A 30 éves Péntek Filoménával, a budapesti fitnesz versenyzővel beszélgettünk.

Régebben sikeres sportoló voltál, de hogy kerültél a fitnesz világába? Itt milyen hatások értek, akár a teremben, akár a színpadon?

Gyerekkorom óta az életem szerves része a sport. Akrobatikus rock and rolloztam és sportakrobatikáztam, a táncban több országos 1. helyezésünk volt, a vb-n 6. lettem. Az egyetem után a hot iron és a TRX szerelmese lettem. Heti 5-6 alkalommal jártam edzeni, de sajnos változást a testemen nem nagyon tapasztaltam. Ekkorra sajnos már rám is szaladt jó pár kiló is, ami nagyon zavart. 2015 októberében kezdtem gondolkodni azon, hogy ha már úgy is ilyen sok időmet töltöm a teremben, mi lenne, ha kicsit komolyabban foglalkoznék a súlyokkal. Elsőnek nekem csak simán a fogyás és az alakformálás volt a célom, majd ahogy egyre többet jártam, és láttam a változást magamon, akkor fordult meg a fejemben, hogy mi lenne, ha belevágnék a versenyzésbe, hátha nekem is sikerülne. Az első versenyen nagyon izgultam, hiszen sose volt olyan alakom, amit így meg mernék mutatni mások előtt. De a színpadon mindig is jól érzetem magam. Mikor a színpadon vagyok nincs semmi, se versenyzőtárs, se zsűri, csak én és a reflektor. Az első versenyem az INBA volt májusban, ahol 6. lettem. Június 3.-án a Krypta Trófeán 2. helyezett lettem, majd a Beach Bodyn Siófokon 5. Az őszi szezonomra büszke vagyok, mivel úgy készültem fel augusztustól, hogy a jobb kezemen 2 ujjam eltörött. Októberben Komáromban 2. helyezett lettem a Predators Classic versenyen, ami által kijutottam Olaszországba a vb-re, ahol hatodik lettem.Fotók: Várszegi Gábor


Hetente mennyit sportolsz, edzel?

Versenyszezonban heti 6 napot, ami az utolsó hónapban 12 edzés hetente. Amikor nincs felkészülés akkor a heti 4-5 edzésre mindig törekszek.

Bár erre a kérdésre már válaszoltál is, de azért bontsuk ki. Azon szerencsés lányok közé tartozol, aki bármikor bármennyit ehet, és akkor is formában marad, vagy azok közé, aki csak rá gondol az ételre, és már jönnek is a kilók.


Sajnos nem vagyok szerencsés típus, rengeteget kell dolgoznom azért, hogy ne jöjjenek fel a plusz kilók. Jelenleg is a verseny utáni nagy habzsi-dőzsi ledolgozásán vagyok. Így a nassolás nekem csak nagyon ritkán megengedett - de természetesen én is szoktam pizzát, hamburgert enni. Mindig figyelek a táplálkozásomra, ha édességre vagy sütire vágyom, igyekszek magamnak megcsinálni mindent.

Színészek, fitnesz versenyzők…. sokszor elmondják, hogy a színpadon teljesen más vagyok, mint a valós életben. Ti a színpadon szexis ruhában, pici bikiniben, erős sminken vagytok, ezek mennyire igazak rád a hétköznapokban?

A hétköznapokban is viselek sminket, én vagyok az a típus, aki nem menne ki az utcára smink nélkül. A ruhákat tekintve viszont visszafogott vagyok, nem szeretem a kihívó öltözködést.

A strandon tanga jöhet?

A strandon persze, de egy zárt fürdőben viszont már nem vennék fel tangás alsót.

A fitnesz világába sokan a modell szakmából érkeznek vagy éppen oda tartanak. Voltak, vannak ilyen ambícióid?

Sosem modellkedtem a versenyzés előtt. Mostanság viszont kedvet kaptam ahhoz is, és az ízlésesség határain belül vállalnék munkákat.
Civilben mivel foglalkozol?

Jelenleg védőnőként dolgozom két középiskolában.

A suliban a lányok odamennek hozzá tanácsokért, hogy miként lehetne jobb, szebb alakjuk………?

A suliban sajnos nagyon kevés a motivált egyén, aki hajlandó lenne változtatni az életminőségén, pedig nagyon sok a túlsúlyos tini.

Következő terveid, akár civilként, akár sportolóként?

Sportolóként a célom a közeljövőben, hogy ismét színpadra tudjak állni, tavasszal már sokkal jobb formával, jobb eredményeket elérni. Civilként pedig, mivel egészségfejlesztő diplomám is van, szeretnék ezzel a területtel is foglalkozni. És persze a későbbiekben a családalapítás szintén a tervek között szerepel.

Kövess minket