A Győr tehetséges atlétájával, a többszörös korosztályos bajnokkal, a 16 éves Lendvai Lucával beszélgettünk.

- Lendvai Luca 4-szeres serdülő, 2-szeres ifjúsági magyar bajnok.

- Nyáron élete legnagyobb sikerét érte el a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), ahol 3000 méteren ötödik lett.

- Az sport mellett az iskolában is jól teljesít, már megkapta a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet.

Vele beszélgettünk a győri versenyről, a kezdetekről, céljairól.


Fotó: Berényi Ibolya.


Az EYOF-on helyezésileg nem volt semmi elképzelésem. Szerettem volna egyénit futni és ez sikerült is. A nevezési időm a 11. helyre volt jó, és ha innen nézzük, akkor nagyon jól sikerült futnom. Ezekben a napokban számomra olyan volt Győr, mintha nem is Magyarországon lettünk volna, hanem külföldön egy rangos versenyen. Nagyon tetszett, hogy bármerre néztem különböző nemzetek sportolóit láttam és ez színesebbé tette a várost. Sok tapasztalatot szereztem a verseny alatt és sok sportolóval találkoztam. A nagyköveti feladatok is nagyon tetszettek. Ezelőtt még sohasem voltam forgatáson, fotózáson.

A bátyámat (aki ma korosztályos bajnok, válogatott atléta) követve kezdtem el sportolni. Először úsztam, majd triatlonoztam, 2014-től kezdve már csak a futással foglalkoztam. A triatlonból adódóan lettem közép/hosszútávfutó. Az akadályt is kipróbáltam, mert az edzők láttak benne lehetőséget, de most már inkább csak sík számokban indulok. Ha futok akkor valamennyire kikapcsol az agyam és csak élvezem az egészet. A futás a mindennapjaimban is segít, hogy jobban tudják koncentrálni, kitartó legyek.

A következő célom: szeretnék szintet futni az ifi Eb-re. 9:50 a nemzetközi szint 3000m-en, nekem jelenleg 9:56-om van. Elérhetőnek találom a szintet, keményen kell hozzá edzeni. Jelenleg heti 5-6 edzésem van. Majd a későbbiekben szeretnék minél több világversenyre kijutni