A 20 éves nádasdi Adorján Kinga 2011 óta az NB II-es körmendi felnőtt kézilabdacsapat meghatározó átlövője. Az elmúlt hat évben 764-szer volt eredményes bajnoki -junior, felnőtt- mérkőzésen.

Előző kiírásban bronzérmesek lettetek, az idei szezont nem kezdtétek jól, eddig kétszer nyertetek, négy vereség mellett. Milyen célokkal, tervekkel vágtatok neki az idei bajnokságnak? A végén milyen helyezéssel lennél elégedett?

Igen, a tavalyi szezonunk nagyon jól sikerült. Összeszoktunk, jól játszottunk és elhittük azt, hogy igenis képesek vagyunk arra, hogy dobogóra álljunk. Idén nem kezdtünk jól, voltak távozóink különféle okok miatt, így eléggé megfiatalodott a csapatunk. Most őket próbáljuk beépíteni a játékunkba, ami reményeink szerint a szezon második felére sikerül. Nincsenek elvárások, de szeretnénk a középmezőnybe maradni, hogy a szezon végére legyen esélyünk újra dobogóra állni. Én személy szerint 3-4. hellyel lennék elégedett, hisz tudom, hogy képesek vagyunk rá sok munkával és kitartással.


Az NB II. Észak-nyugati csoport bronzérmes csapata. Fotó: 9900.hu


Tavaszi bronz a pályafutásod legnagyobb sikere?

Voltak különféle sikereim még gyerekkoromba – a nádasdi általános iskolával többször jutottunk az országos döntőbe, többször voltam a mezőny legjobbja - de igen kijelenthetem, hogy a tavalyi bronzérem volt az, amiért a legtöbbet dolgoztam és a legjobban örültem.

Fotók alapján egy összetartó csapat vagytok, jól látom?

Igen, nagyon sokat találkozunk és vagyunk együtt az edzéseken kívül is. Sok csapatösszetartást szervezünk. Nemcsak csapattársak vagyunk, hanem szoros barátságok is kötődtek. Tudjuk, hogy bármikor számíthatunk a másikra.Mikor kezdtél el kézilabdázni?

Már általános iskola 1.osztályába elkezdtem a nagyobbakhoz járni, akkor egyértelművé vált számomra, hogy én ezt szeretném csinálni. Mellette hobbiként fociztam is, de tudtam, hogy a foci nem az én sportom.

De a kézi annál inkább. Hat éve mutatkoztál be a felnőttek között az NB II-ben, hogy emlékszel vissza arra az időre?

Az általános után -6 éve- kerültem Körmendre, azonnal megkaptam a bizalmat kezdőként a felnőttek között Nagyon örültem neki, először nagyon izgultam, de az idősebbek nagyon sokat segítettek és támogattak.

Tehetséged kinek/minek köszönhető?

Nádasdon Mesterházi László testnevelő foglalkozott velem, az alapokat tőle tanultam meg, Körmenden pedig a jelenlegi edzőnk, Oláh Sándor, akinek szintén sokat köszönhetek

Hogyan tovább?

Idén elkezdtem az edzőit. Gyerekekkel szeretnék foglalkozni, és átadni nekik azt, amit nekem tanítottak, és belőlük is kihozni a legjobbat.