A 20 éves László Dániel megfordult a Hort SE-ben, a Fradiban, a Pénzügyőrben, az idén Németországban áll a lövések elé.Egyértelmű volt, hogy kézis leszel vagy próbálkoztál mással is?

Nem volt egyértelmű, hogy kézilabdázni fogok, előtte teniszeztem és atletizáltam. Ha jól emlékszem hatodikos voltam, amikor levittek egy iskolai edzésre, közben a focit is kipróbáltam. Végül a beváltnál, a kézinél maradtam és nem is bántam meg.

Kapuba egyenes út vezetett?

Egyenes út vezetett a gólvonalig, de ezen az úton vezettek, sosem gondoltam arra, hogy ilyen örültséget csináljak.

Ki vezetett a kapuba?

Az akkori tesi tanárom küldött a kapuba, annak ellenére, hogy mondtam neki, hogy oda semmiképp sem állok. Mégis beálltam és jól sikerült. Úgy voltam vele, ha már csinálnom kell, akkor a maximumon.

Mi a poszt szépsége?

A kapusmez nagyon kényelmes! A viccet félretéve, egynél több érvet nem tudok mondani: bíznak benned és hősnek tartanak egy jó teljesítmény után, hiszen te vagy az utolsó ember a védelemben, aki mindenki hibáját kijavíthatja, te különleges vagy. Ennél több pozitívumot nem tudok mondani. Ennek a posztnak több hátránya van, mint előnye. Vagy imádod csinálni, vagy eszedbe se jut, hogy a labda elé állj.

Az őrjöngő vagy a nyugodtabb kapusok közé tartozol?

Az mindegy, hogy te őrjöngő vagy, vagy hidegvérű: mindenképpen kicsit flúgos vagy. Nekünk az a legnagyobb öröm, ha eltalál minket a labda, amit valljunk be nem sokan kívánnak. Magamat nem tudnám igazán egyik típusba sem besorolni. A kettő között vagyok, de egy kicsit közelebb a forróvérű típushoz.

Eredményeid?

2010-ben meglepetéscsapatként bejutottunk az országos serdülő döntőbe a HORT SE-vel, és a szezonban csak az MKB Veszprém utánpótlása kapott kevesebb gólt nálunk. Nagyszerű csapat volt, nagyszerű edzővel. Néhányszor lettem itt-ott torna kapusa, de erre vagyok a legbüszkébb!

Németországba igazoltál, a harmadik vonalba!

Egy ideje tervem volt, hogy itt kézilabdázzak és éljek. Az otthoni körülmények és gondolkodásmód csak megkönnyítette számomra a döntést. A különbség a sebesség, a fegyelem és az, hogy szinte minden osztály olyan kiegyensúlyozott, hogy az utolsó simán meglepheti az elsőt. 400-500 néző kíváncsi ránk hazai pályán, tehát a hangulatra nincs panasz. Célunk, hogy minél jobb eredményt érjünk el az évben. Személy szerint én csak az első hellyel lennék elégedett, de eddig nem hozzuk azt, amit tudunk..

A pályafutásod eddigi részével elégedett vagy?

Egyrészt elégedett vagyok, mert sok örömöt okozott, okoz nekem a sportág. Nagyon sok barátom és ismerősöm van a kézilabdának köszönhetően. Másrészt csalódott, mert többre vagyok képes, mint amennyit otthon elértem.

További célok!

Mindig tovább fejlődni és sosem adni fel, akár sportolóként, akár civilként!