A 19 éves Bartók Donát a Tatabányával sikeres szezont zárt, ősszel már a Vác csapatát fogja erősíteni, közben még vár rá a kézilabda világbajnokság!Két éve igazoltál Szegedről Tatabányára!

Nagyon szimpatikus volt a tatabányai közeg, amikor megkerestek nem akartam elszalasztani az alkalmat, hogy felnőtt csapatnál készülhessek. Nagyon jól éreztem magam az eltöltött két év során. Sokat fejlődtem, sokat köszönhetek a Tatabányának.

Az idei szezon mérlege: NB I felnőttben bronzérem, a juniorban ezüst, az NB I/B-ben a 13. hely, a három bajnokságban dobtál 123 gólt!

A felnőtt szezon igazi sikertörténet! Az utánpótlás bajnokságban elért ezüst is ugyan ebbe a kategóriába sorolható, de nagyon reménykedtem, hogy ismét sikerül bajnoknak lennünk. Sajnos 2 sérülésem is volt a szezonban, de szerintem egy tanulságos és tapasztalatban gazdag évet tudhatok magam mögött.

Ősszel már a Vác csapatát fogod erősíteni!

Főleg a játéklehetőség miatt igazoltam ide, illetve ha valahol, akkor a Zsiga Gyulánál van lehetőség fejlődni! Remélem, hogy Vácon még többet tudok fejlődni, és itt is sikeres évet zárhatunk egy év múlva.

A pályán mit tartasz az erősségednek?

Nagyon küzdős játékosnak tartom magamat, soha nem adom fel.

Leszel még szegedi játékos?

Álmaim egyike válna valóra, ha egyszer hazai közönség előtt kézilabdázhatnék. Ehhez még nagyon sokat kell dolgoznom, fejlődnöm.

Édesapád, Bartók Csaba sikeres kézilabdás volt, köztetek mennyire téma a kézilabda?

Minden meccs után beszélünk és kijavítjuk a hibákat. Megbeszéljük, miben kell még fejlődnöm, hogy lehetne letisztultabb a játékom.

Egyértelmű volt, hogy te is kézis leszel?

Iskolában karatéztam is, de nem találtam meg benne önmagam igazán. Ekkor jött a kézilabda és egyből beleszerettem.

Suli?

Most érettségiztem, de nem hagyom abba a tanulmányaimat, főiskolára megyek.

Rövid kérdés, rövid válasz.

Foci?

Nincs nagy kapcsolatom vele, barátokkal 1-1 jobb meccset azért megnézünk

Horgászat?

Nagyon szerettem régen, de az utóbbi időben nem igazán jutott rá időm.

Csajok?

Az egész nyaramat edzőtáborban töltöm az ifjúsági válogatottal, hiszen készülünk az augusztus 8-án kezdődő világbajnokságra, így most kevés időm van a magánéletre.

Bulik?

Ha hétvégén nincs mérkőzés, bele szokott férni egy kis szórakozás a barátokkal.

Válogatottság?

Jelenleg az ifjúsági válogatottban kapok szerepet.

Veszprém?

Kedvenc csapataim egyike, mindenki példakép, aki ott játszik