A 22 éves Pelczéder Orsolya 16 évesen mutatkozott be az NB I-ben, ma a Vác kézilabdacsapatának a balszélsője.

Névjegy:

Született: 1993. 05.02.
Klubjai: Győrújbarát, ETO, Veszprém, Mosonmagyaróvár, Vác (2014-).
Első NB I-es meccse: 2010. 01. 03. ETO-HUNNIA (2 dobott gól)
NB I-es meccseinek a száma: 109
Góljainak a száma az NB I-ben: 141

>Már kiskoromban mozgékony voltam, a szüleim is sportolók voltak, így valószínűleg jó géneket örököltem. Több mindent kipróbáltam, atletizáltam, judóztam, de valami hiányzott, mint kiderült a labda. Ezért ötvöztem a kettőt. Általános iskola 3. osztályában ismerkedtem meg a kézilabdával, a nevelőedzőm, Gellér Ferenc bíztatására. Az iskolám ETO utánpótlásnak számított, ezáltal többször találkozhattunk az akkori ETO játékosokkal, ami nagyon ösztönző volt. Egyre jobban megszerettem, élvezetem és végül benne maradtam. Győrben nevelkedtem, ahol az utánpótlásban évről évre nyertük a bajnokságokat Róth Kálmán és Tóth Lászlóné vezetésével. Szerepeltünk az NB I/B-ben, ott rengeteget fejlődhettünk, hisz idősebbek ellen játszottunk és legtöbbször sikerült is nyerni. A junior válogatottal 2012-ben, Csehországban harmadik helyen végeztünk a világbajnokságon, a negyeddöntőben megválasztottak a meccs legjobb játékosának, ami külön öröm volt, mert nekem ez volt az első világversenyem.

16 évesen mutatkoztál be az NB I-ben, összesen 3 felnőtt bajnoki jutott számodra az ETO-ban, majd jöttek a veszprémi évek.

Az ETO felnőtt csapatával 2010-2011-ben magyar kupát nyertünk, 2011-2012-ben magyar bajnok lehettem. Szerencsésnek tartom magam, hogy játszhattam az ETO felnőtt csapatában, világklasszis játékosokkal edzhettem nap mint nap. Régi álmom volt ez és természetesen örültem volna, ha még több időt tölthettem volna ott, de 2012-ben lehetőségünk volt, hogy az akkori fiatal csapatunk a következő évét NB I-ben játszhassa. Míg a kortársaink kevés lehetőséget kaptak a felnőtt csapatokban, mi Veszprémben végigjátszhattuk a meccseket, nagy volt rajtunk a felelősség, de közben tapasztalatot, rutint szerezhettünk. Az első veszprémi évünkben, 2012-2013-ban bejutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol aztán harmadik helyen végeztünk, ezzel az eredménnyel a következő évben a KEK-ben indulhattunk.MK bronzéremSokan játszottak/játszanak az NB I utánpótláscsapataiban, de nem mindenkiből lesz NB I-es játékos. Neked sikerült!

Nagyon jó helyen nevelkedtem, kiváló képzést kaptam, rengeteget dolgoztunk és persze nagy szerencsém volt, hogy a legjobb korban kerültem Veszprémbe. Ez mind közrejátszott abban, hogy most NB I-es játékos lehessek. Természetesen itt nem lehet megállni tovább kell dolgozni és fejlődni. Minden eredményemre nagyon büszke vagyok, természetesen vannak, amik a szívemhez közelebb állnak, mint a junior világbajnokság, vagy amikor először léptem pályára NB I-es bajnoki meccsen az ETO-val. Egy –egy ”rosszabb” meccs vagy esetleges sikertelenebb időszak, minden játékos életében előfordul, úgy gondolom, ezekből csak tanulni lehet, mindig fel lehet állni belőle, ez is egy jó játékos ismérve.

Két éve érkeztél Vácra, tavaly a kilencedik helyen végeztetek, az idén bent vagytok a legjobb nyolcban, és jön a rájátszás.

Most 7.-ek vagyunk a Váccal, kisebb nagyobb szerencsével végezhettünk volna előrébb is, de az idei változások a rájátszásban lehetővé teszik, hogy akár több helyet is lépjünk előre. A hatodik helyet tűztük ki, amit abszolút elérhetőnek és megvalósíthatónak gondolok. Ezzel szerintem mindenki elégedett is lenne. Kedden lesz az első meccs a Fradival. Szeretnénk egy jó meccset játszani, sok dolgot gyakorolni. A Fradi egy nagyon jó csapat, biztos vagyok benne, hogy a legjobbat akarják nyújtani, ahogy mi sem fogunk felemelt kézzel felmenni a pályára.

Tervek, célok a kézivel kapcsolatban?

Szeretnék újra nemzetközi kupában játszani, és magyar válogatott lenni.