is legyen?

Ahhoz, hogy valaki végig menjen semmi adottság nem kell, kis túlzással bárki végig tud menni egy ironman-en, rengeteg kitartás és persze némi felkészülés kell hozzá! Ahhoz, hogy már eredményesen szerepelj, oda már nem árt az adottság, testalkat és a rengeteg edzés!

Te mennyit edzel?

Nyáron általában mind a három sportág szerepel egy edzésnapon, télen picit más! Nyáron 4, télen 3 óra a napi adag!

Leghosszabb táv amit teljesítettél?

Mivel nagyon kacsingatok a teljes Ironman felé, ezért a balatonfüredi vasember versenyen minden évben igyekszem elindulni, utóbbi két évben sikerült nyernem speciál távon, ami 1900 m úszás, 180 km kerékpár és 11 km futásból áll. Innen már csak egy lépés az Ironman, ami első helyen van a bakancs listámon.

Nem semmi! Adtál már fel versenyt? Holtpont?

Soha nem adtam fel még versenyt, még a legkisebb futóversenyt se, ha utolsónak, akkor utolsónak futok át a célkapun, van ilyen! A holtpont egy olyan dolog, ami mindig máskor jön: van már mikor az elején, van amikor csak a végén. Az utóbbi a jobbik eset, akkor már csak a végére tudsz gondolni: ha már idáig eljutottál, küzdöttél, akkor már nem szabad feladni.

Futás, kerékpározás, úszás, a három közül melyik a legnehezebb számodra?

A legnehezebb számomra a futás, sose voltam jó futó. Kerékpározás után futni, aki már próbált, tudja, hogy igazán nem esik jól a szervezetnek. Szerintem a kerékpározás a legkönnyebb, ha kifogsz egy jó bolyt sok energiát tudsz megspórolni.Legkedvesebb versenyed?

Legkedvesebb versenyem a Balatonman, ott már szinte otthon érzem magam, az egész olyan, mint egy nagy család.

Sport által szép helyekre eljutsz!

Sok mindent köszönhetek a sportnak, főként a sok utazást, rengeteg szép helyre juthattam el. A kedvencem Chicago, ahonnan nem rég tértünk haza, a legfurább Japán volt.

Chicagoban volt a paratriatlon vb!

Tavaly belecsöppentem a paratriatlonban, mint látássérült versenyző guide-ja (látássérült sportolóval közösen indultunk és voltam a szeme)! Sokat tanultam belőle és sokat tapasztaltam. Nagyon jó közösség, végig versenyeztük az egész idei évet! Azonban a rosszul sikerült világbajnokság (11. helyezés) miatt, elszállt a reális esélye a paralimpiának, így én kiszálltam.Fotó: Konkoly TiborNemrég egy másik oldalad is megmutattad, szexis képek készültek rólad, amivel televan a magyar média!

Eredetileg magán élra készültek ezek a képek, nem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz országszerte, de bevallom nagyon örülök neki. A sportnak köszönhetően egyáltalán nem vagyok szégyenlős, így nem éreztem magam kellemetlenül, mikor fehérneműben fotóztak. Énnél kevesebb ruhában viszont nem hiszem, hogy vállalnék fotózást. Vonz ez a szakma, de nem ez a fő célom, sikeres személyi edző szeretnék lenni.

A fotókon jól látszik a tökéletes alakod!

Az alakomat a sportnak köszönhetem, bár apukám és anyukám is nagyon csinosak és sportosak, biztos van benne genetika is. Hál Istennek azt eszek, amit csak akarok.Fotó: Konkoly TiborLehet egy sportolónő bármilyen sikeres, nem sokat foglalkoznak vele, ha ledobja a textilt máris érdekes!?

Bármennyire is rosszul hangzik, ez így van, a médiának mindig több kell .

Közeljövő?

A paratriatlon miatt az idén az egyéni versenyeim teljesen háttérbe szorultak. Jövőre újra egyéniben állok rajthoz, amit már nagyon várok, szeretnék újra visszakerülni az élmezőnybe, az élen végezni a bajnokságban.