Haladás női kézilabdásai az NB I/B-ben a negyedik helyen fejezték be a szezont. A 22 éves Mayer Maja 202 góllal lett a csapat házi gólkirálynője és a bajnokság egyik legeredményesebb játékosa.A csapat sokáig küzdött a dobogóért, miért nem sikerült?

Tavaly is és az idén 17 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség volt a mérlegünk, egy éve ez elég volt a harmadik helyre, az idén nem. Sokkal kiegyenlítettebb volt több csapat teljesítménye a szezonban. Ősszel remekeltünk, ment a csapatnak, tavasszal több sérültünk lett, így a variációs lehetőségeink leszűköltek. Utólag mondhatjuk nem volt realitása az idén a dobogónak, akik előttünk végeztek azok hosszabb kispaddal rendelkeznek. Fontos megjegyeznem, hogy az egész évben fantasztikusak voltak a szurkolóink, főleg a hazai meccseinken, de idegenben is. Köszönöm nekik!

A szezonban 202 gólt dobtál, góllövőlistán a harmadik helyen végeztél! Jó éved volt?

Inkább úgy mondanám aránylag kiegyensúlyozottabb volt a teljesítményem, nem voltak túl nagy hullámvölgyek, ha így nézzük, akkor jó szezonom volt. A gólok száma soknak tűnhet, de nekem azok fájnak, amik kimaradtak.

Hetesek több mint 80%-át értékesítetted, ami nagyon szuper, van titka?

Csak 80%? Ez borzasztó! Akkor ezen még van mit javítani! Nem vagyok egy megmondó ember, de talán a titok: a koncentráció, főleg azoknál a hétmétereseknél amiket a meccs vége felé dobhatunk!

Következő szezon?

Magam részéről még jobb évben reménykedem, ezért mindent meg is teszek.

Mikor lépett be az életedbe a kézilabda?

9 évesen ismerkedtem meg a kézilabdával: a szüleim levittek egy edzésre és azonnal megszerettem ezt a sportot. Általános iskolába ismerkedtem más sportokkal is (futás, távolugrás, magasugrás, úszás) de a csapatsport közelebb állt hozzám. Legnagyobb sikereim: Ferencvárosnál a 2009/10-es szezonban az NB I/B-s ifi bajnokságot megnyertük és gólkirálynő lettem. Szintén a Fradival Országos Ifjúsági Kupa győzelem, a junior válogatottal Eb selejtezőn első helyezés. Veszprémben pedig a Cell Cup első helyezés. Haladással a tavalyi harmadik hely az NB I/B-ben. Minden sportolónak a vágya, hogy a legjobbak között legyen, hiszen ezért csináljuk! Ha nekem a Haladással sikerülne ezt elérnem, akkor nagyon boldog lennék!