Helembai Fannyval, az NB I-es váci kézilabdacsapat beállójával beszélgettünk.

Kézi előtt próbálkoztál más sporttal is, vagy egyértelmű volt, hogy kézilabdázó leszel?

9 éves voltam mikor anyukámmal lementünk megnézni egy kajak edzést, hogy majd én is kajakozni fogok, de nem szerettem bele Majd az általános iskolában elkezdtem kézilabda edzésekre járni, és rögtön megtetszett. Tudtam, hogy én ezt szeretném csinálni, és nemcsak mint hobbi szinten, hanem nagy játékos szeretnék lenni.

Kislányoknál a kapus és a beálló poszt nem a két legnépszerűbb hely, te, hogy kerültél a falba?

Én sem szerettem volna beálló lenni. 16 éves koromig lövő voltam, csak néha kényszerből raktak beállóba, mikor nem volt beállónk a junior meccseken. Aztán az akkori felnőtt edző, Konkoly Csaba azt mondta: ha nagy sikereket szeretnék elérni ebben a sportban, akkor jobb lenne, ha beállóban folytatnám. Az elején nem értettem vele egyet, és nem is szerettem ott játszani. Aztán ahogy ráéreztem egyre jobban beleszerettem.Ugorjunk a jelenbe. Ősszel az EHF Kupában az első két kört sikeresen vettétek, a harmadikban a török bizonyultak jobbnak, és így ők jutottak be a csoportkörbe. Ez így rendben van, vagy jó lett volna a csoportkörbe jutni? Vagy majd jövőre?

Az EHF Kupában való indulásunk nagyon nagy élmény volt számomra. Főleg a német Buxtehude elleni továbbjutásunk. Igaz a következő fordulóban kiestünk a török Kastamonu ellen, egy sokkal összeszokottabb csapattal játszottunk, akik rutinban is jóval előttünk jártak. Mindenesetre tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt. Remélem lesz még alkalmunk megmutatni, hogy többre is képesek vagyunk. Jó lett volna továbbjutni, de még nagyon sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy meghatározó ellenfelek legyünk az esetleges csoportkörön belül is.

Jelenleg a negyedik helyen álltok a bajnokságban, a tabellára jó ránézni? Nehéz hetek várnak rátok, sorra jönnek a rangadók (Siófok, Fradi, ETO, Érd, Újváros), remények? A bajnokság végén mivel, milyen helyezéssel lennél elégedett?

Igen persze, hogy jó ránézni a tabellára. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, de mindegyikből ki akarjuk majd hozni a maximumot. Úgy gondolom, hogy ezzel a csapattal mindenre képesek lehetünk, mert nagyon jó a csapategységünk. A bajnokság végén 5-6 hellyel teljesen elégedett lennék, tudván, hogy ez egy elégé fiatal és új csapat.Válogatottság mennyire lebeg a szemed előtt?

Szerintem minden kézilabdásnak az a cél van a szeme előtt, hogy egyszer válogatott lehessen, én is így vagyok ezzel, szeretnék majd válogatott lenni, és addig dolgozom amíg oda nem kerülhetek.

Eddig „csak” Vác színeiben játszottál (igaz közben voltál Gödön kettőssel), nem is szeretnél innen távozni? Ha megkeresne egyik élvonalbeli magyar csapat, akkor……? Külföld érdekel?

Vác a nevelőegyesületem, nagyon szeretek itt játszani, még egy évig szerződés köt Vácra, úgyhogy nem gondolkodtam még a továbbiakon. Szeretnék most 100%-ban ide koncentrálni. Egyszer életem során mindenképpen ki szeretném próbálni magam külföldön is.