Császár Zsófiával, a Haladás NB I/B-s női kézilabdacsapatának 21 éves irányítójával beszélgettünk, és készítettünk róla fotókat.

Császár Zsófiával először 2015-ben beszélgettünk. Mikor a Haladással a negyedik helyen zártak az NB I/B-ben, őt pedig a megye legjobb női kézisének választották meg.

2015 őszétől az SZKKA játékosa. Másodszor akkor kérdeztük, mikor 2016-ban a csapatával megnyerték NB II-t, és felkerültek az NB I/B-be. Akkori célként egyértelműen az NB I-be való feljutás fogalmazták meg. Nem sikerült.

2 év kitérő után nyáron az irányító újra visszatért a nevelőegyesületébe, ősztől újra a Haladást erősíti.

Harmadszorra először kicsit beszélgettünk vele majd készítettünk róla képeket.

Tavasszal nagyon közel voltatok a bajnoki címhez, a feljutáshoz. Miért nem sikerült?

A hajrában az egyik döntő mérkőzésen elbotlottunk - Vasas nem hibázott- és ezután már nem tudtuk behozni a hátrányunkat. (Vasas két ponttal előzte meg a szombathelyi lányokat, a vasiak otthon és idegenben is verték a budapesti piros-kékeket….szerk).

Nyáron visszatértél a Haladáshoz, mi áll a váltás mögött?

Tavaly télen volt egy sérülésem, ami nagyon megviselt, ezután úgy döntöttem, hogy befejezem a kézilabdát és egy új életet kezdek - akár külföldön. Nyáron adatott egy lehetőség, azonban a számításaim nem jöttek be. Ezután döntöttem úgy, hogy mindenképp azzal szeretnék foglalkozni, ami az "életem". Szerettem volna a nevelőegyesületembe úgy visszatérni, hogy a tőlem telhető legtöbbet nyújtsam.

Eddig négy meccs, négy vereség a csapat mérlege. Ilyen kezdésre számítottatok, ez a realitás, vagy azért jobbra?

Jobb kezdésre számítottunk, de úgy gondolom a legfontosabb mérkőzések most következnek a számunkra.

Az előző szezonban 17 meccsen léptél pályára és 35 gólt dobtál. Jelenleg négy meccs után 27-nél tartasz. Sok év után újra a heteseknél is fontos szereped van. Mi áll a remek formád mögött?

A sérülésem mellett úgy érzem tavaly inkább előkészítő szerepem volt. Most másképp van, illetve minden edzésen, mérkőzésen szeretném a legjobbamat nyújtani, segíteni a csapat munkáját. Igen az elmúlt időszakban egy kicsit háttérbe szorultak a hetesek, de örülök, hogy idén megkapom a bizalmat, és újra odaállhatok a hetesvonalhoz.

Bajnokság végén mivel lennétek elégedettek?

Mindenképpen szeretnénk bennmaradni az NB I/B csoportjában, úgy gondolom a 7-8. hely lenne számunkra a reális.

És végezetül pár fotó.

Fotók: sziasport.com