Őszinte interjú a budapesti 31 éves Győri Barbarával, a volt táncossal, a személyi edzővel, a bűvésszel, a vállalkozóval……

24 évig táncoltál. Erről az időszakodról mit tudhatunk?

6 éves koromban felvételt nyertem a Vass Lajos Mozgásművészet Tagozatos Általános Iskolába. Mondanám, hogy itt kezdődött minden, de már 2 évesen is táncoltam, szóval vicces, mégis sorsszerű, hogy erre sodort az élet. Balett, jazz balett, néptánc volt a 3 fő irány, amit tanítottak, de moderntánc és némi latin is társult ehhez az évek alatt. Mindemellett akrobatikus rock & rolloztam is a maradék kevés szabadidőmben. Mindet imádtam, sokat kaptam a tánctól és hálás vagyok, hogy ezen az úton indultam el. A mai napig táncolok, egy táncos-bűvész duóban. Amikor gimit kellett választanom a balett tanárom erősen tolt volna a táncos pálya irányába, de végül nemzetiségi gimnáziumot választottam, mivel nem szerettem volna a teljes életemet a táncnak szentelni. Persze gimi mellett is táncoltam, a megmaradt iskolai csapattal, a Madách Musical Tánciskolában és a Kortárstánc Főiskolánál is. Majd egy bűvész mellé kerültem, mint táncos és így kezdtem el mindezzel pénzt is keresni.

Milyen eredmények vannak mögötted?

Számos országos és nemzetközi divattánc bajnokságon értünk el első helyezést.A táncot a fitnesz követte.

Igen, de ez véletlen volt. Elkísértem az exemet egy fitnesz iskola nyíltnapjára, és végül én íratkoztam be.

Maradtál. De egy nagyon más világba kerültél!?

Nem más. Mindkettő mozgás, mindkettő testtudatot fejleszt, illetve tartást javít. Szóval nem sokban különböznek. A táncot nem lehet hosszútávon csinálni, maximum tanitani. Azt nem akartam.

Itt arra gondolok, hogy míg a táncnál egy produkció, addig a fitnesznél a test számít - persze rengeteg edzést követően.

Maga a versenyzés a fitneszben távol áll tőlem. Egyszer próbáltam és nem tartom ugyanakkora élménynek, mint egy táncelőadást. Ott adsz a közönségnek valamit, és értékkel távozik, egy fitneszversenyen meg kiteszed amid van. művészi értéke nincs. Ebben tényleg nagyon különbözik a kettő. De alapvetően a mozgás összeköti a két különböző sportot. Nem is versenyzem, csak a tapasztalatszerzés miatt indultam el 6 évvel ezelőtt egy szezonban. Modell kategóriában 3. lettem, de igazság szerint ez nem számít, hanem maga az út, a versenydiéta és annak hatásai, plusz, amiket tanultam sokkal fontosabb volt. Ez persze az én véleményem eszemben sincs megkérdőjelezni mások eredményeit és beletett munkájukat.

Milyen érzés volt abban a pici bikiniben a színpadon?

Mivel megszoktam a színpadot, 6 eves korom óta magabiztosan járok-kelek nem volt más, mint bármilyen más táncos kosztümben. Az érzés annyiban különbözött, hogy azon felül, hogy álltam, pózoltam és iszonyat szomjasan próbáltam vigyorogni, mintha ez teljesen normális dolog volna. Ez egy kirakat sport, nem számít, hogy mi és mennyi tisztességes munka van mögötte. Nem volt meg az a belső elégedettség, mint amikor egy előadás után megtapsolnak, és érzed ennek az energiáját. Egy táncosnál látszik, hogy milyen táncos, már a pillantásából, illetve ahogy színpadra lép, a fitneszversenyen nem így működik ez.Hogy lettél személyi edző?

Mivel semmiképp sem szerettem volna táncot tanítani, ráadásul egyik „civil” munkahelyemen sem éreztem igazán jól magam. Végül megtalált az aerobic oktató, személyi edző szakma. Ez is mozgás, ami a lételemem, szóval tanultam, vizsgáztam, majd pár ismerősöm meg is keresett, hogy szívesen edzene velem, plusz az akkori munkahelyemen is jelezte pár vendég, hogy szüksége lenne rám. Nem hezitáltam, elkezdtem edzőként dolgozni.

Eddigiekből kiindulva azt jól érzem, hogy nem az az edző vagy, aki lányokat készít fel versenyekre?

Igen jól érzed, nem készítek fel senki. Aki ilyent szeretne azt máshoz irányítom.

Sokan választják ez munkájuknak, sokan mindenféle múlt nélkül, de miért érdemes téged választani, miben vagy más?

Igen sokan vagyunk a szakmában, sokan képzettség és papír nélkül, nekem erről nem tisztem nyilatkozni, mindenki úgy bánik el a lelkiismeretével, ahogyan akar és tud. Engem a segíteni akarás, a még több és szerteágazóbb tudás, ami motivál. Imádom, hogy sok pozitív visszajelzést kapok és emberéleteket változtatok meg, és a személyre szabott étrendjeinkkel (Prior, párommal közösen vezetett életmódváltó program) egészséget adhatunk vissza az embereknek, akik hozzánk fordulnak. A táncos előélet hihetetlen sokat segít nekem a gyakorlatok kitalálásában, illetve a vendégek sérüléseinek kezelésében. Ízületeket mobilizálni, stabilizálni, ezek által pl. egy térdműtétet megúszni, valamint gerinctornával állkapocs problémákat helyrehozni szerintem hihetetlen dolog. És boldog vagyok, hogy ezekben is tudok a vendégeimnek segíteni. Én a vonzás törvényében hiszek, az talál meg, akinek rám van szüksége, nekem pedig rá.

Tökéletes alakod van, ezt a táncnak, a sportnak és a genetikának is köszönheted? Jelenleg hetente mennyit sportolsz, edzel, mozogsz? Hogy néz ki az étkezésed, szigorú szabályok vannak, vagy vannak elhajlások, bűnös napok?

Először is köszönöm, elég sok munka van abban, hogy most így nézek ki ahogy, persze mindig van hova fejlődni. Ez egyáltalán nem a genetikának köszönhető, a családomban nagyon sokan ducik. Ha nem ilyen tudatos életmódot folytatnék valószínűleg én sem így néznék ki. 4 éve stabilan tartom a formám és nem sanyargatom magam. Ha nutellát vagy pizzát akarok enni, megeszem. Persze mindezt tudatosan kell csinálni és 90%-ban oda kell figyelni az étkezésre. Erre az egyensúlyra tanítjuk meg a vendégeinket is, akik hozzánk a Prior-hoz fordulnak segítségért. Átlag heti 3-4x-szer edzem, de van, hogy 5-ször és olyan is, hogy csak kétszer, mert úgy alakul a napom, hogy a vendégek kiszorítják a saját edzésemet. Nem feszülök már ezen, ha érzem, hogy edzenem kell, maradok tovább, ha nem, akkor megyek haza. Le kell picit lazulni és időt hagyni a test alakulásának. Évek munkája egy egészséges, tónusos kinézet, hiába akarjuk pár hónap alatt, ha egészségesen akarjuk csinálni ez sokkal több idő és energia, valamint élethosszig tartó folyamat, ha nem akarjuk 3 hét alatt ezt elveszíteni és a belefektetett időt a kukába hajítani.Sok lány nagyszerűen néz ki, de belül nagy gondok vannak, sokan úgy gondolják, hogy elég egy jó alak, formás popsi, mell és minden rendben van. Sok ilyennel találkozol?

Szerintem ezzel gyakran találkozhatunk mostanság. A közösségi média is közrejátszik ennek tetézésében. Akinek elég, hogy formás a feneke és műmelle, műszája van, annak elég. Nem ítélkezem, mindenkinek más a fontos. Van ilyen is és ellenpélda is. Van, aki nagyon akar fejlődni, de mély, lelki sérülések miatt úgy gondolja, hogy mű dolgokra van szüksége, anélkül nem érzi elég jónak magát. Persze nem kizárt, hogy én is eljutok majd oda, hogy azt mondom megműttetnék magamon valamit. Mindenkinek a saját dolga, hogy mit hogyan gondol, és milyen értékrend szerint él. Ettől függetlenül én személy szerint szeretnék példát mutatni, hogy smink nélkül is van élet.

Elégedett sikeres nő vagy?

Az, hogy párommal létrehoztuk a Priort és elképesztő sok embernek változtattuk meg az életét és tereltük őket az egészséges életmód útjára, letettek pajzsmirigy-, hormon-, cukor-, vérnyomás gyógyszereket a személyre szabott étrendjeink segítségével. Plusz házhoz is visszük az edzést. Ez már önmagában is hatalmas dolog, ami nagy büszkeség nekem. Az, hogy a hobbim a hivatásom, hogy tanulhatok, egészéges vagyok, nekem ez mind siker. Nagyon sok mindent fel tudnék még sorolni, de egyik sem köthető semmilyen verseny megnyeréséhez. A mindennapok megélése, hogy itt lehetek és folyamatosan tanulok, olyan dolgokat, amik érdekelnek és segíthetek vele az embereknek. Én erre vagyok nagyon büszke.És itt végül váltsunk témát. Mit tudhatunk a Beautrinity-ről?

A Beautrinity kishúgom ötlete alapján alakult. A világ első táncos-bűvész testvérduója vagyunk. Táncolunk és bűvészkedünk egyszerre, ezzel szórakoztatva a közönséget közel 30-40 percben. Nagyon szeretjük csinálni, mivel kiskorunk óta szeretünk szerepelni ez nekünk nagyon jó kikapcsolódás és szórakozás.

Múltat és a jelent ismerjük, de milyen céljaid vannak a jövőben?

A jövőben nagyon sok mindennel szeretném/ szeretnénk a Priort kiegészíteni. Ezért tanulok és képzem magam állandóan. Nagyon sok ötletünk van, remélem hamar meg tudjuk valósítani mindet. A Beautrinity pedig remélem újra szárnyalni fog, mert az utóbbi időben a saját munkáink miatt picit háttérbe szorítottuk.

Kövess minket