Tegnap írtuk: Pődör Rebeka ontotta a gólokat, majdnem 300-ig jutott. Ma pedig felkerestük. 

Megnéztük, hogy Északnyugaton - Vas és Győr megye - ki az a kézilabdás, aki a legtöbb gólt dobta.

A két megye összesített gólkirálynője a Haladás nagyon fiatal sportolója, Pődör Rebeka, aki a szezonban 292 gólt dobott. Rebeka augusztusban lesz 14 éves, de már a felnőttek között is bemutatkozott.

Az idei mérlege:

Veszprém megyei bajnokság (felnőtt): 5 mérkőzés/28 gól

NB I/B junior: 19/90 gól

OSB: 17/65

Gyermekbajnokság: 11/109 gól

Rebeka tavalyi is nagy eredményes volt, a serdülő és a junior (NB I/B) bajnokságban 214 gólt dobott.Mikor találkoztál a kézilabdával?

2006 környékén kezdtem el, akkor még ovis voltam. Apukám ajánlotta fel ezt a sportágat, mivel ő és anyukám is kézilabdázott gyerekkorában. Amióta kézilabdázok más sport eszembe se jutott, mert nagyon szeretem, amit szerintem apukámtól örököltem.

Az idén és tavaly is sok gólt dobtál. A gólérzékenységed minek köszönhető? A pályán mit tartasz az erősségednek?

Sokat próbálkozok a pályán, év elején még rossz százalékkal lőttem, de az év végére sokat fejlődtem és ezt főleg edzőnknek, Józsa Krisztiánnak köszönhetem, aki mindig segít nekünk, kijavít minket. Ha pedig ezeket a tanácsokat megfogadom, akkor majd még több gólt is tudok lőni. A pályán erősségemnek azt tartom, hogy még annyira nem vagyok nagy a mezőnyben és így könnyebben kicselezem őket.

Sokszor nálad sokkal idősebb, magasabb, erősebb lányok ellen lépsz pályára. Nem félsz?

Nem szoktam félni az idősebbektől, akik nagyobbak nálam, védekezésnél nehezebb, de ott meg fejben dől el az egész. Ha fellöknek az erősebbek azt is el kell viselni, hiszen ez benne van a kézilabdában

Eddig milyen sikereket értél el?

2010-ben U8-as gyermekbajnokságban 1. helyezést értünk el a saját korosztályunkban a Student Comfort KUK-al, utána pedig követte ezt egy 2.,3. és egy negyedik hely. Idén pedig NB1/B juniorba negyedikek lettünk.

Milyen poszton játszol?

Irányítóban játszom, de balátlövőben is jól érzem magam.

Hetente mennyit sportolsz?

Hetente 5 alkalommal van edzésünk és általában hétvégente pedig meccs.

Kedvenc játékosod, csapatod?

Kedvenc játékosaim Nikola Karabatic, Mikkel Hansen. Kedvenc csapatom igazából nincs, de a Veszprém és a Barcelona meccseit nézem meg a legszívesebben.

Kézinek köszönhetően határozottabb, talpraesettebb lány vagy, mint azok a kortársaid, akik nem sportolnak?

Igen, ezt határozottan érzem, mert ameddig ők otthon unatkoznak és chipset esznek a tévé előtt én ilyenkor edzek. Vannak céljaim a közeljövőre nézve, mind a sportban, mind a tanulásban, nem mint néhány korombelinek, akik még azt sem tudják, hogy hol tanuljanak tovább.

Suli? Mi leszel, ha nagy leszel?

A Gothard Jenő általános Iskolában tanulok. Idén 4,8-as átlagom volt, de szerintem lehetett volna jobb is, a kedvenc tantárgyam a történelem. Ha nagy leszek, akkor ügyvéd vagy orvos szeretnék lenni.