Takács Ákos, a Bp. Honvéd atlétája 3 éve 32 (!!!) évesen kezdett el futni, és ma már háromszoros (!!!) bajnok!

3 éve kezdtél el atletizálni. Egy fogadás vitt erre az útra. Hogy is indult?

Nem is fogadás volt ez inkább egy feldobott ötlet. 2014. májusában egy barátunk születésnapján dobták fel a társaim, hogy mi lenne, ha lemérnék, hogy 100-on mennyit futok. Erre az ötletre Gyulai Miklós (az atlétikai szövetség elnöke) barátom ajánlotta fel a Gyulai Memoriált, "Te mennyit tudsz 100-on" amatőr futást. Az időmre pedig a fiúk tippeket raktak. Meglepetésre 11.32-es idővel megnyertem a versenyt, és ekkor indult el az atlétika számomra. Barátom, majd edzőm, Karlik Pál csoportjába kezdtem lejárni.

Ez nem egy egyszeri kiugró teljesítmény volt, amit az is bizonyít, hogy sorra találnak meg a sikerek!

Az elmúlt 3 év alatt a Gödöllői Atlétikai Egyesülettel a 4x400m váltóval 3-szor ünnepelhettem magyar bajnoki címet (2-szer fedettpályán, 1-szer szabadtéren) és 1-szer második helyet (szabadtéren). Egyéni legjobb eredményen 400 méteren a tavalyi 6. hely az országoson.


Az országos bajnok váltó.


Magyar bajnok vagy/vagytok! Mások gyerekkoruk óta erre a pillanatra várnak, erre edzenek, de nem érnek oda te pedig egy pillanat alatt. Ez azt jelenti, hogy mindenkiben megvan a tehetség valamihez, de sokszor az ember nem látja meg, te is harminc felett találkoztál vele? Vagy azt, hogy szorgalommal, kitartással sok mindent el lehet érni?

Inkább azt mondanám, hogy ez egy összetett dolog. Néha kell a dolgokhoz szerencse is, hogy úgy alakuljon minden. De természetesen munka és kitartás nélkül nehezen lehet dolgokat elérni, és nemcsak a sportban, hanem az élet más területein is.

A fiatal sportolók mit szólnak az eredményeidhez? Csodálkoznak, hogy ezt a sportot nemrég kezdted, és….?

Nem nagyon foglalkozom ezzel.

Bolttal van közös fotótok, hol találkoztatok?

Bolttal a személyes találkozó tavaly Ostravában történt egy versenyen, ahol volt szerencsém rajthoz állni 400 méteren a B futamban. A verseny előtti nap pont egy időben mozogtunk a stadionban.


Bolttal.


Még milyen céljaid vannak az atletikával?

Óriási céljaim nincsenek így 35. évem felé. Próbálom élvezni és csinálni amíg lehet, vagy az időm és a testem engedi. De természetesen azért lépésről lépésre igyekszem a saját határaimat feszegetni és bízni abban, hogy egyszer 48-as idővel kezdődő lesz az eredmény 400-on.

Mielőtt Pestre költöztél volna Győr megyei kistelepülések csapataiban fociztál, ma Budapesten. Az aranyak itt is utolértek. Mennyire más átélni egy focicsapattal a bajnoki címet alacsonyabb osztályban, mint mondjuk atlétikában az országos bajnoki címet?

A foci az régóta az életem része, már gyerekként is rúgtam a bőrt. Az Építők mellett a Goldball-al is átélhettem a bajnoki címet a Budapest bajnokságban, illetve idén az Építők öregfiúk csapatával is sikerült az aranyérem megszerzése. A csapat sportágban elért eredmény mindig más, mint az egyéni versenyszámokban, de természetesen a siker íze mindkettőnek ugyanolyan és fontos számomra.

Civilben mivel foglalkozol?

A civil életben a vendéglátásban dolgozom étterem vezetőként, ami napi 10-12 óra munkát is jelenthet.