Rövid csevej a 16 éves zalaszentmihályi Nagy Pálmával, a Zalaegerszeg atlétájával. A fiatal sportoló nagyszerű évet tudhat maga mögött.

A pályafutásod rövid története?

Mindig is szerettem sportolni. Már az általános iskolában is a testnevelés órákon az atlétika területén kimagasló eredményeket értem el. A családom és a testnevelő tanárom ösztönzésére kezdtem el versenyszerűen az atlétikát, a Zalaszám-ZAC-nál (Zalaegerszeg) Kámán Ferenc edzővel. Már az általános iskola 1. osztályában részt vettem egy 1000 méteres futáson, ahol 3. helyezést értem el, és onnantól folyamatosan kisebb nagyobb versenyeken vettem részt, de komolyabban a középiskola 9. osztályától része az életemnek az atlétika. A 2017-es évben a diákolimpia döntőjében 100 méteren 4. helyezést értem el, az ifjúsági bajnokságon szintén 4. helyezést, és az Ifjúsági magyar liga döntőjében ezüstérmes lettem. A magyar bajnokságon a 4x100 méteres váltóval 2. helyezést értünk el - erre vagyok a legbüszkébb.

Milyen szépségeket találtál meg a sportban?

Megélni a győzelem pillanatát. Minden verseny egy különleges élmény, ha jó eredményt érek el az remek érzés. Az edzéseken és a versenyeken jó a társaság, a hangulat, családias a légkör, ú barátságok születnek. Együtt szurkolunk és örülünk a csapattársaink sikereinek. A hosszú és kemény edzések után igaz izomlázzal, fáradtan, de vidáman fejezzük be a napot. Mindezek mellett a sport megtanít az önfegyelemre, kitartásra, akaraterőre és arra, hogy soha ne adjuk fel a céljainkat.

És milyen céljaid vannak?

Szeretnék dobogós helyezést elérni a további országos bajnokságokon, egyéni csúcsot futni, minél többet fejlődni, jobbnál jobb eredményeket elérni. A középiskolában közgazdasági ágazaton tanulok, érettségi után is ezen a téren szeretném folytatni a tanulmányaimat. Mindenképpen szeretnék sportolni, amíg lehet versenyszerűen, közben egyetemet végezni és majd dolgozni is.