Elkaptuk Vas megye legjobb kézisét, Császár Zsófiát, az NB I/B-s Haladás 19 éves irányítóját.Napokban téged választottak a 2014/15-ös bajnoki év Vas megye legjobb női felnőtt kézilabdázójának! Szerinted mivel érdemelted ki? Jó szezonod volt?

Meglepett, hogy engem választottak meg, hiszen még gondolni sem mertem rá, hogy én kaphatom meg ezt a díjat. Hogy mivel érdemeltem ki? Talán azzal, hogy a kitartásom mindig visz előre, sose adom fel. Maradt bennem hiányérzet, hiszen mindig ott motoszkál a fejemben, hogy lehetett volna jobb is, de összességében jó szezonnak mondhatom az ideit.

Hogy indult a pályafutásod?

Még általános iskola második osztályában hívott el a legjobb barátnőm egy kézilabda edzésre, hogy próbáljuk ki, mert ő sok jót hallott erről a sportágról. Mivel rengeteg sportot kipróbáltam addig, ezt sem hagyhattam ki. A kézilabda előtt ugróköteleztem, tornásztam, táncoltam, illetve hobbi szinten fociztam is. Elmentünk erre a kézilabda edzésre, nagyon megtetszett és azóta is ezt a sportágat űzöm.

Azóta sok szép eredmény van mögötted!

Legnagyobb sikeremnek mondhatom, mikor a csapatommal sikerült megnyernünk a Magyar Ifjúsági Kupát, ahol először a Szent István csapatát győztük le, majd a döntőben az akkori legnagyobb ellenfelünk a Győr csapata felett arattunk győzelmet. A másik nagy sikernek mondhatom az NB I/B-ben elért 3. helyünket. Ez is nagy eredmény volt a számunkra, nagyon örültünk neki. Egyéni sikerek közül a legjobban a Hypo elleni gálameccsen megszerzett legjobb játékos címnek örültem a legjobban, de persze a csapatom nélkül nem sikerült volna.Milyen poszton játszol? Mit tartasz az erősségednek, miben kell még fejlődnöd?

Irányító poszton játszom. Erősségemnek talán a gyorsaságomat mondhatom. Fejlődnöm kell még úgy gondolom mindenképp a távoli lövésekben, illetve hogy a cseleimet távol a védőktől szélesebben kell kiviteleznem.

Miért jó sportolni? Mire tanítja meg az embert a sport?

A sport nem csak jó mozgási lehetőséget biztosít, hanem igaz és örök barátokat is. A csapattársaim nemcsak a játékostársaim, hanem a legjobb barátnőim is. Sok programot csinálunk együtt és ez még jobban összetart minket. A sport fegyelemre tanít, illetve arra, hogy minden helyzetben tartsunk ki és tegyünk meg mindent a céljaink elérése érdekében.

Legkedvesebb emléked?

Legkedvesebb élményem a Magyar Ifjúsági Kupa győzelem utáni egymás nyakába borulás.

Sok nézőtök van a bajnoki hazai meccseiteken!

Sok ember előtt, jó hangulatban sokkal könnyebb egy adott meccsre felpörögni, hiszen úgymond ki kell szolgálnunk a közönséget, akik kilátogatnak a mérkőzésre és bíztatnak minket. Főleg hogy a nézők között általában a családtagjaink, barátaink is ott vannak, ezért is jobban tudunk teljesíteni, hiszen tudjuk, hogy őrülten szorítanak nekünk.Sportos fiúk jönnek be, fontos, hogy párod sportoljon, szeresse a sportot? Romantikus alkat vagy?

Igen, mondhatom, hogy inkább a sportos alkatú fiúk jönnek be, hiszen én is elmondhatom ezt magamról. Mindenképpen fontos, hogy szeresse a sportot, hiszen csak ekkor tudjuk jól megérteni egymást, így tudja megérteni mennyire is fontos számomra a sport. Igen azt hiszem elmondhatom magamról, hogy van egy romantikus énem, de ezt nem mindenki ismeri. Jellemző rám, hogy inkább szeretek adni, mint kapni.

Jól nézel ki, sokat teszel érte?

Az utóbbi időbe sokat teszek érte, elkezdtem itthon is edzeni a kézilabda edzésen kívül. Fontos számomra a megjelenés, szeretek divatosan öltözködni, inkább sportosan, lazán és a sminket sem viszem túlzásba.

Nekünk azt mondták, hogy te egy jó kedélyű, vidám, laza csaj vagy, aki nem riad vissza kisebb/nagyobb bohóskodásoktól, tréfáktól sem! Így van?

Ez teljes mértékben így van. Nagyon szeretek hülyéskedni, nevetni, viccelődni, szórakozni. De azért ha olyan helyzet van, ahol muszáj komolynak lenni, akkor azért ezeket félre tudom tenni.

Mikor nem kézizel, akkor…..

Akkor a barátaimmal vagyok, illetve a családommal. Szeretünk moziba járni, a szabadban sportolni, természetesen tanulni is. A kutyaséta is egy mindennapos program. Nagyon szeretek motorozni édesapámmal, ha jó idő van sokszor indulunk útnak