A 29 éves Ohr Klaudiával a strandkézilabda BL után és előtt.

Általános iskolában kezdtem el kézilabdázni (12 évesen) Hegykőn. A testnevelés tanárom volt az edzője a helyi megyei majd az NB II-es csapatnak, így a tesi órákon kívül a „nagyokhoz” is lejárhattam edzésre, sőt, 14 évesen már az NB II-es csapat tagja voltam, igaz még csak csereként. Korábban próbálkoztam a néptánccal, atletizálással és a karatéval is, de a hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a kézilabda a nekem való sport. Edzőm buzdítására a győri sportgimnáziumba jelentkeztem (Szent-Györgyi Albert), így kerültem az ETO-hoz. Itt nagyon sokat fejlődtem, a legjobb edzőkkel dolgoztunk, több korosztályos diákolimpiát, NB I/B ifi, NB II-es felnőtt bajnokságot nyertünk, Győrújbarát ifi csapatával az MK legjobb 8 csapata közé jutottunk, beutaztuk az országot. Ezekért az eredményekért nagyon keményen megdolgoztunk, nyári alapozásokat nehéz lenne elfelejteni, bajnoki szezon közben is napi kettőt edzettünk és volt, hogy a meccs félidejében is futottuk a büntetés sprinteket, de megérte.

19 évesen véget értek a győri évek!

Kiöregedtem a korosztályból, és elküldtek többünket.

Győr után egy évet játszottál Veszprémben, majd Alsóörsön, elején az NB II-ben, később a megyeiben, ez év tavaszán érkeztél Fehérvárra, a megyei bajnokságban szereplő Seniorhoz. Közben kétszer is pályafutásodat megszakítottad.


Veszprémben az egyetem mellett nem fért bele az időmbe, hogy lejárjak edzésekre, ezért döntöttem úgy, hogy abbahagyom a kézilabdát, akkor véglegesre terveztem. Természetesen egy idő után elkezdett hiányozni a mozgás, a meccsek, a társaság. Ezzel egy időben az akkori lakótársam édesapja lett az edző Alsóörsön, aki felajánlotta, hogy leigazolnak, így kezdtem el ismét versenyszerűen sportolni. Az alsóörsi csapat ezután végig kísérte az egyetemi éveimet. Egyetem alatt fél évet külföldön töltöttem ösztöndíjjal, emiatt ismét kényszer pihenőt kellett tartanom. Az egyetem elvégzése után Székesfehérváron találtam munkát, így egyre kevesebbet tudtam lejárni Alsóörsre, be kellett látnom, hogy másik csapat után kell néznem. A sors fintora, hogy éppen egy egykori alsóörsi csapattársamon keresztül kerültem a jelenlegi csapatomhoz az FKC Seniorhoz.

Ha visszamehetnél az időben, akkor mit csinálnál másképp, milyen tanácsot adnál a tini önmagadnak?

Örülök, hogy 12 évesen a kezembe adtak egy kézilabdát. Elégedett vagyok az eddigi pályafutásommal, nagyon sok barátot szereztem az ország minden területéről. Semmit nem csinálnék máshogy, úgy érzem minden kudarcot, csalódást és sikert meg kellett élnem ahhoz, hogy kialakuljon a jelenlegi személyiségem.Nyáron a Királylányok strandkézi csapatának vagy a játékosa. Mikor lépett be az életedbe a strandkézi? Mi az a három dolog, amivel a strandkézi megfogott, amiért szeretsz a homokban játszani?

Egyetem alatt rendszeresen indultunk a MEFOB strandkézilabda bajnokságban, de a Királylányok először 2014 nyarán kerestek meg. Az országos bajnokság utolsó kvalifikációs tornáján kellett besegítenem, ahol nem kisebb volt a tét, mint a döntőbe jutás. A döntő meccset itt szétlövéssel elbuktuk, de talán az volt az a pillanat, amikor eldöntöttem jövőre én is szeretnék a csapat tagja lenni. Sikerült! Mit jelent nekem a strandkézilabda? A nyarat, barátokat, jó hangulatot. Egy győztes meccs/torna után nem számít, hogy hétvégén reggel 6-kor kell kelni, vagy hétfőn az izomláztól alig bír mozogni az ember, az élmény mindenért kárpótol.

Királylányokkal a kilencedik helyen fejeztétek be a szezont, ami neked még nem ért véget, hiszen november elején utazol a győri lányokkal a BL-re!

A győri csapatból több lánnyal is együtt játszottam Győrújbaráton/Győrben és a kvalifikációk során is találkoztunk. Ettől függetlenül meglepett a megkeresésük, de gondolkodás nélkül elfogadtam a lehetőséget! A csoportunk nagyon erős, de a 6 csapatból 4 megy a negyeddöntőbe, így cél a továbbjutás, utána pedig reméljük, hogy sikerül meglepetést okoznunk!

Egyre szexisebb sporttá válik a strandkézi. Valakinek bejön, valakinek nem!

Mivel a nyár egyenlő a bikini szezonnal, így én is kénytelen voltam megbarátkozni a falatnyi toppokkal és egyre kisebb mezekkel. A győriek mezét (bugyi-top) még nem próbáltam, de remélem az is kényelmes lesz.

 29 évesként a székesfehérvári csapat egyik legfiatalabb játékosa vagy, sokan a csapatból elhagyták a 40-et, sőt van aki hatvanat is. Te meddig tervezed a játékot, amíg a csővőn kifér, vagy van határ?

Az elmúlt években a kézilabda az életem része lett, így amíg nem jön közbe egy komolyabb sérülés és az egészségem is engedi mindenképp szeretném csinálni.

Ha magasabb osztályból kapnál egy ajánlatot, akkor….?

Igen, szívesen játszanék magasabb osztályban, de nem minden áron, heti 2-3 edzésnél már nem vállalnék többet, illetve több órát sem utaznék egy edzés miatt. Egy esetleges NB II-es megkeresést feltétlenül mérlegelném.

Civilben mivel foglalkozol?

Minőségirányítási mérnökként dolgozom a VTES KFT-nél (Videoton) Székesfehérváron.

Majd a strandkézilabda BL után folytattuk a beszélgetést.

12 csapatos tornán szlovák színekben indultatok.

Az idei nyár előtt úgy alakult, hogy a győriek (Győri Strandkézilabda Klub) 5-en maradtak a csapatban. Ezután próbáltak több magyar csapattal is egyesülni, végül a hasonló helyzetben lévő Senec (szlovák) csapatával olvadtak össze. Így alakult meg a jelenlegi Cannabis Energy Drink BHC csapata, 5 magyar és 5 szlovák játékossal. A csapat megnyerte a szlovák bajnokságot, így kvalifikálta magát a kanári szigeteken megrendezésre kerülő bajnokok tornájára. 4 szlovák játékos nem tudta vállalni a tornán való részvételt, így a megüresedett helyeket új játékosokkal kellett feltölteni, így kerültem a csapathoz.

A csapat végül a 12. helyen fejezte be a háromnapos tornát.

Célunk a csoportból való továbbjutás volt, ami sajnos nem sikerült. A többi csapat nagyon összeszokott volt, játékosaik teremben az NB I/B-ben vagy az NB I-ben játszanak, így nehezen tudtuk felvenni velük a versenyt. Úgy érzem a csapatunk még nem érett össze (ebben a formában csak pár hónapja edzünk együtt) és még sokat kell dolgoznunk azért, hogy egy ilyen rangos eseményen meglepetést tudjunk okozni.Cannabis Energy Drink BHC (Győr) Spanyolországban.

Egy ilyen verseny nem csak a meccsekről szól!

Nagyon szeretem Spanyolországot, a kultúrát, az ételeket, az időjárást, így tudtam, hogy felejthetetlen élményben lesz részünk. A valóság azonban felülmúlta a várakozásaimat, a hangulat, a szervezés sokkal jobb volt, mint vártuk.

Rengeteg élményben volt részünk az 1 hét alatt, nehéz lenne mindet felsorolni vagy leszűkíteni:

- az első meccsem a tornán, mivel ez volt az első nemzetközi szereplésem
- a meccsek hangulata: napsütés, zene, óceán
- a hajókirándulás az utolsó napunkon, ahol egy csodálatos öbölben fürödhettünk, jet sky-zhettünk és banánozhattunk
- sivatag az óceán partján
- Puerto de Mogan kikötője


Jövőre újra?

Röviden: IGEN! Aki egyszer részt vett egy ilyen rangos eseményen az mindent megtesz azért, hogy ismét átélhesse ezt a felejthetetlen 1 hetet. Már számoljuk vissza a napokat! A célom, hogy minél előbb beépüljek a csapatba és hosszú távon is számíthassanak rám, mint védekező játékos.