A szolnoki 19 éves Szeghalmi Viviennel beszélgettünk. Kérdeztük a pályafutásáról, sikereiről, kudarcairól, megjelenéséről, további terveiről……

Teljes mértékben sportos családban nőttem fel. 3-4 éves korom óta életem része a rendszeres mozgás. Eléggé sokszínű lánynak vallom magam a sport terén, hiszen kevés olyan sport van, amit ne próbáltam volna ki. Kislány koromban 7 évig versenyszerűen úsztam. Az úszás nagyon hasznos volt számomra, megfelelő állóképességet adott és a fizikumom is rengeteget fejlődött.

Ezután következett a Fit-Kid. Amit 8 évig csináltam. Nagyon szerettem, mert sokszínű sport: erő- és akrobatikuselemek, táncosmozgásformák, ugrások is megtalálhatóak benne. Nyaranta különböző táborokba, edzésekre jártam, emellett kajakoztam, atletizáltam, röplabdáztam, crossfiteztem, kosaraztam. A Fit-Kidet 2017-ben hagytam abba. Utána a Szolnoki Dózsánál másfél évet vízilabdáztam. Ősztől a Testnevelési Egyetemre kezdtem el járni, ezért tőlük is búcsúznom kellett.jelenleg 160 éremmel és 10 kupával büszkélkedhetek. Számos országos és Európa-bajnokságon vettem részt az életem során, legyen ez úszás vagy Fit-Kid. Amire a legbüszkébb vagyok: 2015-ben Izlandon megrendezett Európa-bajnokságon egy csoportos gyakorlattal Európa-bajnok lettem/lettünk. Emellett többször voltam bronzérmes, negyedik, és ötödik is. Magyar bajnokságokon is több arany- , ezüst- és bronzérmet gyűjtöttem be. Úszásban többszörös megyebajnok voltam, országoson 2. helyezés volt a legjobb eredményem. Végezetül számos kitüntetést kaptam az iskolában a kiemelkedő sportteljesítményem miatt.

Legnagyobb kudarcom a sport terén: a térdemmel mindig is problémáim voltak. Rengetegszer kellett miatta orvoshoz mennem, fájdalomcsillapítókat szedtem, és térdszorítót kellett hordanom az edzéseken. Sajnos ez a fájdalom 4-5 évig elkísért, sok mindenben hátráltatott. Másik nagyobb kudarcom az, amikor a kvalifikációs verseny előtti edzésen eltört a könyököm, és hétvégén úgy kellett versenyeznem. Emiatt csak 5. helyezést sikerült elérnem, épp lecsúsztam az Eb-n való egyéni szereplésemről.Mint ahogy már előbb is említettem sokszínű lánynak tartom magam. Aminek a fő oka talán az lehet, hogy mindig is szerettem új dolgokat kipróbálni és nem szeretek unalmasan élni. Jelenleg kondizom és próbálom magamból kihozni a maximumot. A jövőben még egy újabb sport kipróbálásán gondolkodok – pl. szinkronúszáson, Sokan mondták már, hogy próbáljam ki magam bikinis fitneszversenyeken, de én úgy érzem, hogy ez nem nekem való. Hiányzik az életemből a megmérettetés. Ha nem is a sport területén, de valamilyen területen biztos lesz meg alkalmam versenyezni. Családom és a barátaim szerint szépségversenyen is ki kellene próbálnom magamat.Az alakom az genetika is részben, de én azt mondom mindig, hogy sose szabad megelégednünk azzal, amik vagyunk, inkább próbáljuk meg elérni azt, amik lehetünk. Volt, amikor napi 6-7 órát edzettem, de heti szinten mai napig mindig megvan a 7-8 óra minimum. Ezek az edzések elsősorban nemcsak az alakomért, hanem az egészségem megőrzése érdekében is fontosak. Próbálok egészségesen is táplálkozni, ami nem azt jelenti, hogy lemondok bizonyos dolgokról, hanem minőségi ételeket eszek. Életemen folyamán sose szedtem egy bogyót se, nem ittam porokat, hanem próbáltam az élet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat étel formájában bevinni a szervezettembe.Az egyetemen most vagyok elsőéves, sport-és rekreációszervezést tanulok Az iskola után se szeretném abbahagyni a tanulást. Mindenképpen fejlődni szeretnék. Sok tervem van még. Érdekel például a dietetika, személyi edzőskődés, motivációs tanácsadás.