A kalocsai női kézilabdacsapat gólzsákjával, a 24 éves Alföldi Babettel ültünk le.

A legtöbb kislány modell, színésznő, táncos, szépségkirálynő, énekes szeretne lenni, neked is voltak ilyen vagy hasonló terveid?

Természetesen voltak ilyen terveim. A családi hagyományt (Babett nagybátya, a méltán sikeres rendező-színész Alföldi Róbert…Szerk.) tovább erősítve színésznő szerettem volna lenni kiskoromban, minden álmom volt nagy közönség előtt színpadra lépni. Sosem valósult meg, ugyanis hamar képbe jött a sport. Így csak egy szép gyermekkori álom maradt.

Mikor és hogy jött képbe a sport, a kézilabda?

Hajósi lány vagyok, a helyi általános iskolában kezdődött minden. Ott kezdtem el kézilabda szakkörre járni, hetente egy alkalommal. Előtte sosem sportoltam, nem is igazán érdekelt ez a világ. Zeneiskolába jártam évekig, akkoriban inkább a zene érdekelt. Adódott egy lehetőség, hogy kipróbáljam magam a kézilabda világában. Nem tudtam a szabályokat, nem tudtam mit kell csinálni. Konkrétan semmit nem értettem a kézilabdával kapcsolatban. Sosem gondoltam volna, hogy végül ekkora szerelem lesz kettőnk között. Egyre többet foglalkoztam ezzel a sporttal, egyre több mérkőzést néztem a szabadidőmben. Egy kis idő után kiderült, hogy van tehetségem a kézilabdához. Nyolcadik osztályos koromban Katkó Andrea tanárnő elhívott egy próbajátékra Kiskunhalasra. Egyértelmű volt a próbajáték utána, hogy Kiskunhalason folytatom a tanulmányaimat. Négy évet töltöttem el itt. Az NB I-es utánpótlás bajnokságban játszhattam, illetve többször ültem a padon az NB I-es felnőtt meccseken. Végtelen hatalmas hálával tartozom Katkó Andrea tanárnőnek, neki köszönhetek mindent! Különleges kapcsolatunk volt a gimnázium alatt. Nemcsak az edzőm volt, hanem a "pótanyukám” is. Sosem felejtem el azt, amit tőle kaptam.

Halas után 2012-ben Kalocsára kerültél. Azóta Kalocsa egyik, ha nem a legjobb kézise lettél. Az eddig elmondottak mellett még mi áll a sikereid mögött? Eddig milyen sikerek értek?

Költői túlzás azt mondani, hogy én lennék Kalocsa legjobb kézilabdázója. Nálam sokkal jobb és tehetségesebb kézilabdázók vannak Kalocsán. Név szerint senkit nem említenék, de büszke vagyok arra, hogy ebben a kisvárosban sok jó kézilabdázót ismerhetek. Utánpótlás edzőként kezdtem el dolgozni, így nap, mint nap látok kiváló sportolókat. Édesanyám néptáncos volt régen. Édesapám és a testvérem a labdarúgás szerelmesei, talán ide vezethető vissza a labda iránti "vonzalom". Ennek a sportnak rengeteg pozitív és negatív oldala is van. Borzasztóan szerencsésnek érzem magam, hogy olyan edzők voltak mellettem, akik mindig tudtak segíteni abban, hogy mit hogyan kezeljek. Talán ebben rejlik az én sikerem titka! Nekem minden győztem meccs óriási siker az életemben, nem tudnék kiemelni egyet sem. Ugyanolyan sikerként éltem meg egy megyés győzelmet, mint egy NB I/B-s. Ha ki kéne emelnem, akkor azt tudom, amikor 2013, 2014, illetve 2017-ben a legjobb női kézilabdázónak választottak meg Kalocsán. Megtiszteltetésként éltem meg ezeket átvenni.2015-ben eligazoltál Szegedre az NB I/B-be, majd a következő évben játszottál az NB II-ben a Fiatal Kézilabdások SE-ben, mellette kettőssel Kalocsán, az idén újra csak otthon játszol a megyeiben. Ebben a két évben milyen pozitív, illetve negatív dolgok értek, tapasztaltál? Megérte váltani?

Sokat gondolkodtam a váltás mellett. Haza húzott a szívem, így nem volt annyira nehéz ezt a döntést meghozni. Természetesen borzalmasan hiányzik az a két év, amit Szegeden töltöttem. Nagyszerű embereket ismerhettem meg. Remek sportolókkal és edzőkkel dolgozhattam együtt nap mint nap. Szakmailag nagyon sokat köszönhetek a szegedi éveknek. Az NB I/B, az NB II más tempó, és más mentalitást igényel. Nagy kihívás volt nekem, de minden percét imádtam. Ha újra kezdhetném, mindent ugyanígy csinálnék.

Fiatal vagy, előtted az élet. A későbbiekben még célod a magasabb osztály? Kalocsán látsz esélyt, hogy valamikor a közeljövőben NB II-s csapat lesz?

Nem tudom, hogy valaha fogok-e magasabb osztályban játszani. Több felkérést is kaptam, de valamiért ezeknek nem akartam eleget tenni. Jelenleg a magánéletemre, a munkámra és a tanulmányaimra kell koncentrálnom, de ki tudja mit hoz az élet. Hogy lesz-e Kalocsán NB II-es női csapat? Esély mindenre van, kérdés, hogy mennyire tudunk küzdeni és harcolni ezért. Én személy szerint nagyon szeretnék Kalocsán NB II-es női csapatban játszani. Sok munka áll még elöttünk, hogy ez valóban valaha terítéken lehessen.

Kalocsa most a megyeiben a második, ami az elmúlt évek legjobb szereplése. Minek köszönhető a kiugró teljesítmény?

Remek edzővel dolgozhatunk, Kolics János egy igazi szakember. Precízen, keményen és fokozatosan próbál minket minden héten lépésről lépésre előrébb vinni. Rengeteget edzünk és sok edzőmérkőzésen veszünk részt. Bátran ki merem jelenteni, hogy borzalmas nagy küzdeni akarással vágunk neki minden edzésnek és mérkőzésnek. Tiszteljük az edzőnket és azt a rengeteg munkát, amit Jani bácsi ebbe a csapatba belefektet. Próbáljuk ezt 100%-os hozzáállással meghálálni. Talán ez a jelenlegi sikerünk titka. (Babett 15 mérkőzésen 135 gólt dobott, a bajnokság második legeredményesebb játékosa. Szerk.)Kézilabda kemény, sokszor durva játék. az életben is vagány, kemény csaj vagy, vagy inkább romantikusabb, gyengédebb…..?

Vagány kemény csajnak mondanám magam az élet sok területén. Szeretek küzdeni és harcolni az iránt, amit el akarok érni. Viszont a magánéletemben eléggé gyengéd és lelkis emberke vagyok. Sokszor még túlságosan is, ami olykor hátrány.

Mikor nem kézizel, akkor mivel foglalkozol?

Jelenleg utolsó éves egyetemista vagyok. Készülök az államvizsgára. Mellette egy könyvtárban dolgozom és edzősködöm. Az edzősködés ugyanakkora szerelem nálam, mint a játék. Ha már nem tudok kézilabdázni, szinte biztos, hogy edző leszek.