A Menő Csajok Ligája online versenyünk 11. versenyzője: Komsa Nikolett 26 éves budapesti személyi edző

Lassan három éve készítettünk veled interjút, akkor még a kézilabdáztál, a bajnoki cím felé meneteltetek. (interjú itt:Kézilabdapályák bombázói - Komsa Nikolett). Ma nagyon más úton haladsz tovább. Mikor és miért hagytad ott a kézit, és hogy kerültél az edzőterembe?

Nem úgy alakult az elmúlt 2-3 év ahogy terveztem, ezért tudatosan picit háttérben szorítottam a kézilabdát. Jelenleg még mindig edzősködöm az Angyalföldi Sportiskola és DSE-nél - ahol anno én is játszottam. Nemrég vissza akartam menni ahhoz a csapathoz, ahol le vagyok igazolva (Kinizsi), sajnos a vírus miatt ez sem sikerült... De nem adom fel, jövőre keresek egy csapatot, ahol újra pályára léphetek majd. Konditeremben már akkor is jártam, mikor a Vasasban játszottam. Azóta személyi edző lettem és szinte napi 10-12 órát foglalkozom edzésekkel.Némi túlzással annyi személyi edző van ma az országban, mint csillag az égen. Sokan mindenféle alap, sportmúlt nélkül lesznek edzők, a könnyű pénzkereseti lehetőséget látják benne. Te miben vagy más? Miért érdemes hozzád járni? Mit tudhatunk a munkádról?

Először is abban vagyok más, hogy én 19 éve sportolok. Versenyszerűen sportoltam 18 évet, ezért tudom, hogy min megy keresztül az, aki el szeretne kezdeni edzeni, sportolni. Tudom, hogy milyen lemondásokkal jár, és hogy mennyi munka van benne. Más egy olyan emberhez járni, akinek van sportmúltja, nem csak egy végzettsége, amit azért csinált meg, mert ez "egy jó pénzkereseti" lehetőség. Mindemelett ez egy óriási felelőség, aminek a súlyával sokan nincsenek tisztában. Hozzám változó korosztály jár - időstől egészen a fiatalig. Ezáltal az edzések is változó jellegűek szoktak lenni. Sportolók is járnak hozzám, akiket vagy felkészítek valamilyen versenyre, vagy csak szinten tartó feladatokat végeznek. Sok sérült és beteg ember is megfordult már nálam, akikkel másfajta edzést szoktunk végezni.Vannak, akiknek csak étrendet írok, de már azzal is óriási lépést tettek a céljaik felé. Természetesen én is oda figyelek az étrendemre, de nyilván nem egy fitness versenyre készülök, ezért ha valamit megkívánok azt megeszem. Egyébként ebből a szempontból szerencsésnek mondhatom magam, hogy nagyon sok olyan "egészségtelen" étel van amiért nem rajongok pl: zsíros ételek, rántott hús, nutella, kenyér.....Azért edzel, mert jól akarsz kinézni, a szebb, jobb alakért, vagy mert egészséges szeretnél lenni?

Nyilván fontos az egészségem és az alakom is, de leginkább azért csinálom, mert én akkor érzem jól magam, ha sportolhatok.Egy csinos nő vagy, de milyen a belső személyiséged?

Nagyon határozott, makacs, erős nő vagyok, ami néha hátrány, néha pedig előny. Nyilván hátrány akkor, ha pl.: társat keres magának az ember, mert kevés férfi tudja elviselni és elfogadni azt, ha mellette egy határozott, céltudatos nő áll. Viszont számomra előny, mert bármikor, bármilyen helyzetben meg tudok oldani szinte bármit, nem szeretek semmilyen esetben se segítséget kérni senkitől. Jó tulajdonságom az, hogy bárkivel képes vagyok elbeszélgetni, viszont nagyon-nagyon kevés embert engedek magamhoz közel.

Fotók: Komsa Nikolett


Menő Csajok Ligája versenyükről itt tudsz olvasni