Interjú a 18 éves kiskunhalasi Fit-Kid versenyzővel, Skribanek Dórával.

Olvastuk, hogy befejezted a pályafutásodat, 18 évesen miért hoztál ilyen döntést?

Igen, azt gondoltam, hogy abbahagyom. De ez nem kizárólag a saját döntésem, inkább egy kényszerhelyzet volt, mert az edzőm Amerikába költözött. A sors azonban valamiért nem akarja, hogy befejezem, mert amióta meghoztam ezt a döntést, folyamatosan olyan jeleket kapok, hogy folytatnom kell. Szóval, lehet, hogy mégsem hagytam abba.Mikor találkoztál a sporttal, a Fid-Kiddel?

6 éves koromban talajtornával kezdtem. Egy évig kizárólag ezt csináltam, majd 7 éves koromban elkezdtem a fitnesst és egy évig párhuzamosan ment a két sport. Aztán amikor a két sport között választanom kellett, mert már együtt nem lehetett a kettőt, akkor a fitnesst választottam.

Mi tetszett meg benne?

Amikor belevágtam elsősorban az tetszett, hogy a lányok nagyon ügyesek voltak, én is olyan szerettem volna lenni, mint ők. Ráadásul nagyon tetszett a csillogás, a szép ruhák és a smink.

Kezdetekben is az ügyesebb lányok közé tartoztál, vagy olyan igazi ügyetlenke voltál?

Igazából én soha nem éreztem magam ügyetlennek, pedig kezdetben nem értem el komoly sikereket. Nagyon szorgalmas voltam, komolyan vettem az edzéseket, sosem hagytam volna ki egyetlen egy edzést sem, mindig én akartam a legjobb lenni.

Milyen eredmények vannak mögötted?

Többször voltam B kategóriában 1. egyéniben és csapatban. A kategóriában pedig 4. EurOpen versenyen duóban 2. egyéniben 4. helyezett voltam. De a legemlékezetesebb számomra egy kiskunhalasi verseny volt. Itt a saját városomban került megrendezésre az országos bajnokság, ahol a rengeteg ismerős, és a családtag előtt állhattam a dobogó legfelső fokára. Nagyon jó érzés volt előttük bizonyítani. Sosem felejtem el azt az érzést, mennyire boldog voltam.Az eredményeiddel elégedett vagy? Mire vagy a legbüszkébb?

Nem vagyok elégedett, mert bár B kategóriás versenyzőként mindent elértem, amit lehetett, de A kategóriában nem sikerült a dobogó legfelső fokára állnom. A legbüszkébb a kitartásomra vagyok, mert a céljaim elérése érdekében szinte bármit képes vagyok megtenni. Volt olyan időszak, amikor minden reggel 5 órakor keltem, 6 órakor a konditeremben kezdtem a napot, onnan 8-ra átmentem az iskolába, majd tanítás után, délután 3-kor egyenesen a fitneszterembe, ahol 5 óráig edzettem. Csak ezután értem haza, aztán tanulás, este 9-kor holtfáradtan estem be az ágyba.

Versenyzés alatt sok öröm ért, de gondolom sok fájdalommal, sérüléssel is járt?

Igen, a versenyzés nagyon sok örömet adott, de amikor nem értem el azt az eredményt, amit szerettem volna, az nagyon tudott fájni. Szerencsére hatalmas nagy sérüléseim nem voltak, bár egyszer úgy tört el a könyököm, hogy azonnal műteni kellett. Egyszer egy izomrost szakadásom volt, meg jó sokszor kiment a bokám, illetve azért voltak olyan időszakok, amikor annyira fájt a hátam, hogy csak fájdalomcsillapító tapaszokkal tudtam edzeni. De mindet túléltem.A Fit-kid egy nagyon csajos dolog (szexis ruhák, smink….), ezek igazak rád a hétköznapokban, a bulikban is?

Igen, a mindennapokban is szeretem a csajos dolgokat. Magassarkút vagy erős sminket inkább csak bulikban használok, de azok közé a lányok közé tartozom, akik hétköznap is nőiesen szeretnek kinézni.

Későbbiekben jönnek most majd a bikinis fitnesz versenyek, vagy edző szeretnél lenni, esetleg más sportokkal akarsz foglalkozni………?

Nem tartom kizártnak, hogy egyszer egy bikinis fitness versenyen is elindulok, de elsősorban a valóságos küzdelmet szeretem, nem csak úgy mutogatni magam. A jövőben is, mindenképp szeretnék sportolni, ha végleg leteszem a versenyzést, akkor leginkább a "Rubint Réka jellegű" edzések tetszenek, valami hasonlót szeretnék csinálni én is.

Suli?

Az idén fogok érettségizni, utána pszichológiát, később sportpszichológiát szeretnék tanulni. Azt szeretném, ha az életemnek mindig szerves része maradna a sport.És végezetül most, hogy látod, mennyi esélyt adsz arra, hogy tavasszal is versenyezni fogsz?

Ha úgy érzem, hogy kellőképpen fel leszek készülve és az érettségivel sem ütközik, akkor nagy esélyt látok rá.

Dóra egy 2017-es versenyen